Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » HelsinkiMissio: yksinäisyys on tappavampaa kuin ylipaino

HelsinkiMissio

HelsinkiMissio: yksinäisyys on tappavampaa kuin ylipaino

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2014 klo 11:26
Julkaisija: HelsinkiMissio

HelsinkiMissio haluaa joulukampanjallaan kohdistaa jälleen valokeilan ajankohtaiseen ongelmaan, yksinäisyyteen. Hätkähdyttävää tietoa yksinäisyyden haitallisuudesta saatiin yhdysvaltalaisesta tutkimuksesta.

HelsinkiMissio on jo vuosia herättänyt keskustelua erityisesti vanhusten yksinäisyydestä ja taistellut sitä vastaan monin eri tavoin. Arviolta 300 000 yli 70-vuotiasta kärsii Suomessa yksinäisyydestä usein tai jatkuvasti.

Joulukampanjallaan helsinkiläinen kansalaisjärjestö herättelee kansaa muistamaan yksinäisiä vanhuksia, sillä heitä löytyy jokaisen lähipiiristä. Kampanja näkyy ulkomedioissa, lehdissä ja netissä 24.11. alkaen.

Tuhannet vanhukset viettävät tänäkin vuonna joulunsa yksin.

Joulukampanja yksinäisyyttä vastaan

Kampanjan pääviesti perustuu Chicagon yliopiston professorin John Cacioppon tutkimukseen. Cacioppo on tutkimusryhmineen osoittanut, että yksinäisyys vaikuttaa merkittävästi fyysiseen terveydentilaan kasvattaen kuolemanriskiä enemmän kuin ylipaino.

HelsinkiMission kansalaistoiminnan johtajan Henrietta Grönlundin mukaan meillä Suomessa ei ole vielä kiinnitetty tarpeeksi huomiota yksinäisyyden haittavaikutuksiin.

− Suomessa on vasta alettu ymmärtää yksinäisyyden vakavat ja todella moninaiset vaikutukset sekä henkiseen että fyysiseen terveyteen ja hyvinvointiin. Yksinäisyys vaikuttaa haitallisesti mm. sydän- ja verenkiertoelinten toimintaan, vastustuskykyyn ja hermojärjestelmään, mikä altistaa yksinäisen lukuisille sairauksille. Tämän myötä kyseessä on paitsi äärimmäisen vakava inhimillistä kärsimystä aiheuttava asia myös taloudellisia kustannuksia aiheuttava yhteiskunnallinen kysymys.

Lahjoitusvaroilla lisää vapaaehtoisia vanhusten tueksi

− Jouluna yksinäisyys tuntuu tavallistakin ahdistavammalta, kun naapurit ja perheellinen väki valmistautuvat jouluun, Grönlund huomauttaa.

Hän kehottaa muistamaan yksin joulua viettäviä sukulaisia ja tuttavia vierailulla tai puhelinsoitolla. Yksinäisyyttä voi vähentää myös HelsinkiMission joulukampanjaan osallistumalla: jo 10 eurolla voi antaa tukensa yksinäisille ja saada samalla hyvän joulumielen itselle.

Lahjoitetut varat kohdistetaan HelsinkiMission yksinäisyyden vastaiseen työhön. Esimerkiksi tukihenkilöiden ja muiden vapaaehtoisten rekrytointiin ja kouluttamiseen sekä yhteisöllisen toiminnan järjestämiseen.

 

Lisätiedot:

Kansalaistoiminnan johtaja Henrietta Grönlund, 045 872 1870, henrietta.gronlund@helsinkimissio.fi

Viestintäpäällikkö Kristiina Backberg, 044 733 1544, kristiina.backberg@helsinkimissio.fi

www.helsinkimissio.fi

lahjoita.helsinkimissio.fi  (sivut aukeavat 24.11.)

Tutkimus:

Masi, C. M., Chen, H-Y., Hawkley, L. C. & Cacioppo, J. T. (2011) A Meta-Analysis of Interventions to Reduce Loneliness. Personality and Social Psychology Review 15(219), 219-266.  http://psr.sagepub.com/content/15/3/219

Liittenä linkit kampanjamateriaaleihin

 

 

Liitetiedostot

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön, lapsiperheiden ja erityisryhmien parissa. Järjestö haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta - yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii noin 90 työntekijän ja noin 600 vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä Raha-automaattiyhdistys.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs