Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » HelsinkiMissio palvelee myös kesällä nuoria ja senioreita

HelsinkiMissio

HelsinkiMissio palvelee myös kesällä nuoria ja senioreita

Tiedote.
Julkaistu: 21.06.2012 klo 15:02
Julkaisija: HelsinkiMissio

HelsinkiMissio tarjoaa tukea läpi kesän niin senioreille kuin nuorille. Senioreille tarjolla on keikka-apua pikkuretkille tai kotiin sekä Aamukorva-puhelimen ystävällinen kuulija. Uutena on Albertinkatu 33.n Seniorien kesäkahvila, jonne voi tulla seurustelemaan, juomaan kupin kahvia tai lukemaan päivän lehdet tiistaisin klo 10-12.

Keikka-apua voi soittaa numerosta 044 054 6236 ja Aamukorva palvelee numerossa 09 2528 2730 tai 045 341 0504 soittajan operaattorin hinnoittelun mukaisesti.

Nuorten Kriisipiste palvelee ti-to klo 9.00-13.00 niin Albertinkadun päivystysvastaanotolla kuin
puhelimitse 045 341 0583. Krisjouren för unga palvelee niinikään puhelimitse 045 341 0574 ti-to klo 11-13 sekä sähköpostitse krisjouren(at)helsinkimissio.fi 

Seniorit mielivät sireeneitä haistelemaan tai varpaita kastelemaan

- Kesällä yksinäisyys korostuu samoin kuin juhlapyhinä, kun monet palvelut loppuvat tai supistuvat. Samoin yksinäiselle tulee usein kokemus, että kaikki muut ovat jossain nauttimassa kesästä, ja itse vain on unohdettu yksin kotiin, kertoo HelsinkiMission kansalaistoiminnan johtaja Henrietta Grönlund. - Tämä konkretisoituu senioreilla, jotka eivät yksin pysty lähtemään ulos.

HelsinkiMission keikka-apu vastaanottaa keikkapyyntöjä muun muassa senioreilta, jotka "haluaisivat päästä kastelemaan varpaat mereen" tai "haistelemaan sireenejä suomenlinnaan", mutta ei ole ketään joka veisi, ja yksin ei pääse. Nämä ovat aitoja HelsinkiMissiolle tulleita keikkapyyntöjä. HelsinkiMission keikkapuhelin ei lomaile, vaan pyyntöjä pyritään toteuttamaan koko kesän ajan. Puheluihin vastaa aina HelsinkiMission työntekijä, mutta keikka-avun toteuttavat koulutetut vapaaehtoiset.

Jäätelötötterö auringossakin voi olla unohdetulle luksusta

- Ajattelemme, että jokaisella on oikeus nauttia kesästä, myös siinä vaiheessa, kun kesiä ei välttämättä enää ole monta jäljellä, perustelee Henrietta Grönlund. - HelsinkiMission "Jäätelökesä" -tempaus tarjoaa jäätelöt vapaaehtoisille ja senioreille, ja kannustaa näin vapaaehtoisia nauttimaan kesästä yhdessä seniorin kanssa.

- Meistä monille on itsestään selvää, että voi nauttia auringon lämmöstä kasvoilla, sireenin tuoksusta tai jäätelöstä puistossa. Näin ei ole, jos ulos ei pääse yksin, eikä kukaan auta, Grönlund jatkaa. - Jäätelökesä-kampanja, muistuttaa siitä, miten pienellä teolla voi muuttaa lähimmäisen koko viikon onnellisemmaksi. Kuponkeja on jaettu tässä vaiheessa yli sataa jäätelökeikkaa varten.

HelsinkiMission Senioripysäkki sekä senioreiden virikeryhmät jatkavat toimintaansa jälleen elokuussa.

 

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön ja erityisryhmien parissa. Järjestön missiona on haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta - yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii pääosin pääkaupunkiseudulla noin 90 työntekijän ja yli 1600 vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä RAY.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs