Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Antti Pentikäinen återvänder till Kyrkans Utlandshjälp

Kirkon Ulkomaanapu

Antti Pentikäinen återvänder till Kyrkans Utlandshjälp

Pressmeddelande.
Publicerad: 30.09.2011 kl. 11:24
Utgivare: Kirkon Ulkomaanapu

Kyrkans Utlandshjälps direktor Antti Pentikäinen återvänder till sin tjänst efter ett års tjänstledighet i USA. Under tiden har FM Pauliina Parhiala lett Kyrkans Utlandshjälp, som är Finlands största utvecklingssamarbetsorganisation.

Pentikäinen har varit Kyrkans Utlandshjälps direktor sedan år 2004. Under tjänstledigheten har han arbetat vid organisationen Religions for Peace i New York som chef för organisationens konflikthanteringsprogram.

-Kyrkans Utlandshjälp har utvecklats mycket under de senaste åren. Organisationen, som tidigare var en hjälpförmedlare, har blivit en aktiv aktör inom fältet för utvecklingssamarbete och humanitär hjälp.

-En finländsk organisation kan göra stora saker också i världsklass, uppskattar Pentikäinen.

-Jag ser en sådan drive i Kyrkans Utlandshjälp som jag vill vara med i. Jag är tacksam för möjligheten att återvända till Kyrkans Utlandshjälp, säger Pentikäinen om sin återvändo.

-Jag har hela tiden vetat att Utlandshjälpen är i goda händer. Pauliina Parhialas insats i utvecklandet av Kyrkans Utlandshjälp har redan under många år varit väldigt viktig.

Pauliina Parhiala var chef för internationellt arbete vid Kyrkans Utlandshjälp innan hon blev direktor. Parhiala övergår nu till att arbeta som konsult och fortsätter samarbetet med Kyrkans Utlandshjälp.

Mer information samt intervjuförfrågningar:
Informatör Auli Leskinen auli.leskinen(at)kyrkansutlandshjalp.fi, tfn 0400-103 286

Kirkon Ulkomaanapu on Suomen suurin kehitysyhteistyöjärjestö ja toiseksi suurin katastrofiavun antaja. Kyrkans Utlandshjälp är Finlands största utvecklingssamarbetsorganisation och näst störst inom katastrofhjälp.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs