Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Järjestöt voivat hakea EU:n ruoka-avun jakajiksi

Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Järjestöt voivat hakea EU:n ruoka-avun jakajiksi

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2015 klo 09:27
Julkaisija: Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

EU:n ruoka-avun jakamiseksi on alkanut kumppaniorganisaatioiden haku. Kumppaniorganisaatioita ovat kansalaisjärjestöt ja muut avuntarvitsijoiden kanssa työskentelevät organisaatiot. Niiden tehtävänä on jakaa Suomen vähävaraisten avun toimenpideohjelmasta saamansa elintarvikkeet maksutta vähävaraisille. Lisäksi kumppaniorganisaatiot tekevät vähävaraisten henkilöiden osallisuutta tukevia liitännäistoimenpiteitä tai tiedottavat näistä toimenpiteistä.

Ensivaiheessa Maaseutuvirasto valitsee kumppaniorganisaatiot ruoka-avun jakajiksi ajalle 2015–2016. Ajanjakso sisältää kolme elintarviketoimitusta kumppaniorganisaatioille: syksyllä 2015, keväällä 2016 ja syksyllä 2016.

Kumppaniorganisaatiohakuaika on 26.1.–20.2.2015. Haku sisältää kumppaniorganisaatioiden arvion tarvitsemistaan elintarvikkeista ja niiden määristä jakelukaudelle.

Maaseutuvirasto päättää kumppaniorganisaatioiden valinnasta kevään kuluessa. Kumppaniorganisaatioille toimitettavat elintarvikemäärät vahvistetaan sen jälkeen, kun ruokien toimittajat on kilpailutettu ja määrät ovat tarkentuneet. Ensimmäiset elintarvikkeiden jakelut järjestetään arviolta kesän jälkeen alkusyksystä 2015.

Maaseutuvirasto toimii ohjelman hallintoviranomaisena. Mavi tekee keskitetysti ruokien ja kuljetukseen kumppaniorganisaatiolle tarvittavat välivarastointi- ja kuljetuspalvelujen ostot.

Euroopan komissio vahvisti 16.12.2014 Suomen vähävaraisten avun toimenpideohjelman. Ohjelmalla toteutetaan EU:n vähävaraisimmille suunnatun eurooppalaisen avun rahastosta tuettua ruoka-apua Suomessa ohjelmakaudella 2014–2020.

 

Lisätietoja:
Ylitarkastaja Sari T. Niemi
0295 31 2362
ruoka-apu(at)mavi.fi

Hakuopas ja hakemuslomake

EU:n ruoka-apu yhteisön vähävaraisimmille


Maaseutuvirasto toimeenpanee viljelijätukia, maaseudun yritys- ja hanketukia sekä markkinatukia asiakaslähtöisesti ja hallinnon palveluja kehittäen. Ohjaamme, neuvomme ja koulutamme asiakkaitamme palvelevia ELY-keskuksia, kuntien yhteistoiminta-alueita ja Leader-ryhmiä. Vastaamme Suomen kansallisten tukien ja EU:n maataloustukirahaston ja maaseuturahaston varojen käytöstä ja toimimme Suomen maksajavirastona. Hallinnoimme vuosittain yli kahden miljardin euron arvosta EU- ja kansallisia tukia.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs