Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Espoon seurakunnat jatkavat hätämajoituksen ja vapaa-ajan toiminnan tarjoamista

Espoon seurakunnat

Espoon seurakunnat jatkavat hätämajoituksen ja vapaa-ajan toiminnan tarjoamista

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2015 klo 08:52
Julkaisija: Espoon seurakunnat

Espoon seurakuntayhtymän Pohjois-Espoossa sijaitsevaan Velskolan kurssikeskukseen majoitettiin viime viikolla noin 40 alaikäistä turvapaikanhakijaa. Hätämajoitusta jatketaan 20. lokakuuta asti. Yksikkö toimii Espoon kaupungin alaisuudessa ja seurakuntayhtymä tarjoaa tilat toiminnalle.

Seurakuntien nuorisotyönohjaajat ja vapaaehtoiset ovat järjestäneet Velskolassa asuville nuorille vapaa-ajan toimintaa viime viikosta lähtien. Seurakunnat toimivat tässä tiiviissä yhteistyössä kaupungin kanssa. Tarjottavasta ohjelmasta sovitaan kaupungin ohjaajien kanssa.

- Nuoret ovat olleet hyvin kiinnostuneita erityisesti suomen kielen opiskelusta. Lisäksi on ollut normaalia leiriohjelmaa ja liikuntaa. Eniten on pelattu jalkapalloa ja lennätetty leijaa, kertoo erityisnuorisotyönohjaaja Pia Härkönen Espoon tuomiokirkkoseurakunnasta.

Härkösen mukaan on tärkeää, että nuorilla on tekemistä. Samalla elämään tulee normaalia rytmiä ja muuta ajateltavaa koti-ikävän ja matkan kokemusten vatvomisen sijaan.

Espoon seurakunnissa käynnistetään parhaillaan erilaisia pitkäkestoisia tukitoimia Espooseen saapuneille turvapaikanhakijoille yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Seurakunnat ovat olleet yhteydessä Espoossa sijaitseviin vastaanottokeskuksiin ja yksiköihin.

- Myös seurakuntien tarjoama tuki tähtää kotouttamiseen ja tässä kielen opetus on ensiarvoisen tärkeää. Siihen ja muihin tehtäviin tulemme lähiaikoina kutsumaan vapaaehtoisia, Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Antti Kujanpää sanoo.

Kujanpään mukaan turvapaikanhakijoiden tukeminen on luonteva osa seurakuntien työtä ja muu seurakuntien toiminta jatkuu normaalisti. Useissa seurakunnissa on tulossa myös kaikille yhteisiä tilaisuuksia, joissa voidaan puolin ja toisin tutustua.

 

Lisätietoja

kirkkoherra Antti Kujanpää, 0400 425 252
Espoon tuomiokirkkoseurakunta

erityisnuorisotyönohjaaja Pia Härkönen, 040 562 1341
Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Espoonlahden seurakunta, Leppävaaran seurakunta, Olarin seurakunta, Tapiolan seurakunta ja Esbo svenska församling muodostavat yhdessä Espoon seurakuntayhtymän. Seurakunnissa on yhteensä 170 300 jäsentä. Työntekijöitä on noin 600.
Espoon seurakuntien toiminta-ajatuksena on tukea elämää ja luoda mahdollisuuksia kristillisen uskon ja rakkauden toteutumiselle.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs