Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Espoossa esitetään tukea kaikille lähetysjärjestöille

Espoon seurakunnat

Espoossa esitetään tukea kaikille lähetysjärjestöille

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2014 klo 13:50
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Espoon seurakuntaytymän yhteinen kirkkoneuvosto käsitteli 24.2. kokouksessaan kansainvälisen avustustoiminnan ja lähetystön määrärahan jakamista vuonna 2014. Äänestyksen jälkeen kirkkoneuvosto päätti esittää valtuustolle, että määräraha jaetaan kaikille kirkon lähetystyön perussopimuksen allekirjoittaneille järjestöille valtakunnallisen kokonaiskannatuksen suhteessa. Espoonlahden seurakunnan edustajan Kari Roineen muutosesitys hyväksyttiin äänin 7-6.

Pohjaesitys oli valmisteltu yhteisen kirkkovaltuuston viimevuotisen päätöksen mukaisesti. Valtuusto jakoi vuoden 2013 määrärahan kuudelle järjestölle. Suomen Lähetysseuralle, Kirkon Ulkomaanavulle, Suomen Pipliaseuralle ja Medialähetys Sanansaattajille tuki myönnettiin kokonaiskannatuksen mukaan. Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen ja Ev.-lut. Lähetysyhdistys Kylväjän tukea päätettiin leikata niin, että järjestöt saivat vuonna 2013 kaksi kolmannesta osuudestaan ja vuonna 2014 yhden kolmanneksen. Näiltä jäänyt osuus jaettiin muiden tukea saaneiden järjestöjen kesken.

Suomen Luterilaiselle Evankeliumiyhdistykselle ja Svenska Lutherska Evangeliförening i Finland -järjestölle ei ole viime vuosina jaettu määrärahaa vuoden 2007 yhteisen kirkkovaltuuston päätöksen perusteella. Kirkkoneuvoston esityksen mukaan myös näille järjestöille maksettaisiin jatkossa tukea.

Kirkkovaltuusto päättää asiasta 12. maaliskuuta. Kansainvälisen vastuun määräraha vuodelle 2014 on hieman alle 2 miljoonaa euroa.

Lähetystyön perussopimuksen viime syksynä allekirjoittaneet järjestöt sitoutuvat noudattamaan kirkon tunnustusta ja päätöksiä sekä kirkon lähetysstrategiaa. Määrärahoja on aiemmin leikattu järjestöiltä, joiden suhtautumista naispappeuteen tai sukupuolivähemmistöihin on pidetty syrjivänä.

Lisätietoja:

yhteisen seurakuntatyön päällikkö Jukka Huttunen, 040 544 1695, jukka.huttunen(ät)evl.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs