Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Islannin ilmavalvonnan hyödyt olemattomat

Reserviläisliitto tiedottaa

Islannin ilmavalvonnan hyödyt olemattomat

Tiedote.
Julkaistu: 20.04.2013 klo 09:00
Julkaisija: Reserviläisliitto tiedottaa

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta päätti eilen Suomen osallistumisesta Islannin ilmavalvonnan yhteydessä suoritettavaan harjoitustoimintaan. Reserviläisliitto vastustaa osallistumista.

- Reserviläisliiton mielestä Suomen ei tule Islannin operaatioon osallistua. Islannin ilmatilassa poltettu kerosiini ei tuo lisäarvoa puolustuksellemme vaan syö jo ennestään niukkoja puolustusmäärärahojamme. Hyödyt ilmavalvontaan osallistumisesta siihen käytettyihin resursseihin nähden olisivat olemattomia, sanoo liiton puheenjohtaja Mikko Savola.

Reserviläisliiton mielestä puolustusvoimien pienenevät resurssit tulee ensisijaisesti kohdistaa kotimaan puolustuksen järjestämiseen. Tärkeintä olisi suunnata lisää voimavaroja kertausharjoituskoulutukseen. Kuluvana vuonna kertausharjoituksiin osallistuu noin 5.000 reserviläistä, joka on murto-osa todellisesta tarpeesta. Puolustusvoimien sodan ajan joukkojen vahvuus on tällä hetkellä 350.000 henkilöä, joista yli 96 prosenttia on vasta valmiutta kohotettaessa palvelukseen kutsuttavia reserviläisiä.

- Ilman kertausharjoituksia reservin osaaminen rapautuu ja puolustuskykymme laskee, varoittaa Savola.

Reserviläisliiton maaliskuussa tehdyn jäsenkysely mukaan liiton jäsenistö kannattaa pohjoismaisen puolustusyhteistyön lisäämistä mutta ei ehdoitta.

- Yhteistyö ei kuitenkaan voi olla yksipuolista vaan sen tulee hyödyttää kaikkia osapuolia. Yhteispohjoismainen ilmavalvonta Islannissa ei täytä tätä ehtoa, sillä Islannilla ei ole omia puolustusvoimia, Savola toteaa

Reserviläisliiton viime lokakuussa teettämän tutkimuksen mukaan vain viidennes suomalaisista kannattaa osallistumista Islannin ilmavalvontaan. Hudvudstadsbladetin joulukuisessa tutkimuksessa saatiin samansuuntainen tulos.

Tästä huolimatta Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta linjasi eilen, että Suomi osallistuu ensi vuonna Islannin ilmavalvontaan. Lopullisen päätöksen osallistumisesta tekee Eduskunta.

Lisätietoja asiasta antavat puheenjohtaja Mikko Savola, puh. 040 575 8489 tai s-posti mikko.savola@eduskunta.fi ja toiminnanjohtaja Olli Nyberg, puh 0400 640 755 tai s-posti olli.nyberg@reservilaisliitto.fi.

 

Reserviläisliitto on Suomen suurin maanpuolustusjärjestö, johon kuuluu 354 paikallista jäsenyhdistystä ja 18 maakunnallista piiriä. Henkilöjäseniä liitolla on yli 36.000, joista valtaosa on asepalveluksen suorittaneita henkilöitä.

Reserviläisliiton tehtävänä on ylläpitää reserviläisten kenttäkelpoisuutta sekä suomalaisten maanpuolustustahtoa. Päätoimintamuotoja ovat ammunta, urheilu ja liikunta, maanpuolustustahdon hyväksi tehtävä työ, veteraanituki ja erilainen koulutus. Reserviläisiitto on jäsenenä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksessä (MPK), jonka vapaaehtoiskouluttajista lähes puolet on Reserviläisliiton jäseniä.

Reserviläisliiton puheenjohtajana toimii kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä. Lisätietoja osoitteesta www.reservilaisliitto.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs