Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Äidit ja vastasyntyneet avun tarpeessa Filippiineillä

Suomen World Vision

Äidit ja vastasyntyneet avun tarpeessa Filippiineillä

Tiedote.
Julkaistu: 20.12.2013 klo 10:42
Julkaisija: Suomen World Vision

World Visionin hätäapu on tavoittanut arviolta 250 000 ihmistä sen jälkeen, kun Haiyan-taifuuni pyyhkäisi saarivaltion yli viisi viikkoa sitten.

World Vision keskittyy tukemaan äitien ja pienten lasten hyvinvointia erityisissä neuvolapisteissä, joita on pystytetty kahdeksan eri puolille tuhoaluetta. Niiden koulutettu henkilökunta kannustaa äitejä imettämään vauvojaan ja opastaa hygienia- ja ravitsemusasioissa.

YK arvioi, että yli 230 000 odottavaa ja yli 155 000 imettävää äitiä tarvitsee tukea, jotta he pystyvät huolehtimaan omasta ja vauvojensa terveydestä.

Esimerkiksi rintaruokinnan jatkaminen voi olla haasteellista katastrofin jälkeen, mutta siinä onnistuminen on tärkeää vauvojen hyvinvoinnin kannalta.

– Äidinmaito on paitsi ravitsevaa myös ilmaista. Korvikkeeseen sekoitettava likainen vesi ja epähygieeniset pullot aiheuttavat tauteja, joilta voisi rintaruokinnalla välttyä, sanoo World Visionin humanitaarisen avun päällikkö Juha Virtanen.

World Vision keskittyy myös lasten psykososiaaliseen tukemiseen ja järjestö ylläpitää Filippiineillä 24 lapsiystävällistä tilaa (Child-Friendly Space). Niistä hyötyy jo lähes 5 000 lasta.

Lapsiystävällinen tila on lapsille turvallinen paikka, jossa he voivat keskittyä leikkiin tai ohjattuun harrastustoimintaan. Lisäksi paikalla on koulutettuja ohjaajia, jotka auttavat lapsia käsittelemään traumaa.

– Lapset ovat menettäneet kaiken, koulunsa, leikkipaikkansa, kotinsa ja osa myös perheensä. Apua tarvitaan vielä pitkään, Virtanen kertoo.

Taifuunituhot ovat ajaneet yli neljä miljoonaa filippiiniläistä pois kodeistaan ja noin 100 000 ihmistä asuu yhä evakuointikeskuksissa.

Apua Haiyanin uhreille:

Suomen World Visionin keräystili: FI3280001570768136, viite 241542
Verkkolahjoitus: www.worldvision.fi/katastrofiapu
Tekstiviesti AUTAN numeroon 16499 (10 euroa)


Lisätietoja:

Juha Virtanen, Humanitaarisen avun päällikkö, juha.virtanen@worldvision.fi, puh. 040 552 2737

Kuvat, haastattelupyynnöt Filippiineille:

Tiedottaja Anna Pollari, anna.pollari@worldvision.fi, puh. 040 515 4592

Liitetiedostot

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 100 miljoonaa ihmistä. worldvision.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs