Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Ei huolta lataamisesta

Nuorten reviireillä -projekti / Nuorten Palvelu ry

Ei huolta lataamisesta

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2016 klo 15:18
Julkaisija: Nuorten reviireillä -projekti / Nuorten Palvelu ry

Espoon Isossa Omenassa on nyt pistorasioita riittävästi – nuoret pääsivät mukaan suunnittelutyöhön

Kauppakeskus Ison Omenan laajennus Espoossa avautui elokuun puolessa välissä. Laajennuksen yhteydessä kauppakeskukseen tuli paljon penkkejä. Melkein jokaisen istumapaikan kohdalla on pistorasia. Miksi ihmeessä?

”Toive penkeistä ja pistorasioista tuli nuorilta”, paljastaa projektivastaava Mikko Leppävuori Nuorten reviireillä –projektista. Nuoret pääsivät mukaan laajennuksen suunnitteluun jo vuonna 2014. Nuorten reviireillä –projekti järjesti yhteistyössä Citycon Oy:n kanssa useita nuorten ideapajoja. Pajoihin osallistuivat nuoret, rakennusprojektin johtaja, arkkitehti ja kauppakeskusjohtaja. Ideapajojen työskentelyn pohjana oli Nuorten reviireillä –projektin kartoitustyö nuorten keskuudessa. ”Pajoissa työstettiin erilaisia nuorille tärkeitä teemoja eteenpäin. Nuorten toiveet olivat monimuotoisia: paljon istumapaikkoja, pistorasioita mobiililaitteiden lataamiseksi, erilaisia kahviloita jne. Rakentajat pyysivät nuoria myös ideoimaan kohtauspaikkaa ja joitakin elementtejä, jotka loisivat viihtyisyyttä kauppakeskukseen”, kertoo Leppävuori.

”Saimme näistä työpajoista hyviä ja konkreettisia ideoita projektin suunnittelun tueksi. Oli myös todella palkitsevaa tavata nuoria hyvinkin erilaisista taustoista”, Cityconin kiinteistökehitysjohtaja Risto Seppo kertoo.

Istumapaikkoja pistorasioineen on nyt paljon ja nuorten ideoima kohtauspaikan kellokin on paikallaan – tosin hieman toisen tyyppisenä kuin nuoret sen visioivat. Ison Omenan laajennuksen kakkosvaihe aukeaa keväällä 2017. Sinne on luvassa nuorten suunnittelema viihtyisyyttä tuova elementti.

Nuoret käyttävät istumapaikkoja todella paljon. "Penkit on hyvä juttu, käytetään niitä joka päivä" "Loungesohvat ovat parasta, samoin latauspaikat", toteavat Isossa Omenassa usein käyvät nuoret, jotka eivät halunneet nimeään juttuun.

”Olemme tehneet nuorten kanssa myös paljon muuta: olemme esimerkiksi järjestäneet Nuorten yö kauppakeskuksessa –tapahtuman”, kertoo Ison Omenan kauppakeskuspäällikkö Siim Rosenthal. ”Iso Omena kasvaa laajennushankkeessa merkittävästi ja samalla lisääntyy täällä viihtyvien nuorten määrä.  Haluamme ylläpitää hyvää tunnelmaa ja säilyttää keskusteluyhteyden täällä aikaansa viettäviin nuoriin. Tässä meitä auttaa esimerkiksi Nuorten Palvelu ry:n kouluttama nuorten oma järjestyksenvalvoja Hanna ”, Siim Rosenthal sanoo.

Citycon Oyj on tehnyt nuorisoasioissa yhteistyötä Nuorten Palvelu ry:n Nuorten reviireillä –projektin kanssa. Isossa Omenassa toteutettu nuorten osallistuminen kauppakeskuksen suunnitteluun oli ensimmäinen laatuaan Suomessa.

 

Lisätiedot:

Citycon Oyj: Kauppakeskuspäällikkö Siim Rosenthal, puhelin 020 766 4464, siim.rosenthal@citycon.com

Nuorten Palvelu ry: Mikko Leppävuori, projektivastaava, Nuorten reviireillä –projekti 040 157 7848 mikko.leppavuori@nuortenpalvelu.fi

Liitetiedostot

Nuorten reviireillä on nuorisokasvatusjärjestö Nuorten Palvelu ry:n projekti jota rahoittaa Raha-automaattiyhdistys. Projekti jatkaa Nuorten Palvelu ry:n aikaisempia kauppakeskuksiin ja ABC-liikennemyymälöihin erikoistuneita hankkeita. Nuorten reviireillä -projektin tarkoituksena on tuottaa ja kokeilla sellaisia toimintatapoja, joilla yhteisymmärrys nuorten ja kaupallisten tilojen aikuisten välillä lisääntyy. Tämä edesauttaa nuorten sosiaalisten suhteiden ylläpitoa sekä antaa hyviä aikuisen malleja sekä mahdollisuuden luoda kontakteja turvallisiin aikuisiin. Projektin työntekijöillä on Suomessa erikoisosaamista mm. järjestyksenvalvojien, vartijoiden, kauppakeskusjohdon ja muun henkilökunnan sekä ABC-liikennemyymälöiden ja kirjastojen henkilökunnan kouluttamisessa nuorisoasioissa erityisesti nuorten kohtaamiseen liittyen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs