Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Evon pop-up-partiokaupunki täyttyy tänään 17 000 asukkaalla

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Evon pop-up-partiokaupunki täyttyy tänään 17 000 asukkaalla

Tiedote.
Julkaistu: 20.07.2016 klo 12:12
Julkaisija: Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Suomen Partiolaisten kaikkien aikojen suurin leiri Roihu alkaa tänään Hämeenlinnan Evolla. Leiriläiset saapuvat ympäri Suomeanoin 300 bussilla sekä junilla ja autoilla. Ensimmäiset yhteiskuljetukset saapuivat ennen aamuseitsemää ja liikenne jatkuu vilkkaana pitkälle iltaan 

Sadat vapaaehtoiset ovat osallistuneet leirin puitteiden rakentamiseen viimeisen kahden viikon aikana.  Viimeisiä viilauksia on tehty aivan aamuyön tunneille saakka ja nyt kaikki on valmista Roihun alkuun. Tunnelma on erittäin innostunut, kun ensimmäiset leiriläiset ovat saapuneet Evolle", sanoo toinen leirinjohtajista Heikki Otsolampi. 

Perinteinen metsäleiri urbaaneilla palveluilla 

Leiri jatkuu yhdeksän päivän ajan 28. heinäkuuta saakka. Leiri on kansainvälisin koskaan Suomessa järjestetty partioleiri. 3 000 ulkomaalaista osallistujaa yli 45 eri maasta saapuu Roihulle.  

Leiriläisten ensimmäinen päivä kuluu telttojen ja oman kylän rakenteiden pystyttämiseen. Päivä huipentuu yhteisiin avajaisiin, jotka kokoavat kaikki 17 000 leiriläistä ensimmäistä kertaa yhteen”, Otsolampi kertoo.  

Roihu yhdistää perinteisen metsäleirin ja urbaanit palvelut. Leirillä on oma leirihotelli, á la carte -ravintola Chéz Tilhi, leipomo sekä Roihun tekijöille tarkoitettu metsäkylpylä Keidas, josta löytyy muun muassa kuntosali sekä Suomen suurimmalla kiukaalla varustettu sauna paljuineen. Lisäksi leiriläisiä palvelevat oma sairaala, palokunta, leiriradio ja työvoimatoimisto. 

Leiriarki koostuu monipuolisesta ohjelmasta 

Eri-ikäisille leiriläisille on tarjolla omaa ohjelmaa. Alle 22-vuotiaiden leiriläistenohjelman teemoja ovat muun muassa yrittäjyys, hyvinvointi, vesi, globaalikasvatus, elämykset, luovuus, luonto sekä partioaate. Näihin liittyviä erilaisia aktiviteetteja on tarjolla satoja, kuten jollapurjehdusta, SUP-lautailua, huonepakopeliä, koodaustyöpajaa ja leirin oma taiteiden yö.  

Vanhemmat leiriläiset työskentelevät leirin ajan erilaisissa pesteissä tehden esimerkiksi oman alansa töitä tai harjoittelua. Pestejä on muun muassa sometiimissä, leirisairaalassa ja yhteisohjelman tuotannossa. Myös yli 15-vuotiaat leiriläiset toimivat osan leiriajasta omissa pesteissään. 

Roihu on tämän vuoden suurin nuorisotapahtuma, joka tarjoaa osallistujilleen uusia elämyksiä joka päivä! Voit seurata Roihun tapahtumia ja tunnelmia Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, YouTubessa, SnapChatissa ja Medium-blogissa @roihu2016 #roihu2016 #mäoonliekeissä - roihu2016.fi.  

Roihun avajaiset lähetetään suorana livestream-lähetyksenä klo 19.50 alkaen. Lähetystä voi seurata Youtubessa ja Roihun Facebook-sivulla.  

Lisätietoja: 

Heikki Otsolampi, Leirinjohtaja, p. 05061860, heikki.otsolampi@roihu2016.fi 

Loviisa Läärä, PR-päällikkö, p. 050 492 5060, loviisa.laara@roihu2016.fi  

Tutustu muihin Roihun tiedotteisiin: http://roihu2016.fi/medialle/tiedotteet 

 

Suomen Partiolaisten järjestämä suurleiri Roihu järjestetään Hämeenlinnan Evolla 20.–28.7.2016. 17 100 ilmoittautuneesta leiriläisestä jopa 3000 tulee ulkomailta. Kaiken kaikkiaan Roihulla on osallistujia 45:stä eri maasta. Leiri on avoin myös kaikille partioon kuulumattomille ja heitä on tulossa leirille noin 2000.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs