Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » HelsinkiMissio tarjoaa tukea yksinäisille senioreille koko kesän

HelsinkiMissio

HelsinkiMissio tarjoaa tukea yksinäisille senioreille koko kesän

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2015 klo 09:00
Julkaisija: HelsinkiMissio

HelsinkiMissio lievittää seniorien yksinäisyyttä koko kesän ajan pääkaupunkiseudulla ja Aamukorvan avulla myös valtakunnallisesti.

Albertin olohuoneen Seniorikahvilaan Albertinkatu 33:een seniorit ovat tervetulleita seurustelemaan, nauttimaan kupin kahvia tai lukemaan päivän lehdet tiistaisin klo 10−12.

Auttava puhelin Aamukorva tarjoaa senioreille ystävällisen kuulijan aamun varhaisina hetkinä. Koulutettu vapaaehtoinen päivystäjä on kuulolla joka aamu klo 5−9 numerossa 045 341 0504 (puhelun hinta soittajan operaattorin hinnoittelun mukainen).

Keikka-apua esim. ulkoiluseuraksi ja lääkärikäynnille tai kauppareissulle avustamaan on tarjolla senioreille, jotka kaipaavat seuraa tai apua. Keikka-apu päivystää arkisin lukuun ottamatta viikkoa 29 (13.7.−19.7.2015) koko kesän. Keikka-apua voi kysyä numerosta 044 054 6236.

Laula kanssamme -tilaisuudet jatkuvat kesätauon jälkeen seuraavasti:
17.8. klo 15 Palvelutalo Ceciliassa Vuosaaressa, Punakiventie 2

7.9. klo 13 HelsinkiMission Kinaporin kerhosalissa, Kinaporinkatu 11 A.
8.9. klo 14 HelsinkiMission päämajassa, Albertinkatu 33.
Vapaa pääsy ja kahvitarjoilu, ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Allsången på Albertsgatan fortsätter efter sommarpausen torsdagen 27.8.2013 kl. 13.
Musik till kvällskaffet serveras efter sommarpausen 2.9, 7.10, 4.11 och 2.12 kl.18−19.30

Albertsgatan 33. Fritt inträde, vi bjuder på kaffe och bulle.

Kukaan ei haluaisi viettää koko kesää sisätiloissa

”Useimmille meistä on itsestään selvää, että auringosta, kukkien ja puiden tuoksusta ja linnunlaulusta voi lähteä nauttimaan ulos silloin kun haluaa. Tuhansille senioreille ulkoilu ei kuitenkaan ole mahdollista ilman jonkun apua. Ja jos kukaan ei tule auttamaan, koko kesä voi kulua sisätiloissa”, sanoo HelsinkiMission toiminnanjohtaja Olli Valtonen.

HelsinkiMission keikka-apu ottaa vastaan keikkapyyntöjä senioreilta, jotka tarvitsevat apua esimerkiksi arjen askareisiin, lääkärissä tai kaupassa käyntiin tai haluaisivat päästä ulkoilmaan nauttimaan kesästä, mutta eivät pysty siihen yksin. HelsinkiMission keikkapuhelin lomailee vain viikon 29, muuten pyyntöjä pyritään toteuttamaan koko kesän ajan. Puheluihin vastaa HelsinkiMission työntekijä, ja keikka-avun toteuttavat koulutetut vapaaehtoiset.

”Toivomme ihan jokaisen miettivän, olisiko mahdollista käyttää vaikka yhdestä lomapäivästään muutama tunti siihen, että lähtee ulkoilemaan iäkkään sukulaisen tai naapurin kanssa. Pienellä teolla on mahdollista saada hyvä mieli jollekulle lähimmäiselle ja sitä kautta myös itselle”, Valtonen muistuttaa.

Lisätiedot:

toiminnanjohtaja Olli Valtonen, p. 040 500 5329, olli.valtonen@helsinkimissio.fi
viestintäpäällikkö Kristiina Backberg, p. 044 733 1544, kristiina.backberg@helsinkimissio.fi

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön, lapsiperheiden ja erityisryhmien parissa. Järjestö haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta - yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii noin 100 työntekijän ja 700 vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä Raha-automaattiyhdistys.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs