Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Haussa ystäviä ulkomaalaisille opiskelijoille

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Haussa ystäviä ulkomaalaisille opiskelijoille

Tiedote.
Julkaistu: 13.12.2011 klo 11:26
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Joulukuussa Valkeakoskella on alkamassa toista kertaa Frendit-toiminta, jonka tavoitteena on auttaa ulkomaalaisia opiskelijoita tutustumaan ja sopeutumaan suomalaiseen kulttuuriin.

Frendit on HAMKin Valkeakosken yksikön järjestämä kurssi ulkomaalaisille opiskelijoille, ja mukaan haetaan nyt myös lähialueen asukkaita – perheitä, yksittäisiä henkilöitä tai vaikkapa järjestöjä – ystäviksi opiskelijoille.

– Kaikkien ulkomaalaisten opiskelijoiden pitäisi ehdottomasti osallistua Frendit-toimintaan, sanoo HAMKin Industrial Management -koulutusohjelmassa toista vuotta opiskeleva Emmanuel Mautin. Hän on ollut Suomessa puolitoista vuotta ja oli mukana Frendeissä viime vuonna.

Kurssi on vapaamuotoinen, eli HAMKissa järjestetään muutamia yhteisiä tapaamisia, mutta sen jälkeen ystäväparit voivat keksiä haluamansa määrän yhteistä tekemistä. Ensi kevään ystäväparit muodostetaan ensimmäisessä tapaamisessa HAMKissa 15.12.2011. Tapaaminen alkaa kello 18, eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Nigerialainen Emmanuel Mautin pitää edelleen yhteyttä ystäväperheeseensä, Helena ja Asko Kaunistoon: – Heistä tuli meille melkein kuin suomalaiset vanhemmat. Yhdessäolo oli rentoa, emme aina tehneet edes mitään erityistä, juttelimme ja tutustuimme. Kävimme yhdessä muun muassa pulkkamäessä ja vierailimme Helenan pienessä kotikylässä.

– Positiivista, antoisaa, mukavaa, rentoa, kuvailee puolestaan ystävänä toiminut Helena Kaunisto toimintaa. Ulkomaalaiset opiskelijat ovat Suomessa yleensä kaukana kotoa. – Suomalaisten ystävien myötä heille tulee ehkä vähän kodikkaampi ja tervetulleempi olo ja heidän on helpompi sopeutua tänne, mietiskelee Kaunisto syitä, miksi he lähtivät mukaan toimintaan.

Kaunisto korostaa, että tapaamisten ei tarvitse olla mitenkään ihmeellisiä tai etukäteen suunniteltuja. – Omien resurssien mukaan voi tehdä mitä haluaa. Me olemme ainakin tarjonneet pojille ihan tavallista elämää. Joskus olen tehnyt suuren annoksen makaronilaatikkoa ja laittanut pojille viestin, että haluatteko tulla syömään.

– Parasta tässä on se, että on saanut uusia ystäviä ja tietoa uusista kulttuureista. Olemme myös saaneet harjoitella englantia ihan käytännössä. Kieltä ei tarvitse muuten missään tapauksessa pelätä, yhdessä olemalla oppii, Helena Kaunisto vakuuttaa.

– Kaikilla on totta kai ennakkoon erilaisia näkemyksiä eri kulttuureista. Tämän avulla sai nähdä, millaisia suomalaiset oikeasti ovat ja miten he elävät, Mautin iloitsee.

Lisätietoja Frendit-toiminnasta löytyy HAMKin verkkosivuilta osoitteesta www.hamk.fi/frendit.

Lisätiedot:
koulutusohjelmajohtaja Kristiina Ranta, p. 03 646 2610 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi
opintoneuvoja Nea Yalçin, p. 03 646 2311 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Kuvassa Emmanuel Mautin Valkeakosken yksikön aulassa.

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs