Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Haaste Ystävänpäiväksi: välitetään Helsingistä vähemmän yksinäinen

HelsinkiMissio

Haaste Ystävänpäiväksi: välitetään Helsingistä vähemmän yksinäinen

Tiedote.
Julkaistu: 06.02.2013 klo 11:16
Julkaisija: HelsinkiMissio

- Suomalaiset ovat yksinäistä kansaa. Sitä vastaan on pakko taistella, niin yksilötasolla kuin organisoitujen järjestöjen voimin. Näin patistaa HelsinkiMission kansalaistoiminnan johtaja Henrietta Grönlund Ystävänpäivän lähestyessä.

Yksinäisyys on tutkimusten mukaan suurin nuorten syrjäytymiseen johtava syy*. Kolmasosa lukioikäisistä tuntee itsensä yksinäiseksi ** kuten myös kolmasosa yli 65-vuotiaista. Viime vuonna äärimmäisen yksinäisten senioreiden yhteydenotot HelsinkiMissioon lisääntyivät selkeästi.

- Ihmiset ovat karmaisevan yksin, Grönlund kertoo työnsä havaintoja. - Moni seniori ei tapaa elämässään enää ketään muuta kuin HelsinkiMission vapaaehtoisen, joka tulee tukihenkilönä tai keikka-auttajana seniorin kotiin tai palvelutaloon. Toinen taas tulee kadulle kävelemään vain nähdäkseen edes joskus muita ihmisiä.

Aikalahja lahjoittaa ystävän - lahjoitukset tuovat sen useammalle

Ystävänpäivän lähestyessä HelsinkiMission Grönlund haastaa suomalaiset läheisten mutta myös unohtuneiden muistamiseen. Yksinäisyyttä kaupungista voi vähentää myös lähtemällä vapaaehtoistoimintaan tai lahjoittamalla HelsinkiMission Aikalahjan. Lahjoituksella mahdollistetaan läsnäolon ja välittämisen palveluja senioreille, kriisinuorille ja lapsiperheille.

Verrattain uusi Aikalahja osoitti jouluna 2012 jo suomalaisten halua lahjoittaa läsnäolon palveluja kotimaan yksinäisille. Yksityisihmiset ja yritykset lahjoittivat joulukampanjan yhteydessä rahaa näiden mahdollistamiseen lähes 126.000 eur. Lahjoitukset käytetään HelsinkiMission vapaaehtoisten rekrytointiin, kouluttamiseen ja tukemiseen työssään sekä toiminnan kehittämiseen.

HelsinkiMission toiminnalla pystyttiin auttamaan 2012 yhä kasvanutta määrää yksinäisiä. HelsinkiMission vapaaehtoisten tarjoamaa keikka-apua senioreille annettiin viime vuonna 683 kertaa mikä on 79 % enemmän kuin vuonna 2011. Kaikkiaan 112 senioria sai HelsinkiMission kautta tukihenkilön viime vuoden aikana, mikä on lähes 50 % enemmän kuin vuonna 2011. Aamukorvassa yksinäisten senioreiden puheluihin vastattiin 3715 kertaa. Se puolestaan on 646 puhelua enemmän kuin vuonna 2011. Edellä mainittujen toimintojen sekä ryhmien kautta senioreille toteutui yli 10.000 kohtaamista 2012.

Aikakaupasta voi lahjoittaa osoitteessa www.aikakauppa.com. Valittavina ovat Kahvihetki yksinäisen kuulemiseen, (10 euroa), Pelastusrengas yksinäiselle nuorelle, (15 euroa), Lapsuuspakkaus tukea tarvitsevalla lapsiperheelle, (20 euroa), Kävelyseuraa kotiin unohtuneelle, (25 euroa) ja Keskustelutuokioita ahdistuneelle, (50 euroa).

* Voi hyvin nuori! –hanke, Valdemar Kallunki, 2012, ** KNT 2012, Tutkimustoimisto 15/30

Lisätiedot: Helena Hulkko, viestintäpäällikkö, HelsinkiMissio, helena.hulkko@helsinkimissio.fi; puh. 044 733 1544. www.helsinkimissio.fi; www.aikakauppa.com

Liitteenä valokuva 1. seniori ja auttaja 2. Henrietta Grönlund

Liitetiedostot

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön, lapsiperheiden ja erityisryhmien parissa. Järjestön missiona on haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta - yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii noin 90 työntekijän ja satojen vapaaehtoisten voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä RAY.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs