Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Avustukset ja vapaaehtoistyö » A2 Kehitysvammais-ilta on Vuoden tulppaani

Kehitysvammaisten Tukiliitto

A2 Kehitysvammais-ilta on Vuoden tulppaani

Tiedote.
Julkaistu: 09.05.2015 klo 12:00
Julkaisija: Kehitysvammaisten Tukiliitto

Tiedote on samalla myös kutsu median edustajille: Tervetuloa seuraamaan tunnustuspalkinnon luovuttamista Tampere-talon Sorsapuistosaliin lauantaina 9.5. klo 11.30. Tilaisuuden jälkeen mahdollisuus haastatteluihin.

 

TIEDOTE / VAPAA JULKAISTAVAKSI 9.5. KELLO 12 ALKAEN

 

A2 Kehitysvammais-ilta sai Vuoden tulppaanin

Kehitysvammaisten Tukiliitto on myöntänyt Vuoden tulppaani 2015 -tunnustuspalkinnon Yleisradion A2 Kehitysvammais-illan (10.2.2015) tekijätiimille.

Kenellä on oikeus syntyä? Missä kehitysvammaisen ihmisen on hyvä asua? Kenellä on oikeus mennä naimisiin ja hankkia lapsia?

A2-ilta kysyi ydinkysymyksiä ja käynnisti kevään, jonka aikana kehitysvammaisille ihmisille tärkeitä asioita on käsitelty julkisuudessa enemmän kuin koskaan. Ilta antoi historiallisella tavalla äänen kehitysvammaisille ihmisille itselleen ja teki näkyväksi heidän ajatuksiaan, tunteitaan, tarpeitaan ja oikeuksiaan. Jo ennen teemailtaa Ylen kanavat valtasi aiheeseen liittyvien juttujen sarja, joka nosti kehitysvammaisten ihmisten aseman yhdeksi valtakunnallisen keskustelun ykkösaiheeksi. Samalla käynnistyi pieni kansanliike, kun ohjelmatiimi haastoi alan toimijat ja muut asianosaiset järjestämään vammaisten ja vammattomien ihmisten yhteisiä #kohtaamut-tapahtumia.

Me Kehitysvammaisten Tukiliitossa uskomme, että tästä kaikesta jää pysyviä jälkiä. Yksi jälki juuri nyt ovat euroviisuhuuman nostattamat suuret ja pienet #kohtaamut-kisakatsomot, joita pystytetään eri puolilla Suomea. Katso lisää ja liity mukaan: www.kvtl.fi/fi/kohtaamut

A2 Kehitysvammais-ilta sai harvinaislaatuisen positiivisen palautteen vyöryn myös suurelta yleisöltä, eli muiltakin kuin eri tavoin asianosaisilta. Vaikka lähtökohtana olivat marginaaliryhmän erityiskysymykset, ilta kurotti lopulta kohti kaikkien yhteisiä, perimmäisiä kysymyksiä ja ihmisyyden juhlaa.

Kehitysvammaisten Tukiliitto myönsi Vuoden tulppaani -tunnustuksen liittokokouksessaan Tampereella tänään 9. toukokuuta. Tunnustus myönnetään vuosittain henkilölle, yhteisölle tai hankkeelle, joka on merkittävästi edistänyt suvaitsevaisuutta, vaikuttanut suuren yleisön asenteisiin kehitysvammaisuutta kohtaan ja helpottanut kehitysvammaisten ihmisten liittymistä yhteiskuntaan. Viime vuonna tunnustuksen sai espoolainen Mervi Savo, joka järjesti Yimby-hyväntekeväisyysjuoksun vastaiskuna Espoossa ryöpsähtäneelle nimby-ilmiölle. Sitä ennen palkinnon ovat saaneet muun muassa Pertti Kurikan Nimipäivistä kertova Kovasikajuttu-dokumenttielokuva, taidepainotteisen erityistyön ohjaaja Ari Impola ja Toisenlaiset frendit -televisiosarja. 

 

Haastattelupyynnöt ja lisätietoja:

  • A2-teemailtojen vastaava tuottaja: Pasi Toivonen, p. 0400 555212, pasi.toivonen@yle.fi.
  • A2 Kehitysvammais-illan tausta-artikkeleita ja keskustelu kokonaisuudessaan tai koosteena:
    www.yle.fi/a2ilta/kehitysvammaisilta

    Liite1: Kuvassa A2 Kehitysvammais-illan 10.2.2015 juontotiimi Pasi Toivonen, Sanna Sepponen, Kalle Havumäki ja Kati Leskinen / Kuva Ville Vaarne – YLE
    Liite2: Ruutukaappaus suorasta lähetyksestä.

     

Liitetiedostot

Kehitysvammaisten Tukiliitto on kansalaisjärjestö, jonka toiminta perustuu kansalaisaktivismiin ja yhdistystoimintaan. Tukiliiton tavoitteena on maailma, jossa YK:n ihmisoikeussopimuksissa määritellyt oikeudet ja yhteiskunnallinen osallisuus toteutuvat myös kehitysvammaiselle ihmiselle. Vahvana yhteiskunnallisena toimijana järjestö vaikuttaa lainsäädäntöön, käytäntöihin ja asenteisiin, jotta perheet saavat tarvitsemansa tuen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs