Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Jokainen on yksilö, vammainenkin. Kansainvälisenä vammaisten päivänä muistutetaan, että vammastaan huolimatta vammaisetkin ovat tavallisia ihmisiä.

Invalidiliitto ry

Jokainen on yksilö, vammainenkin. Kansainvälisenä vammaisten päivänä muistutetaan, että vammastaan huolimatta vammaisetkin ovat tavallisia ihmisiä.

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2015 klo 09:00
Julkaisija: Invalidiliitto ry

Tänään 3.12. vietetään Kansainvälistä vammaisten päivää. Päivän hengessä Invalidiliitto haluaa muistuttaa siitä, että vammainenkin nainen tai mies on yksilö. Ja vammastaan huolimatta ihan tavallinen ihminen.  Tänään julkaistussa Kysy vammaiselta -videossa vastataan niihin yleisiin ja kiusallisiin kysymyksiin, joihin moni fyysisesti vammainen henkilö törmää.

Videota katsoessa voi pohtia, missä kulkee yleensä yksityisyyden raja ja miksi toisten pitäisi vastata näihin kysymyksiin, mutta toisten ei. Liikuntavamman vuoksi pyörätuolia käyttävä nuori nainen joutuu vastaamaan siihen, nukkuuko hän sängyssä tai voiko hänellä olla poikaystävä. Ehkä ihan hyvää tarkoittavat utelut tuntuvat kummalliselta. Keneltä ”tavallisen” näköiseltä ihmiseltä kysyttäisiin, miten hän harrastaa seksiä tai osaako puhua?

Video on katsottavissa Invalidiliiton YouTube-kanavalla.

 

Itsenäisyys ja itsemääräämisoikeus ovat vammaistenkin oikeuksia

Invalidiliitto haluaa yhdessä muiden vammaisjärjestöjen kanssa nostaa esiin vammaisten henkilöiden itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden merkitystä. Kun suunnitellaan ja hankitaan palveluita vammaisille henkilöille, unohdetaan usein, että esimerkiksi asumisen tai kuljetuspalvelun asiakkaana on oikea ihminen, vammasta huolimatta.

Vammaisjärjestöjen muodostama Vammaisfoorumi on julkaissut päivän kunniaksi kannanoton vammaisten ihmisten itsenäisyyden toteutumisen puolesta. Lue koko kannanotto. 

Kansainvälinen vammaisten päivä sosiaalisessa mediassa:

Facebook: http://on.fb.me/1MT6wyA

#itsenäisyyttäon
#självständighetär

 

Lisätietoja:

Invalidiliitto ry
Sosiaalipoliittinen asiantuntija Tiina Lappalainen, p. 040 825 7904, tiina.lappalainen@invalidiliitto.fi

Videosta
Tiedottaja Kirsi Maunula, p. 040 564 8402, kirsi.maunula@invalidiliitto.fi

Liitetiedostot

Invalidiliitto on fyysisesti vammaisten ihmisten valtakunnallinen vaikuttamisen ja palvelutoiminnan monialajärjestö. Invalidiliitto edistää ja kehittää fyysisesti vammaisten ja toimintakyvyltään erilaisten henkilöiden mahdollisuuksia osallistua, liikkua ja elää täysipainoista elämää.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs