Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » HALLITUSPOHJA ASUNTO- JA LIIKENNEPOLITIIKAN MUKAAN? MAF SUOMI KYSYI PUOLUEILTA - LEHDISTÖTILAISUUS 24.3.

Maf Suomi

HALLITUSPOHJA ASUNTO- JA LIIKENNEPOLITIIKAN MUKAAN? MAF SUOMI KYSYI PUOLUEILTA - LEHDISTÖTILAISUUS 24.3.

Tiedote.
Julkaistu: 23.03.2015 klo 10:50
Julkaisija: Maf Suomi

MAF Suomi lähetti eduskuntapuolueille ja niiden puheenjohtajille kyselyn, jolla tiedusteltiin puolueiden kantoja liittyen hallituksen vuosi sitten tekemään päätökseen rakentaa uusi asuintaajama nykyisen Malmin lentoaseman paikalle Tattarisuolle. Kysymys koskettaa kaikkia veronmaksajia ja pitäisi kiinnostaa kaikkia äänestäjiä koko Suomessa. Tämä johtuu siitä, että tästä asuntopoliittisesta päätöksestä aiheutuvat miljoonaluokan ylimääräiset kustannukset ja tappiot lankeavat pääosin kaikkien veronmaksajien kannettavaksi. MAF Suomen kyselyssä selvisi, että puolueissa on kannatusta toisenlaisellekin asuntopolitiikalle. Yhtenevä linja löytyy tässä asiassa Keskustalta ja Perussuomalaisilta, joiden mielestä Malmin rakentaminen olisi virhe ja lentokenttä tulee säilyttää ilmailukäytössä. Kristilliset ja RKP taas näyttävät olevan valmiita tarkistamaan viimevuotista kantaansa ja mahdollisesti tulemaan Keskustan ja Perussuomalaisten tueksi tässä asiassa. Kokoomus, SDP, Vihreät ja Vasemmisto taas ovat puolueina jumiutuneet viimevuotisiin kantoihinsa ja haluaisivat edelleen rakentaa Tattarisuolle turpeen ja saven varaan. Puolueiden kannat julkaistaan myöhemmin MAF Suomen verkkosivulla www.maf.fi.

 

Miksi tämän pitäisi kiinnostaa jokaista suomalaista veronmaksajaa ja äänestäjää?

- Ilmaliikenne on 6 miljardin euron arvoinen toimiala ja tuottaa valtiolle 2,5 miljardia verotuloja vuodessa.

- Ilmaliikenteen on arvioitu kaksinkertaistuvan Finnairin johdolla vuoteen 2020 mennessä, jolloin toimialan verotulot valtiolle olisivat jopa 5 miljardia euroa ja siten noin 10 % valtion budjetista.

- Lennonjohtopalveluita antavalla Malmin lentokentällä koulutetaan noin puolet Suomen ammattilentäjistä, ja seuraavan viiden vuoden aikana merkittävä osa lentäjistä jää eläkkeelle.

- Tattarisuon 20.000 asukkaan taajaman rakennushankkeen suuruus olisi arviolta noin 2,0-2,5 miljardia euroa.

- Tattarisuo on pohjavesialuetta ja sen maaperä on turvetta ja savea. Hyvään rakennusmaahan verrattuna ylimääräinen rakennuskustannus olisi jopa yli 300 euroa/asm2 ja siten yhteensä 220 miljoonaa euroa. Pääosa esirakentamiskustannuksista katetaan verovaroin, lisäkustannus ei siirry kokonaan asuntojen ja vuokrien hintoihin.

- Maaperän puhdistaminen on arvioitu maksavan veronmaksajille ainakin 9,8 miljoonaa euroa.

- Valtion asuntorahasto tukiessa Tattarisuolle rakentamista valtion tukemia vuokra-asuntoja voitaisiin rakentaa pääkaupunkiseudulle neliömääräisesti 10% vähemmän jokaista Tattarisuolle rakennettua asuinneliötä kohden.

- Pääkaupunkiseudulta löytyy runsaasti hyvää rakennusmaata.

- Valtio voi edelleen muuttaa päätöksen ja jatkaa Rajavartioston vartiolentueen, lentokenttäoperaattori Finnavian ja Patria Pilot Traininginin toimintaa Malmin lentoasemalla.

Tilaa median tietopaketti lähteineen tai ilmoittaudu lehdistötilaisuuteen ti 24.3. klo 14:00 (Helsinki Malmin lentoasema, Gate1-ravintola) osoitteessa www.maf.fi/medialle.

 

Lehdistötilaisuuteen on kutsuttu myös eduskuntapuolueiden edustajat. Eduskuntavaaliehdokkaista ovat tilaisuuteen ilmoittautuneet ja tulossa ainakin kokoomuksen Eija-Riitta Korhola, keskustan Timo Latikka ja kristillisten Jaakob Happonen. Paikalla median edustajien lisäksi ovat myös sillan- ja maanrakentamisen asiantuntija diplomi-insinööri Lasse Minkkinen, Suomen lennonjohtajien yhdistyksen puheenjohtaja Roy Myrberg, Suomen liikennelentäjäliiton varapuheenjohtaja Timo Willberg, BF-Lento Oy, Salpauslento Oy ja Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja Timo Hyvönen. Kahvitarjoilu. Seitsemälle ensin tilaisuuteen ilmoittautuneelle medialle mahdollisuus tutustumislentoon lennonopettajan kanssa Helsingin taivaalle.

Lisätietoja tiedotteesta ja MAF Suomesta antaa:

KTT Janne Ropponen
toiminnanjohtaja, liikennelentäjä
MAF Suomi, puh. 050-4483274, janne.ropponen@maf.fi
www.maf.fi

MAF Suomi on osa kansainvälistä MAF:ia. MAF (Mission Aviation Fellowship) on vuonna 1945 perustettu kristillinen järjestö, joka operoi pienlentokoneita kehitysmaissa alueilla, missä etäisyydet ovat pitkiä, maantiet puuttuvat tai ne ovat vaikeakulkuisia ja turvattomia. MAF lentää paljon sairaslentoja, perusterveydenhuoltoon ja koulutukseen liittyviä lentoja. Katastrofitilanteissa MAF on usein ensimmäisten joukossa auttamassa kuten 2004 Tsunamin Achen maakunassa Indonesiassa ja maanjäristyksen jälkeen Haitissa 2010. MAF:n lentää tunnuslauseensa "Flying for Life" mukaisesti elämän puolesta ja elämää varten. Monet kehitysyhteistyö- ja lähetysjärjestöt sekä kansainväliset avustusjärjestöt kuten YK:n lastenapu, maailman ruokapankki ja terveysjärjestö WHO käyttävät MAF:n palveluita. Maailmanlaajuisesti MAF:n operaatioissa lentää noin 130 lentokonetta ja lento-operaatioita on vuosittain noin 80 000. MAF Suomi tukee kehitysmaissa tehtävää toimintaa taloudellisesti ja kouluttamalla työhön valmistautuvia lentäjiä Helsinki-Malmin lentoasemalla. Koulutusta suunnattaan erityisesti 18-25 –vuotiaille nuorille. MAF järjestää vuosittain myös valtakunnallisen ilmailuleirin 14-18-vuotiaille nuorille. Mongoliassa MAF Suomi kouluttaa ulkoministeriön tuella terveydenhuoltohenkilökuntaa sairaslentotehtäviin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs