Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Aseellisille ryhmille avattava mahdollisuus päästä pois terrorismilistalta

Kirkon Ulkomaanapu

Aseellisille ryhmille avattava mahdollisuus päästä pois terrorismilistalta

Tiedote.
Julkaistu: 20.06.2013 klo 10:01
Julkaisija: Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen esittää Al Qaidan jäsenille luodun oikeusasiamiesmenettelyn laajentamista.

"Rauhanneuvotteluissa on usein kyse siitä, että terroristeiksikin luokiteltuja tahoja halutaan mukaan poliittiseen prosessiin. Tällöin kysymys poispääsystä terrorismilistalta tulee ajankohtaiseksi. Menettely on vielä liian hankala ja sattumanvarainen mikä saattaa olennaisesti vaikeuttaa rauhanneuvotteluja”, Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen sanoo.

Pentikäinen puhui alkuviikosta New Yorkissa YK:n turvallisuusneuvoston pakotejärjestelmiä käsittelevässä kokouksessa. Suomen YK-edustusto oli yksi tilaisuuden järjestäjistä.

"Al Qaidan jäsenille on luotu oikeusasiamiesjärjestelmä. Sen avulla terroristiksi listattu henkilö voi päästä pois listalta, jos pystyy osoittamaan syyttömyytensä tai irtautumisensa terrorismista. Sama mahdollisuus pitäisi antaa ryhmille, jotka haluavat luopua väkivallasta ja tulla osaksi poliittista järjestelmää”, Pentikäinen totesi New Yorkissa.

Rauha ja rauhanrakennus ovat Kirkon Ulkomaanavun työn keskeisiä teemoja järjestön strategian mukaan. Rauhantyötä tehdään muun muassa Somaliassa.

Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen edustaa uskopohjaisia järjestöjä YK:n kehitysohjelman UNDP:n alaisessa kansalaisyhteiskunnan neuvoa-antavassa komiteassa. Kirkon Ulkomaanapu on yhden maailman suurimman avustusjärjestöjen verkoston, ACT-allianssin, jäsen.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen, puh. 040 531 3514

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Se kuuluu kirkollisten avustusjärjestöjen kansainväliseen kattojärjestöön ACT-allianssiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs