Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » ENSIMMÄISET VALTAKUNNALLISET MIESKAVERIPÄIVÄT JÄRJESTETTIIN 12.-14.6.

Pienperheyhdistys ry

ENSIMMÄISET VALTAKUNNALLISET MIESKAVERIPÄIVÄT JÄRJESTETTIIN 12.-14.6.

Tiedote.
Julkaistu: 15.06.2015 klo 09:43
Julkaisija: Pienperheyhdistys ry

Helsinkiin kokoontui mieskavereita ja mieskaveritoiminnan ohjaajia Kuopiosta, Oulusta, pääkaupunkiseudulta ja Turusta. Viikonloppu alkoi lehdistötilaisuudella, lauantaina mieskaverit ja pikkukaverit viettivät päivän Linnanmäellä muiden Emma ja Elias -ohjelman vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa. Sunnuntaina mieskaveripäivät huipentuivat Metsähallituksen järjestämään retkeen suljettuun Vallisaareen.

 

Mieskaveripäivien lehdistötilaisuudessa miesten merkitystä lasten elämässä valottivat Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila, lasten psykiatri Raisa Cacciatore, tutkija Petri Paju sekä projektipäällikkö ja mieskaveri Petri Kaverma.

Kurttila muistutti, että miesten ja naisten näkyminen ja oleminen lasten elämässä liittyy pitkälti rakenteisiin, mutta myös omaan kokemukseen.

-          Lapsi, jonka elämässä isä tai miehet eivät ole läsnä jokapäiväisessä elämässä kasvaa todellisuuteen, jossa se on normi. Kun tällaisesta lapsesta kasvaa aikuinen, on selvää, että hän todennäköisesti toteuttaa samaa mallia omassa elämässään. Olemalla poissaoleva isä tai kaiken jaksava äiti.

Cacciatore toi puheenvuorossaan esiin miehiin liittyviä mielikuvia ja myyttejä. Jos lapsen elämässä ei ole miestä, kokee lapsi, etteivät pienuus, keskeneräisyys ja haavoittuvuus ole tärkeitä tai kuulu aikuisen miehen elämään.

Vielä nykyään lapsi saattaa kasvaa ilman kenenkään miehen läsnäoloa. Heille mies on mysteeri ja kaukainen hahmo, jonka persoonaa värittävät tarinat - ei oma kokemus. Tällöin oma mieskaveri voi avata huimia maisemia maailmaan ja omaan itseen, oli kyseessä sitten tyttö tai poika. Mieskaveritoiminta antaa tähän yhden mahdollisuuden. Mieskaveritoiminta tuo mieskavereiden elämään iloa, tarkoitusta ja yhä aikuisenakin jatkuvaa kasvua ja itsetuntemusta.

Mieskaveripäivät päättyivät innostavaan retkeen pitkään sotilasalueena olleeseen Vallisaareen, jossa Metsähallituksen oppaat johdattivat ryhmää luonnon ja historian saloihin. Poikkeuksellisten luonto- ja kulttuuriarvojensa ansiosta Vallisaari on kansainvälisestikin harvinaislaatuinen ympäristö, josta tulee avauduttuaan kaikille avoin luontokohde.

- Retki antaa vuonna 2016 avautuvan Vallisaaren yleisökäytöstä arvokasta kokemusta. Samalla voidaan tarjota Pienperheyhdistyksen mieskavereille pikkukavereineen mieleenpainuva päivä ainutlaatuisessa luonto- ja kulttuuriympäristössä, sanoo projektipäällikkö Minttu Perttula Metsähallituksen luontopalveluista.
 

Mieskaveritoiminta on Pienperheyhdistyksen kehittämää vapaaehtoistoimintaa, jossa aikuiset miehet ovat kavereina yksin lastaan kasvattavien äitien lapsille, joilla ei ole yhteyttä omaan isäänsä tai muihin miehiin. Toiminta käynnistyi jo vuonna 1992 yksinhuoltajaäitien aloitteesta Helsingissä.

 

Lisätiedot:

Petri Kaverma

Projektipäällikkö, Pikkukaveria ei jätetä -projekti, Pienperheyhdistys ry, 050-3046191

Marika Rosenborg,

Pääkaupunkiseudun mieskaveriohjaaja, Pienperheyhdistys ry, 050-302 1359

Liitetiedostot

Pienperheyhdistys ry on yksivanhempaisten perheiden kansalaisjärjestö. Yhdistyksen perustehtävä on edistää lasten hyvinvointia tarjoamalla lapsille mahdollisuuksia ja tukemalla vanhemmuutta. Yhdistyksessä voit olla mukana vertaistoiminnassa, vapaaehtoistoiminnassa ja vaikuttamassa perheiden asemaan.

www.pienperhe.fi

www.mieskaverit.fi 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs