Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Kertausharjoituksilla ylläpidetään valmiutta

Reserviläisliitto tiedottaa

Kertausharjoituksilla ylläpidetään valmiutta

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2011 klo 13:15
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Reserviläisliitto kokoontui Ouluun 19.-20.11. valtakunnalliseen syyskokoukseensa. Tilaisuuden päätteeksi järjestetyssä maanpuolustusjuhlassa liiton puheenjohtaja Markku Pakkanen korosti kertausharjoituskoulutuksen tärkeyttä.

- Puolustusvoimien sodan ajan vahvuus on 350.000 henkilöä. Koska näistä joukoista yli 95 prosenttia koostuu reserviläisistä, on kertausharjoituskoulutuksen vähentämisellä suora vaikutus puolustusvalmiuteemme. Mitä pienempi osa sodan ajan joukoistamme kutsutaan vuosittain kertausharjoituksiin, sitä alhaisempi puolustusvalmius Suomella on.

Reserviläisliiton puheenjohtajan Markku Pakkasen mukaan kertausharjoitukset ovat olennainen osa puolustusjärjestelmäämme. Niistä luopuminen rapauttaisi koko nykyisen maanpuolustusjärjestelmämme.

- Koko nykyjärjestelmältä putoaa pohja pois, mikäli kertausharjoituksia ei enää järjestetä. Tämän tien päässä on luopuminen yleisestä asevelvollisuudesta ja puolustuksemme rakentaminen esim. pienen ammattilaisarmeijan sekä liittoutumisen varaan. Tätäkö oikeasti haluamme?

Kuluvana vuonna kertausharjoituksiin osallistuu noin 25.000 reserviläistä. Todellinen koulutustarve olisi noin 70.000 reserviläistä, jolloin jokainen reserviläinen osallistuisi kertausharjoitukseen viiden vuoden välein. Nykyisellä koulutustahdilla väliä kertyy 14 vuotta.

Puheenjohtaja Markku Pakkasen päätöspuhe Reserviläisliiton valtakunnallisessa maanpuolustusjuhlassa Oulussa on liitteenä ja se on julkaisuvapaa sunnuntaina 20.11. klo 13.00.

Liitetiedostot

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 354 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä. Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä. MPK järjestää vuositasolla noin 1.500 koulutustapahtumaa, joihin osallistuu yli 30.000 suomalaista. Koulutuksen painopiste on reserviläisten sotilaallisessa koulutuksessa. Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kuljetusyrittäjä Markku Pakkanen Kouvolasta. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs