Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Viikonlopun motorsport -viihdepaketti

Moottoriurheilu.tv

Viikonlopun motorsport -viihdepaketti

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2016 klo 13:27
Julkaisija: Moottoriurheilu.tvHyvä median edustaja,

Tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen tiedote medialle. Tekstit ja kuvat vapaaseen editoriaaliseen käyttöön.

****************************************************************************

Koulujen päättäjäisviikonloppu rauhoittaa SM-taistoja, ainoastaan Supermotoissa jaetaan SM-pisteitä. Kansallisia kilpailuja ajetaan kuitenkin niin neli – kuin kaksipyöräisten puolella. Kansainvälisissä mittelöissä on mukana suomalaisväriä.

SUPERMOTOT TAISTELAT IMATRALLA SM-PISTEISTÄ

Supermoton SM-kausi polkaistiin käyntiin historian ensimmäistä kertaa Virosta ja kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Imatran Suurlammella.

Kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina Supermotoissa taistellaan SM-pisteistä Suurlammen FK-radalla ja siihen lisätyllä crossiosuudella eli rataan kuuluu asfalttiosuus sekä maasto-osuus, joka sisältää tiukkoja mutkia ja hyppyreitä. Kisaan odotetaan pariakymmentä kuljettajaa.

– Ensimmäinen kierros on usein kauhunkierros, Imatran Moottorikerhon Ilkka Kaskinen tunnustaa.

05.06.2016 Supermoto SM, Suomen CupS1, Open, Minisupermoto, Street Imatra
Aikataulu:
AIKA-AJO
10.30 Minisuper 15 min
10.55 S1 20 min
11.25 Open 20 min
LÄHTÖ
13.00 Minisuper 15 min
13.25 S1 20 min + 2 k.
14.00 Open 15 min + 2 k.
LÄHTÖ
14.50 Minisuper 15 min
15.15 S1 20 min + 2 k.
15.50 Open 15 min + 2 k.
Kilpailupaikka: Saarlammen FK-RataRED BULL KTM AJO ESPANJAN GP:N TÄYDELLÄ KAASULLA

Brad Binder lähtee Barcelonassa ajettavaan Katalonian GP:hen Moto3-luokan pistejohdossa. Bo Bendsneyder pyrkii saamaan pisteitä takaisin viikonloppuna. Moto2-luokassa Johann Zarco haluaa toistaa viime vuoden Katalonian voittonsa.

Red Bull KTM Ajo -tiimin Brad Binder on saavuttanut kolme peräkkäistä voittoa ja kolme podiumsijaa, on hän luokan ehdoton mestarisuosikki. Kausi on kuitenkin varhaisessa vaiheessa, joten Binder ei keskitys pelkästään pisteisiin. Samaan aikaan tiimikaveri, rookie Bo Bendsneyder palaa radalle, josta hänellä on kokemusta viime vuodelta.

Moto2 –luokassa taistelu on ollut tiukkaa, sillä kuudessa lähdössä on ollut neljä eri voittajaa. Tämän viikonlopun rata on suotuisa Johann Zarcolle, jolla on kaksi peräkkäistä voittoa Barcelonasta.

Ratatiedot – Barcelona-Catalunya
Pituus: 4,727 m / 2,937 mailia
Leveys: 12 metriä
Vasemmat mutkat: 5
Oikeat mutkat: 8
Pisin suora: 1.047 m / 0,651 mailia
Rakennettu: 1991
Muokattu: 1995

Lisätietoa: motogp.com
Jälkilähetys: MTV3 MAX 7.6. klo 21.00JESSE JA APPE MUSTONEN VALMIINA MAARADAN MM-KARSINTOIHIN

Must One’s bros. on valmiina maaradan MM-karsintoihin. Jesse Mustonen on tulessa lauantaina Ranskan St Macairessa ajettavassa karsinnassa ja Appe Mustonen seuraavana päivänä Saksan Bielefeldissä. Molemmista karsinnoista 7+1 selviää 31. heinäkuuta Ranskan La Reolessa ajettavaan Challengeen.

Kovassa iskussa oleva Jesse lähtee luottavaisena Ranskan maalle.

– Jatkopaikkaa lähdetään hakemaan ilman muuta. Suuri pettymys on, jos ei jatkoon pääse. Kova haaste kisa on vaikka starttilista ei olekaan yhtä kova kuin Bielefeldissä, toteaa Jesse.

– En ole koskaan St Macairessa ajanut, joten Apen neuvot pyörän säätöihin on kultaakin kalliimpia. Aika speedwaytyyppisesti siellä ajetaan, joten luottavaisena lähdetään, eikä paikka podiumillakaan mahdottomuus ole, päättää Jesse.

Appe ajaa oman karsintansa 1300 km pohjoisempana Bielefeldin 700 metrisellä ruoho-ovaalilla.

– Karsinta on kova, GP-kuskeja vastassa. Ruohorata on aina meille suomalaisille haaste, kun sitä ei täällä oikeen pääse treenaamaan. Lisäksi se on luvannut kovia sateita ennen kisaa, joten rata voi olla aika haastava, toteaa Appe.

Lisää: http://www.moottoriurheilu.tv/jesse-ja-appe-mustonen-valmiina-maaradan-mm-karsintoihin/WIMANIN HONDAAN UUSIA PÄIVITYSOSIA DALLASIIN

Team Honda Red Bull OMSE:n Joni Wimanin saa käyttöönsä uusia päivitysosia tulevan viikonlopun Dallasin osakilpailuun. Uuden auton kehitystyö on jatkunut kiivaana. Avausviikonlopun jälkeen Honda ottaa muun muassa uuden ja aiempaa kevyemmän korisarjan käyttöönsä.

Hondan ensiesiintyminen rallicrossin huipputasolla oli lupauksia herättävä. Wiman ajoi kauden avauksessa kuudenneksi ja hänen tallikaverinsa Sebastian Eriksson kauden toisessa osakilpailussa kolmanneksi. Kahden ensimmäisen osakilpailun jälkeen Wiman ajaa sarjan yhteispisteissä sijalla seitsemän.

Lisää: http://www.moottoriurheilu.tv/wimanin-hondaan-uusia-paivitysosia-dallasiin/JOONAS TOKEELLA UUSI RALLIHAASTE AZOREILLA

Rallikausi 2016 tuo Joonas Tokeelle paljon uutta eteen, kun nuorukainen otti seuraavan askeleen urallaan ja lähti ajamaan junioreiden Euroopan mestaruussarjaa eli FIA ERC Junior -sarjaa. Sarja koostuu kuudesta osakilpailusta, joista neljä parasta tulosta lasketaan kunkin kilpailijan loppupisteisiin. Osa EM-sarjan nuorista kuljettajista ajoi jo keväällä yhden osakilpailun, mutta Joonas Tokeen osalta kisakausi käynnistyy tämän viikon lopulla Azores Rallyllä.

– Meidän ohjelmassa on neljä kilpailua eli Azorit, Belgia, Viro ja Latvia. Paljon on hienoja ja haastavia kisoja edessä, joten oppiakin on luvassa. Taso on varmasti hurjan kova, kun vastassa ovat Euroopan lahjakkaimmat nuoret kuljettajat, myöntää SM-tasolla menestynyt Tokee.

Lisää: http://www.moottoriurheilu.tv/joonas-tokeella-uusi-rallihaaste-azoreilla/

Kansainväliset kilpailut:

05.06.2016 Motocross MM/EMMXGP, MX2, WMX, EMX250, EMX125Ranska, St Jean d’Angély
05.06.2016 Road Racing MM MotoGP Espanja, Barcelona
05.06.2016 Maarata + ruohorata MM QR2 Saksa, Bielefeld
06.06.2016 Red Bull Global Rallycross, Dallas USA

Kansalliset kilpailut:
04.06.2016 Enduro Kansallinen Superenduro Rauman Seudun MK
04.06.2016 Drag Racing Kansallinen West Coast Street Cup, PoriSC Vaasa
05.06.2016 Autoslalom Cup, AL-Sports Cup AL-Hki
05.06.2016 Jokkis, Inkeroisten maastoajo, pikkusuon moottorirata, Kouvola
05.06.2016 Jokkis, Puolangan Vaarat IX, Roningkangas, Puolanka

Lue myös:
http://www.moottoriurheilu.tv/eero-remes-voittamattomana-mm-kotikisaan-heinolaan/
http://www.moottoriurheilu.tv/naisten-enduroleiri-lopella-veti-yli-50-osallistujaa-ensikertaisista-kisakuskeihin/

 

www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs