Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Fuck Cancer -kampanjaviikko käynnistyy tänään

Sylva Ry

Fuck Cancer -kampanjaviikko käynnistyy tänään

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2016 klo 07:00
Julkaisija: Sylva Ry

Valtakunnallinen Fuck Cancer -kampanjaviikko nuorten aikuisten syöpään sairastuneiden puolesta käynnistyy tänään maanantaina. Kampanja järjestetään Suomessa nyt ensimmäisen kerran.

Fuck Cancer -kampanja rohkaisee nuoria aikuisia syöpään sairastuneita ja vaatii heille parempaa tukea. Tavoitteena on kertoa päättäjille, että sairastunut nuori tarvitsee lääketieteellisen hoidon lisäksi paljon muutakin apua ja tukea selvitäkseen sairauden kanssa.

Suomessa sairastuu vuosittain syöpään noin 600 nuorta aikuista eli 18–35-vuotiasta henkilöä. Heistä moni toipuu, mutta sairauden aiheuttamat taloudelliset, sosiaaliset ja psyykkiset seuraukset saattavat romahduttaa elämän useaksi vuodeksi ja aiheuttaa turhaa häpeää.

Kampanjan taustalla on Suomen syöpäsairaiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä yhdistys Sylva ry sekä joukko nuorena syöpään sairastuneita.

“Haluamme, että kukaan nuorena syöpädiagnoosin saava ei jää sairautensa kanssa yksin. Syöpä voi sekoittaa toimeentulon, opinnot, asumisen ja ihmissuhteet. Arki pitää saada sujumaan ja siihen täytyy saada apua”, sanoo Sylva ry:n neuvontahoitaja ja toimintaterapeutti, itsekin nuorena syövän sairastanut Anna-Elina Rahikainen.

Siksi Sylva ry tarjoaa myös vertaistukea ja tukihenkilöitä nuorille sairastuneille.

Mitä kampanjaviikolla tapahtuu?

Syövän sairastaneet nuoret aikuiset kertovat omista kokemuksistaan videoilla ja tarinoilla, jotka leviävät sosiaalisessa mediassa (#fuckcancerfi) sekä kampanjasivulla www.fuckcancer.fi.

Ylellä nähdään 30 sekunnin tietoisku, jonka tähtenä esiintyy Jussi-palkittu näyttelijä Mimosa Willamo.

Tiistaina 5.4.2016 Sylva ry järjestää päättäjille, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja medialle suunnatun seminaarin, jossa puheenvuoronsa esittävät muun muassa Tanskan nuorisolääketieteen johtohahmo Kirsten Boisen ja HYKS:n Syöpäkeskuksen toimialajohtaja Petri Bono sekä syöpää sairastaneet nuoret aikuiset.

Perjantaina 8.4. järjestetään hyväntekeväisyyskonsertti Helsingissä Nosturilla ja Elmun baarissa, joissa esiintyjinä nähdään muun muassa Edu Kehäkettunen, Likanen Etelä, Antti Rasi, Physics ja Samuli Kemppi. Tukea konsertille antaa Bassoradio. Liput ennakkoon 12 euroa (ticketmaster.fi), ovelta 15 euroa.

 

FUCK CANCER -KAMPANJA SOSIAALISESSA MEDIASSA:

Twitter: https://twitter.com/fuckcancerfi
Instagram: https://www.instagram.com/fuckcancerfi/
Facebook: https://www.facebook.com/cancersuomi/
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCtiXh0GjcyXSoOOnjzF2-CA

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUT:

Anna-Elina Rahikainen, Fuck Cancer -kampanja / Sylva Ry
Tuottaja / toimintaterapeutti
050 3828 780
anna-elina.rahikainen@sylva.fi

Mari Pöyhtäri, Fuck Cancer -kampanja / Sylva ry
Tiedottaja
09 135 6889
mari.poyhtari@sylva.fi

Joel Tainio, Fuck Cancer -kampanja
Tuottaja
050 542 9609
joel@fuckcancer.fi

Liitetiedostot

Sylva ry on vuonna 1982 perustettu syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä valtakunnallinen yhdistys. Sylva järjestää muun muassa vertaistukea, tapaamisia, erilaisia kursseja ja tuettuja lomia, jotka auttavat selviytymään syövän aiheuttamasta elämänmuutoksesta. Lisätietoa Sylvan toiminnasta saa jäsenlehdestämme, Facebook­-sivuiltamme, uutiskirjeestämme sekä kotisivuiltamme: www.sylva.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs