Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » HelsinkiMissio tarjoaa mahdollisuuksia yksinäisyyden vähentämiseen

HelsinkiMissio

HelsinkiMissio tarjoaa mahdollisuuksia yksinäisyyden vähentämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 14.08.2015 klo 09:00
Julkaisija: HelsinkiMissio

HelsinkiMissio tarjoaa mahdollisuuksia osallistua yksinäisyyden vähentämiseen vapaaehtoistoiminnan keinoin. Tällä hetkellä HelsinkiMission vapaaehtoisina toimii yli 700 pääkaupunkiseudulla asuvaa kansalaista.

Järjestömme kouluttamat vapaaehtoiset auttavat ja tukevat yksinäisiä senioreja, nuoria, lapsiperheitä ja erityisryhmiin kuuluvia.

Raha-automaattiyhdistyksen keväällä teettämän yksinäisyystutkimuksen mukaan lähes 80 % vastaajista piti yksinäisyyttä merkittävänä ongelmana Suomessa. Peräti 55 % vastaajista oli valmiita toimimaan yksinäisyyden vähentämiseksi ainakin lähipiirissään ja 15 % vastaajista oli halukkaita vähentämään yksinäisyyttä osallistumalla järjestöjen vapaaehtoistoimintaan.

HelsinkiMissio on taistellut yksinäisyyttä vastaan jo vuodesta 1883 alkaen. Laajamittainen vapaaehtoistoiminnan organisointi käynnistettiin järjestössämme 1990-luvun lopulla, mistä lähtien se on vuosi vuodelta kasvattanut suosiotaan.

Ryhmätoimintaa senioreille vapaaehtoisvoimin

Osa järjestömme vapaaehtoisista on valinnut toimintatavakseen harrasteryhmien ohjaamisen ja kahvilatoiminnan emännöinnin. Valtaosa toiminnasta on suunnattu seniori-ikäisille, mutta avoin kohtaamispaikka Albertin olohuone yhdistää seniorien ja lapsiperheiden sukupolvet.

− Vapaaehtoiset koulutetut ryhmänohjaajat mahdollistavat ohjelmatarjontamme tänäkin syksynä. Syyskauden ryhmiin odotamme yli sataa osallistujaa. Harrasteryhmien aiheet on valittu yhdessä ohjaajien kanssa sen mukaan, millaisia kokemuksia meillä on aiemmilta vuosilta, kertoo projektipäällikkö Päivi Räikkönen HelsinkiMissiosta.

Laadukasta ryhmätoimintaa – osallistujille maksutonta

Syksyn 2015 listalla on liikuntaa, kirjallisuutta, neulomista sekä huippusuosittuja Laula kanssamme -yhteislaulutilaisuuksia, joita jo järjestetty jo 16 vuotta. Pienituloisille eläkeläisille on tärkeää, että toiminta on osallistujille maksutonta. Toimintaa järjestetään HelsinkiMission tiloissa Albertinkatu 33:ssa, Kinaporinkatu 11:ssä sekä Vuosaaressa Punakiventie 2:ssa.

− Ryhmätoiminta vähentää tehokkaasti yksinäisyyttä – niin ryhmään osallistuvien kuin ohjaajienkin. Ryhmästä löytää samanhenkistä seuraa ja uusia tuttavuuksia. Moni ryhmänvetäjä on itsekin seniori-ikäinen ihminen, jolle ryhmän ohjaaminen tarjoaa mielekästä toimintaa työelämästä eläkkeelle siirtymisen jälkeen. Koulutamme säännöllisesti uusia ryhmänohjaajia, joten kannattaa käydä tutustumassa vaikka avoimeen kahvilatoimintaamme, Räikkönen vinkkaa.

HelsinkiMission ryhmätoiminta senioreille syksyllä 2015

Kinaporinkadun ryhmät kokoontuvat osoitteessa Kinaporinkatu 11 A:

Syke-ryhmä

Vertaistukeen perustuva ryhmä sydänsairaille ja heidän läheisilleen. Ryhmä kokoontuu maanantaisin klo 16−17.30.

Torstai-salonki

Keskusteluryhmä torstaisin 20.8. alkaen klo 11−13. Mahdollisuus nauttia aamupala hintaan 2 €.

Albertinkadun ryhmät kokoontuvat osoitteessa Albertinkatu 33:

Hyvän olon lähteillä

Etsimme keinoja hyvinvoinnin lisäämiseen. Joka toinen tiistai 15.9.−24.11. klo 13−14.30. Ilmoittautuminen 9.9. mennessä.

Keppijumppaa senioreille

Keskiviikkoisin 2.9.–4.11. klo 10.30−11. Ilmoittautuminen 31.8. mennessä.

Voimauttava kirjallisuusryhmä

Keskiviikkoisin 16.9.–18.11. klo 15–17. Kirjallisuusterapeuttisen ryhmän tavoitteena on löytää voimavaroja arkeen. Ilmoittautuminen 9.9. mennessä.

Runojen siivillä

Joka torstai 10.9.–12.11. klo 16.30–17.30. Tutustumme ohjaajan johdolla monipuolisesti runouteen. lmoittautuminen 7.9. mennessä.

Seuraaviin tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista:

Laula kanssamme -tilaisuudet
Suositut yhteislaulutilaisuudet jatkuvat kesätauon jälkeen seuraavasti:

Maanantaisin klo 13 HelsinkiMission kerhosali, Kinaporinkatu 11 A ja klo 15 Palvelutalo Cecilia, Punakiventie 2, Vuosaari.

Tiistaisin klo 14 HelsinkiMission juhlasali, Albertinkatu 33.

Neulotaan yhdessä -ryhmä

Torstaisin klo 11.30–14 Albertin olohuoneessa, Albertinkatu 33. Voit neuloa omista langoistasi tai halutessasiHelsinkiMission langoista sukkia ja lahjoittaa ne myyntiin. Tuotot HelsinkiMission auttamistyöhön.

Seniorikahvila, avoin kohtaamispaikka

Joka tiistai klo 10−12 Albertin olohuoneessa, Albertinkatu 33.

Lapsiperheiden ja seniorien yhteinen kohtaamispaikka

Keskiviikkoisin ja torstaisin 9.30−14 sekä perjantaisin 9.30−12.30, Albertin olohuoneessa, Albertinkatu 33.

Ilmoittautumiset ryhmiin:

Kinaporinkadun ryhmät: Henna-Liisa Palojärvi, henna-liisa.palojarvi@helsinkimissio.fi tai puh. 045 87 23 516.

Albertinkadun ryhmät: Marja Lind, marja.lind@helsinkimissio.fi tai puh. 044 714 3779.

Lisätiedot:
Kansalaistoiminnan johtaja Henrietta Grönlund, 045 872 18 70, henrietta.gronlund@helsinkimissio.fi
Viestintäpäällikkö Kristiina Backberg, 044 733 1544, kristiina.backberg@helsinkimissio.fi
Projektipäällikkö Päivi Räikkönen, 044 750 0143, paivi.raikkonen@helsinkimissio.fi

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön, lapsiperheiden ja erityisryhmien parissa. Järjestö haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta - yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii noin 100 työntekijän ja 700 vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä Raha-automaattiyhdistys.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs