Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » HelsinkiMission hyväntekeväisyysilta 30.1. – Resonaari 20 vuotta

HelsinkiMissio

HelsinkiMission hyväntekeväisyysilta 30.1. – Resonaari 20 vuotta

Tiedote.
Julkaistu: 19.01.2015 klo 10:01
Julkaisija: HelsinkiMissio

Resonaari täyttää 20 vuotta. Juhlavuosi käynnistyy hyväntekeväisyyskonsertilla 30.1.2015

Esiintyjinä Riskiryhmä ja Resonaarigroup Resonaarista, klo 23 alkaen Fakta Beat feat. Antti Railio, Jussu Pöyhönen ja Niina Tapio. Hyväntekeväisyysillassa julkistetaan Resonaarigroupin cd ja Riskiryhmän dvd.

Pressan yökerho, Original Sokos Hotel Presidentti
Antinkatu 2 / Eteläinen Rautatiekatu 4
Ovet auki klo 19, ohjelma alkaa klo 20.

Liput 10€ lippu.fi ja ovelta. Lipputulot ohjataan Resonaarille.

Sokotel on HelsinkiMission pääyhteistyökumppani ja tämän konsertin järjestäminen on osa yhteistyötä. Tapahtumaa tukee myös MagnumLive.

Resonaarissa kaikki soittaa

HelsinkiMission musiikin erityispalvelukeskus Resonaari on Helsingissä toimiva erityismusiikkikasvatuksen sekä kulttuurisen sosiaalityön asiantuntija- ja innovaatiokeskus sekä musiikkikoulu.

Resonaarin asiantuntija- ja innovaatiokeskus osallistuu musiikin erityispedagogiikan, erityismusiikkikasvatuksen, kulttuurisen sosiaalityön, kuntoutuksen ja musiikkiterapian kehittämis- ja tukimushankkeisiin. Lisäksi se järjestää asiantuntijapalveluja ja koulutusta.

Resonaarin musiikkikoulu tarjoaa kehitysvammaisille ja muille erilaisille oppijoille suunnattua taiteen perusopetuksen mukaista soitonopetusta ja tuottaa ja toteuttaa konserttitoimintaa. Kohderyhminä ovat oppilaat, joiden on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn takia vaikeaa tai mahdotonta osallistua perinteisen musiikkikoulun opetukseen. Hyväntekeväisyysillassa esiintyvät Riskiryhmä ja Resonaarigroup ovat musiikkikoulun kasvatteja.

Riskiryhmä avaa tietä muille

Riskiryhmässä soittaa kuusi seniori-ikäistä leidiä, jotka aloittivat soittamisen kuutisen vuotta sitten. Aikaisempaa musiikillista kokemusta tai osaamista ei juuri kenelläkään ollut. Bänditoiminta ja rokin soittaminen oli täysin uutta. Riskiryhmä edustaa seniorien musiikkikasvatuksen uutta aaltoa, sillä tulevina vuosina rock edustaa eri tyylisuuntineen monelle seniorille tutuinta musiikkigenreä.

 Ikä ei soitossa haittaa, kun asenne on kohdallaan. Riskiryhmä on oikeasti rock, kertoo Resonaarin johtaja Markku Kaikkonen.

Resonaarigroup  monipuolistaa kulttuurikenttää

Resonaarigroup – erilaisten oppijoiden ammattiyhtye on mukana uudistamassa suomalaista kulttuurikenttää tuomalla kehitysvammaiset ja erilaiset oppijat tasa-arvoisina muusikkoina ja toimijoina muiden artistien rinnalle.

– Se, että osaa soittaa yksin ja muiden kanssa. Ja voi viihdyttää ihmisiä. Se tekee mielen rauhalliseksi, kuvailee musiikin merkitystä itselleen Resonaarigroupin muusikko Jaakko Lahtinen.

Resonaarigroup nousee marginaalista, mutta edustaa niin pedagogisesti kuin taiteellisestikin monipuolista osaamista. Yhtye nostaa esiin erilaisuuden voiman ja vaikuttaa tätä kautta asenteisiin erilaisuutta ja itselle vierasta kohtaan.  

Lisätiedot:

Resonaarin johtaja Markku Kaikkonen, 0400766 712, markku.kaikkonen@resonaari.fi

Viestintäpäällikkö Kristiina Backberg, 044 733 1544, kristiina.backberg@helsinkimissio.fi

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön, lapsiperheiden ja erityisryhmien parissa. Järjestö haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta - yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii noin 90 työntekijän ja noin 650 vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä Raha-automaattiyhdistys.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs