Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » Aamukorva auttaa pääsiäisenä yksinäisiä vanhuksia

HelsinkiMissio

Aamukorva auttaa pääsiäisenä yksinäisiä vanhuksia

Tiedote.
Julkaistu: 01.04.2015 klo 08:08
Julkaisija: HelsinkiMissio

HelsinkiMission auttava puhelin Aamukorva kuuntelee tänäkin pääsiäisenä yksinäisiä vanhuksia. Kaupunkilaisten lähtiessä lomille tuhannet yksinäiset seniorit jäävät ilman ihmiskontakteja.

Aamukorva päivystää vuoden jokaisena aamuna klo 5-9, numerossa 045 341 0504, normaali puhelumaksu.

Sadat seniorit kaipaavat juttuseuraa aamun hiljaisina tunteina. Jos ei ole ketään, jolle sanoa hyvää huomenta, on lohdullista saada aamun pitkiin tunteihin juttuseuraa Aamukorvassa. Joillekin jopa soitetaan Aamukorvasta päin.

– Auttavat puhelimet ovat keskeisiä toimijoita yksinäisyydestä kärsivien tukijoina. Aamukorvan puheluissa yksinäisyys onkin yksi seniorien yleisimmistä keskustelunaiheista vuodesta toiseen. Aamukorvaan voi soittaa tarvittaessa anonyyminä, mikä madaltaa kynnystä. Vastaamassa on ihminen, joka toimii tehtävässä vapaaehtoisesti, omasta halustaan. Tämä lisää kokemusta myötätuntoisesta kuulijasta ja kanssakulkijasta puhelimen toisessa päässä, kansalaistoiminnanjohtaja Henrietta Grönlund kertoo.

 – Yksinäisyyden kokemus on vakavaa kärsimystä aiheuttava asia, joka vaikuttaa kielteisesti terveyteen, hyvinvointiin ja onnellisuuteen. Toivon, että pääsiäisen aikaan jokainen meistä voi soitoin ja vierailuin ilahduttaa sukulaisia ja tuttavia, erityisesti pyhiä yksin viettäviä ikäihmisiä, ja näin vähentää ja ennaltaehkäistä yksinäisyyttä, Grönlund muistuttaa.

Yksinäisiä vanhuksia palvelevat HelsinkiMissiossa ympäri vuoden auttavan puhelimen lisäksi keikkamuotoinen apu ja seura sekä tukihenkilöt ja virikeryhmät.

Lisätietoja:

Kansalaistoiminnanjohtaja Henrietta Grönlund, 045 8721870 henrietta.gronlund@helsinkimissio.fi

viestintäpäällikkö Kristiina Backberg, 044 733 1544 kristiina.backberg@helsinkimissio.fi

www.helsinkimissio.fi

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön, lapsiperheiden ja erityisryhmien parissa. Järjestö haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta - yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii noin 100 työntekijän ja 700 vapaaehtoisen voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä Raha-automaattiyhdistys.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs