Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Joulukeräys: Tukiperhetoiminnalla ehkäistään vakavia ongelmia lapsiperheissä

Pelastakaa Lapset ry

Joulukeräys: Tukiperhetoiminnalla ehkäistään vakavia ongelmia lapsiperheissä

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2013 klo 10:21
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräys avataan Lapsen oikeuksien päivänä 20.11. ja sillä kerätään lahjoituksia tukiperhetyöhön. Tällä hetkellä yli 900 lasta jonottaa omaa tukiperhettä Suomessa. Tukiperhetoiminnan avulla voidaan auttaa perheitä ajoissa, ennen kuin tilanteet kärjistyvät vakaviksi kriiseiksi. Jo 20 euron lahjoituksella lapsi saa päivän tukiperheessä.

Pelastakaa Lapset kerää tänä vuonna joulukeräyksellään varoja tukiperhetyöhön. Lahjoitusten avulla yhä useampi lapsi saa mahdollisuuden omaan tukiperheeseen. Tukiperhetoiminta on tarkoitettu lastensuojelun asiakkaille sekä muille vaikeassa elämäntilanteessa oleville, apua tarvitseville lapsiperheille. Vuonna 2012 Pelastakaa Lasten tukiperheissä kävi yhteensä 1225 lasta.

Maamme kiristyvän taloustilanteen vuoksi yhä useampi perhe kohtaa vaikeuksia. Perhettä voi kohdata vaikea tilanne esimerkiksi työttömyyden, avioeron, yksinhuoltajuuden, perheenjäsenen vakavan sairastumisen tai kuoleman vuoksi. Myös mielenterveys- ja päihdeongelmat rasittavat monia perheitä. Tuen tarve perheissä kasvaakin jatkuvasti. Monet lapset kärsivät.

-      - Ehkäisevän tukiperhetyön tarve ja määrä on jatkuvasti kasvanut. Tarvitsemme lahjoittajia tueksi, jotta voimme auttaa lapsia tukiperhetyöllämme ajoissa, sanoo lastensuojelupalveluiden johtaja Riitta Hyytinen.

Tukiperhetyöllä pyritään auttamaan koko perhettä, joka on vaikeassa tilanteessa, ennen kuin tilanne käy jopa niin kriittiseksi, että lapsi on otettava huostaan. Tämä on tärkeää ehkäisevää lastensuojelua. 

-    -  Velvoitteista selviytyminen ja ehkäisevä lastensuojelutyö ovat suurena haasteena kunnissa. Nyt jo on karsittu resursseja palveluista kuten neuvolasta, kouluterveydenhuollosta ja päivähoidosta. Ei esimerkiksi ehditä tehdä kotikäyntejä. Toimeentulotukea on karsittu, eivätkä monet lapset pääse mukaan harrastuksiin. Meidän tulisi voida auttaa ajoissa, ennen kuin tilanteet perheissä kärjistyvät vakaviksi kriiseiksi, jolloin aletaan jo tarvita lastensuojelun toimenpiteitä, Riitta Hyytinen painottaa.

Miten tukiperhe voi auttaa lasta?

Pelastakaa Lapset tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia. Tukiperhetoiminta auttaa lapsiperheitä selviytymään paremmin silloin, kun vanhempien omat voimavarat ovat heikentyneet. Se tukee lasta ja hänen perheensä jaksamista. Tukiperheet ovat tavallisia vapaaehtoisia perheitä, joilla on tarjota aikaa, tilaa ja turvaa lapselle yhtenä tai kahtena viikonloppuna kuukaudessa. Perheellä voi olla omia lapsia, mutta myös moni lapseton tai mummolan kaltainen perhe voi toimia hyvänä tukiperheenä silloin, kun lapsen omat isovanhemmat eivät ole läsnä lapsen elämässä. Pelastakaa Lasten ammattitaitoiset sosiaalityöntekijät valmentavat tukiperheet tehtävään.

Joulukeräys alkaa – lahjoita lapselle päivä tukiperheessä

Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräys alkaa Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2013 ja jatkuu loppiaiseen saakka. Keräykseen voi osallistua itse valitsemallaan summalla. Jo pienikin lahjoitus auttaa: 20 eurolla lapsi saa päivän tukiperheessä. Tukiperhetoimintaan lahjoitetut rahat käytetään muun muassa tukiperheiden koulutuksiin ja heille maksettaviin kulukorvauksiin.

Osallistu joulukeräykseen:

·          - soittamalla numeroon 0600 03325 (20,11 € + pvm)

·          - antamalla aineeton joululahja: www.toivekauppa.fi 

·          - lahjoittamalla keräystilille IBAN FI64 1017 3000 2107 27, viestiksi ”tukiperhe”

·          - osallistumalla joulujuoksuun: www.pelastakaalapset.fi/joulujuoksu

Keräyslupa: Poliisihallitus 2020/2011/2460. Voimassa 1.1.2012 - 31.12.2013 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Lisätietoja:

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Riitta Hyytinen, lastensuojelupalveluiden johtaja, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 431 0094, riitta.hyytinen@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs