Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Kari Viertola Akaalta on vuoden 2013 jalkapallohuoltaja

Cramo

Kari Viertola Akaalta on vuoden 2013 jalkapallohuoltaja

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2013 klo 13:00
Julkaisija: Cramo

Kylmäkosken Veikkojen futsal-joukkueen huoltajana toimiva Kari Viertola voitti yleisöäänestyksessä Vuoden 2013 huoltaja -tittelin. Cramo ja Suomen Palloliitto jakoivat palkinnon nyt ensimmäistä kertaa suomalaisen jalkapalloilun historiassa.

 

3.9.2013 Kari Viertola voitti Vuoden 2013 huoltaja -äänestyksen 251 äänellä. Toiseksi äänestettiin Åland Unitedin huoltaja Kjell Sipinen Ahvenanmaalta ja kolmanneksi Tikkurilan Palloseuran huoltaja Maarit Rautio Vantaalta.

Viertolan, Sipisen ja Raution lisäksi ehdolla oli 10 muuta ansioitunutta huoltajaa. Palloliiton piirit ja Cramo valitsivat finalistit Facebookissa tapahtuneeseen äänestykseen satojen ehdokkaiden joukosta.

– Vuoden huoltaja -äänestyksen aikana olemme saaneet kentältä paljon palautetta, kuinka tärkeitä roolimalleja huoltajat ovat muun muassa nuorille jalkapalloharrastajille. Huoltaja on niin pelaajien tuki ja turva, kuin isä- taikka äitihahmokin. Vaikka kampanjassa valitsemmekin vain yhden voittajan, toivomme, että seurat muistavat palkita ja kiittää omalla tavallaan omia huoltajiaan. He ovat sen ansainneet, Cramo Finland Oy:n markkinointipäällikkö Lasse Huuhka sanoo.

Vuoden 2013 jalkapallohuoltaja Kari Viertola on huoltanut useita eri jalkapallojoukkueita jo toistakymmentä vuotta kestäneen uransa aikana. Kylmäkosken Veikkojen Futsal-joukkueen huoltajana hän aloitti vuonna 2010 joukkueessa pelaavien ystäviensä pyynnöstä.

– Kavereiden toivomuksesta aloitin huoltajan työt myös vuosia sitten. En ole koskaan pelannut jalkapalloa, mutta olen aina seurannut lajia mielelläni. Sydäntäni lämmittää, kun näen, että hyvin huollettujen varusteiden ansiosta pelaajat voivat keskittyä täysillä pelaamisen, Viertola kertoo. 

KylVen lisäksi Viertola huoltaa tällä hetkellä myös kahta muuta joukkuetta: FC Gepardin II-divisioonan futsal-joukkuetta ja IV-divisioonassa pelaavaa futisjoukkuetta Toijalan Pallo -49:ää.

 

Joukkueen hengennostattaja

Viertolaa vuoden huoltajaksi ehdottaneet kuvailevat miestä muun muassa näin:

– Vilin tultua joukkueemme huoltajaksi muuttui toimintamme ammattimaiseksi. Vili on hoitanut moitteetta niin paitojen pesut kuin tuomarien nestehuollonkin. Kaudella 2011 - 2012 Vili palkittiin joukkueen Vuoden Uroteko palkinnolla saunaillan hengennostatuspuheensa ansiosta. Sen siivittämänä pelasimme loppukauden hurmiossa ja nousimme Futsal-Liigaan. 

Viertolaa kuvaus hymyilyttää.

– Poikia pitää välillä vähän potkia, että saavat itseluottamusta. Joskus tulee tappioitakin, mutta niistä ei saa lannistua.

Poikien, eli KylVe:n pelaajien, ikähaarukka on suuri: 17–37 vuotta. Viertola kertoo joukkueen hengen olevan hyvä, pelaajat keskustelevat ”vapaasti kaikista asioistaan”.

Viertolan mukaan hyvä jalkapallohuoltaja ottaa huomioon kaikki joukkueensa jäsenet. Oman työnsä huoltaja hoitaa tietysti aina mahdollisimman hyvin.

Palkinnostaan Viertola haluaa kiittää kaikkia äänestäjiään sekä Cramoa ja Palloliittoa. 

Kari Viertola palkitaan 6. syyskuuta Suomi–Espanja MM2014 karsintaottelun puoliajalla. Hän lähtee palkintomatkalle Ranskaan seuraamaan MM-karsintaottelua Ranska–Suomi yhdessä kampanjan keulakuvan, 1960-luvulta lähtien huoltotehtävissä toimineen Gunnar Yliharjun kanssa. Lisäksi Viertolan joukkue saa 1 000 euron varustelahjakortin.

 

Vuoden 2013 finalistit olivat:

 

Kari Julkunen, 52, SPL Itä-Suomen piirinjoukkuen huoltaja: pojat C-99 ja tytöt TC-99

Heikki Orasmaa, 65, Ekenäs Idrottsförening f.f, edustusjoukkue

Heikki Lehtonen, 69, ÅIFK, edustusjoukkue

Sami And, 42, Valkeakosken Koskenpojat, edustusjoukkue

Juha Grönholm, 61, Vaasan Palloseura, edustusjoukkue

Pauli Suominen, 56, HIFK:n edustusjoukkueen huoltaja

Pasi Kivimäki, 43, Musan Salama, edustusjoukkue

Kjell Sipinen, 47, Åland United, naisten edustusjoukkue

Mika Hotokka, 38, Mikkelin Kissat 00-junioreiden huoltaja

Maarit Rautio, 56, Tikkurilan Palloseura, Naiset II:n huoltaja

Kari Viertola, 49, Kylmäkosken Veikkojen Futsal-joukkueen huoltaja

Reijo Muuriaisniemi, 59, TPS:n naisten liigajoukkueen huoltaja

Risto Saxman, 52, FC YPA, miesten 2. Divisioonan joukkue

 

Lisätietoja, Viertolan haastattelupyynnöt ja kuvat:

Cramo Finland Oy, Lasse Huuhka, markkinointipäällikkö, p. 040 744 2022

OS/G Viestintä, Toni Perez, p. 040 0630 063, toni.perez@osg.fi

Kari Viertola, 041 753 7518

Liitetiedostot

Suomalainen Cramo on täyden palvelun rakennuskonevuokraamo, joka koneiden ja laitteiden lisäksi vuokraa siirtokelpoisia tiloja sekä tarjoaa rakentamista, saneeraamista ja kunnossapitoa tukevia palveluja. 

Suomen Palloliitto on jalkapallon erikoisliitto, joka Kansainvälisen Jalkapalloliiton FIFA:n jäsenenä vastaa maamme kaikesta jalkapallotoiminnasta ja sen kehittämisestä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs