Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Joulujuoksu on hauska tapa auttaa kotimaan lapsia

Pelastakaa Lapset ry

Joulujuoksu on hauska tapa auttaa kotimaan lapsia

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2015 klo 07:30
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry:n joulujuoksuun osallistumalla tuet kotimaan hädänalaisia lapsia ja lapsiperheitä. Joulujuoksulla kerätään lahjoituksia kotimaan lastensuojelutyöhön kuten tukiperhetoimintaan. Apua tarvitsevien lasten määrä on kasvanut Suomessa hälyttävästi taloudellisen taantuman seurauksena. Tällä hetkellä yli 1000 lasta odottaa Pelastakaa Lasten tukiperhettä elämäänsä. Vaikka toiminnan piirissä on jo reilusti yli tuhat lasta, vielä 1 187 lasta odottaa tukiperheeseen pääsyä.

Pelastakaa Lapset järjestää  joulujuoksutapahtuman 5.12. Helsingissä, alkaen klo 15 Finlandia-talolta. Tapahtuma sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille, sillä matkan (10 tai 5 km) voi joko juosta tai kävellä. Reitti kulkee kauniin Töölönlahden ympäri. Parhaat asut palkitaan ja luvassa on iloista joulutunnelmaa!  Myös Jore Marjaranta esiintyy tapahtumassa.  Osallistumishintaan (38 / 28 €) sisältyy joulujuoksupipo, diplomi, ajanotto sekä huoltopalvelut ja ensiapu reitillä ja maalissa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Runner's High:n kanssa.

Joulujuoksuun voi myös osallistua juoksemalla ja lahjoittamalla silloin, kun itselle parhaiten sopii. Keräämällä innokkaan ystävä- tai työporukan voi järjestää helposti oman joulujuoksun missä vain, milloin vain. Joulujuoksun ideana on juosta itselleen sopiva matka, itselleen sopivana ajankohtana, jouluiseen asuun pukeutuneena. Pelastakaa Lasten joulujuoksu-sivustolla sekä Facebook-, Instagram- ja Twitter-sivustoilla julkaistaan hauskimpia juoksijoiden lähettämiä valokuvia.

Joulujuoksuun voi osallistua täyttämällä ilmoittautumislomakkeen verkkosivustollamme osoitteessa: www.joulujuoksu.fi 

Osallistumalla lahjoitat lapselle päivän tukiperheessä

Pelastakaa Lapset kerää tänäkin vuonna joulukeräyksellään varoja kotimaan lasten ja lapsiperheiden auttamiseksi. Lahjoitusten avulla yhä useampi lapsi saa mahdollisuuden esimerkiksi omaan tukiperheeseen. Tukiperhetoiminta on tarkoitettu lastensuojelun asiakkaille sekä muille vaikeassa elämäntilanteessa oleville, apua tarvitseville lapsiperheille. Vuonna 2014 Pelastakaa Lasten tukiperheissä kävi yhteensä 1347 lasta.

Apua tarvitsevien lasten lukumäärä kasvaa jatkuvasti. Moni lapsi oireilee vakavasti samalla, kun vanhemmat etsivät keinoja selviytyä vaikeasta tilanteesta. Työttömyyden lisäksi vaikea sairaus, heikko sosiaalinen tukiverkosto tai yksinhuoltajuus saattaa ajaa perheen ahdinkoon. Tukiperhetoiminnan avulla voidaan auttaa perheitä ajoissa, ennen kuin tilanteet kärjistyvät vakaviksi kriiseiksi. Esimerkiksi 30 euron lahjoituksella lapsi saa päivän omassa tukiperheessä.

Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen voi myös osallistua:

  • soittamalla numeroon 0600 03325 (20,11 € + pvm)
  • antamalla aineettoman joululahjan: www.toivekauppa.fi 
  • lahjoittamalla keräystilille IBAN FI64 1017 3000 2107 27, viestiksi ”joulu” 

Tukiperhetoimintaan lahjoitetut varat käytetään muun muassa tukiperheiden koulutuksiin ja heille maksettaviin kulukorvauksiin.

(Keräyslupa: Poliisihallitus 2020/2013/2544. Voimassa 1.1.2014–31.12.2015 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta).

Lisätietoja: 

Marika Salonen, yhteyspäällikkö, varainhankinta, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 448 8324, marika.salonen@pelastakaalapset.fi

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

www.joulujuoksu.fi

Liitetiedostot

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 120 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Tue työtämme: www.pelastakaalapset.fi/lahjoitustavat, Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs