Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Adventtikolehti kehitysmaiden lasten aseman parantamiseen

Suomen Lähetysseura

Adventtikolehti kehitysmaiden lasten aseman parantamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 22.11.2013 klo 08:00
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

Adventtisunnuntaina 1.12. luterilaisissa jumalanpalveluksissa kerätään kolehti kehitysmaiden lasten aseman parantamiseen Suomen Lähetysseura kautta. Ensimmäinen adventtisunnuntai aloittaa uuden kirkkovuoden ja valmistautumisen jouluun.

Kehitysmaiden lapset, erityisesti vammaiset lapset, ovat teemana tänä vuonna myös Lähetysseuran joulukeräyksessä ja Kauneimmissa Joululauluissa. Vammaiset lapset ovat yksi maailman haavoittuvimmista ihmisryhmistä. Tänä vuonna kansainvälinen aids-päivä jää 1. adventin jalkoihin, mutta unohtaa ei sovi myöskään aidsin takia orpoutuneita lapsia.

Kuurot kaksospojat

Esimerkiksi Nepalissa Lähetysseura tukee lähes 400 näkö-, kuulo- ja liikuntavammaisen lapsen ja nuoren koulunkäyntiä sekä tekee muuta työtä lasten elinolosuhteiden ja aseman parantamiseksi. Nämä 400 vammaista lasta ovat kotoisin eri puolilta Nepalia ja opiskelevat lähes sadassa eri koulussa.

Kuurot kaksospojat Ram ja Laxman opiskelevat Dhadingin kuurojenkoulussa.

”Ilman koulutusta kuuroja kohdellaan eläiminä”, kertoo 7-vuotiaiden poikien äiti Binda Shrestha. Kaksospojat ovat hänen seitsenlapsisen perheensä kuopuksia.

Ram ja Laxman ovat vasta aloittaneet koulussa, eikä viittomakieli vielä suju. Äiti tuo ja hakee joka päivä pojat kävellen koulusta, mikä vie yli neljä tuntia päivässä. Perheellä ei ole omaa maata, isä tekee töitä päiväpalkalla.

Monet kehitysmaiden kuurot joutuvat elämään kokonaan ilman omaa kieltä, sillä viittomakieltä opettavia kouluja on vähän. Moni kuuro ei tiedä, että hänellä on nimi; hänellä ei ole identiteettiä eikä paikkaa yhteisössä.

”Tietämättömyys on paha asia”, Binda-äiti toteaa. ”Mekään emme tienneet mistään mahdollisuuksista hakea apua, ennen kuin Forward Looking-järjestön työntekijä tuli kotiimme kertomaan.” Forward Looking on yksi Suomen Lähetysseuran kumppanijärjestöistä Nepalissa.

Kuvateksti:

Kehitysmaissa erityisopetusta on saatavilla vähän, eikä köyhillä perheillä ole mahdollisuutta hankkia apua vammaisille lapsilleen. Äiti saattaa joka päivä kuurot kaksospoikansa Ramin ja Laxmanin kouluun, mikä vie häneltä neljä tuntia päivässä. Kuva Anni Takko

Liitetiedostot

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs