Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » IKEA tuo valoa pakolaisleirien asukkaille

IKEA Oy

IKEA tuo valoa pakolaisleirien asukkaille

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2014 klo 08:00
Julkaisija: IKEA Oy

IKEA jatkaa pitkäjänteistä avustustoimintaansa yhteistyössä YK:n pakolaisjärjestön (UNHCR) kanssa ja tarjoaa nyt aurinkoenergialla toimivia katuvaloja ja lyhtyjä pakolaisleireille. IKEA Foundationin mielestä jokaisella lapsella on oikeus paikkaan, jota voi kutsua kodiksi.

Tällä hetkellä maailmassa on yhteensä lähes 10,5 miljoonaa pakolaista, joista noin puolet on lapsia. Monilla ei ole asuinpaikan suhteen muuta vaihtoehtoa kuin pakolaisleiri, jossa auringon laskettua vallitsee usein täydellinen pimeys. Pimeässä yksinkertaisetkin asiat, kuten käymälässä asiointi, veden hakeminen ja kotiin palaaminen ovat vaikeita ja jopa vaarallisia – erityisesti tytöille ja naisille.

IKEA-tavarataloissa käynnistyy helmikuussa Brighter Lives for Refugees -hyväntekeväisyyskampanja, jonka tuotoilla hankitaan aurinkoenergialla toimivia katuvaloja ja lyhtyjä sekä muita uusiutuvaa energiaa hyödyntäviä ratkaisuja, kuten vähän polttoainetta kuluttavia liesiä, YK:n pakolaisleireille mm. Etiopiassa, Tšadissa, Bangladeshissa ja Jordaniassa.

– Vuonna 2013 pakolaisten määrä kasvoi kahdella miljoonalla. Se on enemmän kuin lähes 20 vuoteen. Jokaisen humanitaarisen kriisin myötä yksityissektorin tukea tarvitaan yhä enemmän ja yhä kiireellisemmin. Tämä uusi kampanja aloittaa kokonaan uuden luvun yhteistyössämme suurimman yksityisen yhteistyökumppanimme IKEA Foundationin kanssa. Yhdessä voimme muuttaa monien pakolaisten elämän, sanooYK:n pakolaiskomissaari António Guterres

Nyt käynnistyvän kampanjan tuotoilla parannetaan pakolaisleirien valaistusta ja sen myötä turvallisuutta sekä tuetaan perusopetuksen järjestämistä leireillä.

– Pimeyden vaikutusta pakolaisleireillä voi olla vaikea kuvitella, sillä vaikka meilläkin on pimeää, elämme turvallisessa ympäristössä. Pakolaisleireillä valaistuksen puute merkitsee kuitenkin todellista vaaraa, minkä lisäksi se rajoittaa myös lasten opiskelua ja arkisia asioita, jotka ovat meille itsestään selviä, kertoo IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Annika Salo.

Aiemmin IKEA on avustanut helposti koottavien, moduuleista rakentuvien asumusten kehittämisessä ja rakentamisessa pakolaisleireille kriisialueilla. IKEA Foundationin ja YK:n pakolaisjärjestön yhteistyön turvin tarjotaan jatkossakin asumuksia, huolenpitoa ja koulutusta pakolaisleireille sekä niitä ympäröivissä yhteisöissä asuville perheille. 

Brighter Lives for Refugees -kampanja on käynnissä IKEA-tavarataloissa 3.2.–29.3.2014. Kampanja-aikana IKEA Foundation lahjoittaa jokaisesta myydystä LEDARE-led-polttimosta yhden euron YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:lle. 

Lisätietoja: 

IKEA Suomi

Annika Salo, Vastuullisuuspäällikkö, IKEA Oy, annika.salo@ikea.com tai 040 4517 853.

Laura Saksala, Public Relations Manager, IKEA Oy, pr.finland@ikea.com, puh. 040 451 7856. 

www.IKEA.fi

Liitteenä:

Kuva 1. Markabo (35 v.) ja hänen tyttärensä Maryama (8 v.) valmistavat ateriansa aurinkoenergialla toimivan lyhdyn valossa Koben pakolaisleirillä Etiopiassa. 

Kuva 2. Somalipakolainen Nunay vahtii lapsiaan ja heidän kavereitaan puun varjossa Koben pakolaislerillä Etiopiassa. Aurinkoenergialla toimiva katuvalo näkyy kuvassa taustalla, hänen kotinsa vieressä kadunkulmassa.   

Kuvalähde: IKEA Foundation

Liitetiedostot

IKEA
IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 305 tavarataloa 26 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. IKEA-konsernilla on 135 000 työntekijää. Toimintavuonna 2013 konsernin tavarataloissa oli 684 miljoonaa kävijää. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa. IKEA Oy on valittu vuosina 2011, 2012 ja 2013 Suomen parhaaksi työpaikaksi Great Place To Work -listauksessa.
www.IKEA.fi

IKEA Foundation
IKEA Foundation pyrkii parantamaan lasten ja nuorten mahdollisuuksia maailman köyhimmissä yhteisöissä. IKEA Foundation rahoittaa kokonaisvaltaisia, pitkäaikaisia hankkeita, jotka luovat merkittäviä, pysyviä muutoksia. IKEA Foundation työskentelee vahvojen strategisten yhteistyökumppaneiden kanssa luodakseen kekseliäitä ratkaisuja suurten muutosten toteuttamiseksi lapsen elämän neljällä tärkeimmällä alueella: koti, terve alku elämälle, laadukas opetus ja perheen kestävä toimeentulo. Tämänhetkiset hankkeet vaikuttavat arviolta 100 miljoonan lapsen elämään vuoteen 2015 mennessä. Lisätietoja: www.IKEAfoundation.org ja www.Facebook.com/IKEAfoundation

UNHCR
UNHCR, Yhdistyneiden kansakuntien pakolaisasiain päävaltuutetun toimisto, joka tunnetaan myös YK:n pakolaisjärjestönä, perustettiin YK:n yleiskokouksessa 14.12.1950. UNHCR huolehtii pakolaisten oikeuksista ja hyvinvoinnista. Yli kuuden vuosikymmenen aikana järjestö on auttanut kymmeniä miljoonia ihmisiä uuteen alkuun. Se on myös sitoutunut auttamaan ihmisiä, jotka on pakkosiirretty maansa sisällä tai joilla ei ole omaa valtiota. UNHCR toimii etulinjassa maailman suurimpien humanitaaristen kriisien keskellä mm. Syyriassa, Malissa, Afganistanissa, Etelä-Sudanissa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa. Lue lisää osoitteesta www.unhcr.org.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs