Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Kehitysmaiden naisille kävellään ammatteja

Kirkon Ulkomaanapu

Kehitysmaiden naisille kävellään ammatteja

Tiedote.
Julkaistu: 13.09.2013 klo 07:57
Julkaisija: Kirkon Ulkomaanapu

Valtakunnallinen Kävele naiselle ammatti -tapahtuma järjestetään 24:llä eri paikkakunnalla ympäri Suomen sunnuntaina 15.9. Tapahtuman suojelijana toimii kansanedustaja Jani Toivola.

Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumassa on Jani Toivolan mukaan kyse yhteen kokoontumisen voimasta.

"Tahdolla ja osallistumisella voimme aidosti synnyttää tekoja, jotka muuttavat maailmaa ja ennen kaikkea ihmisten arkea. Tapahtumassa on mahdollisuus antaa parempia eväitä elämään naisille kehittyvissä maissa, mutta samalla myös itse saada iloa ja mahdollisuuden liikkua,” Toivola kiteyttää.

Vuosittaisen tapahtuman järjestää Naisten Pankki, joka kerää vapaaehtoisvoimin lahjoituksia kehitysmaiden naisten auttamiseksi. Tavoitteena on kerätä kävelytempauksen avulla 3000 ammattia. Yhden ammatin hinta on 30 euroa.

Lahjoitusvaroilla tuetaan naisten yrittäjyyttä ja omaehtoista toimeentuloa kestävän kehityksen periaattein muun muassa Nepalissa, Haitissa, Kambodzhassa, Kongossa, Liberiassa, Sierra Leonessa ja Ugandassa. Naisten Pankin rahastoa hallinnoi Kirkon Ulkomaanavun Säätiö.

Nepalissa Naisten Pankin hankkeisiin tutustunut Toivola on nähnyt kehitysyhteistyön vaikutukset myös käytännössä.

”Kehitysyhteistyöllä on saatu mittavasti muutosta ja edistystä aikaan. Työtä on kuitenkin vielä paljon tehtävänä, jotta voimme kaikilla yhteiskunnan tasoilla nähdä naisten tasa-arvon toteutumisen.  Ammatti antaa naiselle osallisuutta yhteiskuntaan, takaa itsenäisyyden ja mahdollistaa toimeentulon,” Toivola huomauttaa.

Kävelytapahtumaan voi osallistua seuraavilla paikkakunnilla: Helsinki, Hämeenlinna, Hyvinkää, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Kokkola, Lahti, Lappeenranta, Loviisa, Maarianhamina, Mikkeli, Närpiö, Oulu, Pietarsaari, Pori, Rauma, Rovaniemi, Seinäjoki, Tampere, Turku, Tuusula, Vaasa ja Valkeakoski.

Tapahtuman valtakunnalliset yhteistyökumppanit ovat Nordea, DNA, EY ja Fazer.

Mukaan voi ilmoittautua osoitteessa www.naistenpankki.fi/ilmoittaudu

Lisätietoja:
Naisten Pankin koordinaattori Mia Nikkilä, p. 040 7046726
www.naistenpankki.fi

Liitetiedostot

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs