Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Viikonlopun moottoriurheilutärpit: Vuorossa kauden toiset osakilpailut neljässä eri lajissa

Moottoriurheilu.tv

Viikonlopun moottoriurheilutärpit: Vuorossa kauden toiset osakilpailut neljässä eri lajissa

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2016 klo 13:30
Julkaisija: Moottoriurheilu.tv


Hyvä median edustaja,

Tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen tiedote medialle, johon on koostettu tulevan viikonlopun moottoriurheilutapahtumat. Tekstit ja kuvat vapaaseen editoriaaliseen käyttöön.

*****************************************************************************************************

VUOROSSA KAUDEN TOISET OSAKILPAILUT NELJÄSSÄ ERI LAJISSA

Tulevana viikonloppuna tullaan näkemään kovia taistoja, kun sekä moottoripyörien jääradan, Rallisprintin, Historic Trophyn että Rallin junioreiden SM-sarjoissa vuorossa ovat kauden toiset osakilpailut.


KAKSIPYÖRÄISET

Jäärata

Jääradan SM-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna lauantaina Mäntsälässä ja sunnuntaina Saarijärvellä.

Kausi startattiin käyntiin viime viikonloppuna Seinäjoelta. Tuolloin kisan tahtipuikkoa heiluttivat Kallion veljekset Mika ja Vesa. Vesa vei nimiinsä Lites A -luokan molemmat lähdöt Kari Vehniäisen sijoituttua toiseksi. Kolmannen sijan otti ensimmäisessä lähdössä Ville Töhönen ja toisessa Mikko Koskinen.

Open A Race -luokan molemmat lähdöt voittanut Mika Kallio on parhaillaan Jerezin Espanjassa MotoGP-testeissä. Tulevan viikonlopun luokan kärkikamppailun hän jättää siis muun muassa Seinäjoen ensimmäisessä lähdössä toisen sijan vieneelle Herman Kenkkilälle, kolmantena maalilinjan ylittäneelle Vesa Kalliolle sekä top kolmen ulkopuolelle jääneelle Ari Borokoffille ja Kari Vehniäiselle, joka toisessa lähdössä nousi podiumille Kallion veljesten väliin.

Lites ja Open A- ja B-luokkien sekä veteraanien lisäksi Mäntsälässä tullaan näkemään myös ATV:t ja sivuvaunut, joita ei ole ilmoittautunut mukaan Saarijärvelle. Sivuvaunuluokassa katseet tulevat kohdistumaan etenkin RR:n sivuvaunuluokan MM-kullasta tänä vuonna taistelevaan Pekka Päivärintaan ja Kirsi Kainulaiseen.

20.2. SM-jäärata Mäntsälä 
Kaironkuja, 04740 Mäntsälä   
Kilpailun aikataulu         
Lähtöluettelo
Tulokset heti kilpailun jälkeen

21.2. SM-jäärata Saarijärvi
Summassaarentie 180, Saarijärvi     
Lisätietoa
Lähtöluettelo

Pistetilanne ja uutisia jääradalta: Moottoriurheilu.tv/Jäärata

NELIPYÖRÄISET

Historic Ralli

Historic Rally Trophyn paremmuudesta kisataan Seinäjoella

HRT-sarjan ja Nuottisarjan seuraava osakilpailu kaasutellaan lauantaina Pohjanmaalla. Kilpailussa on mukana myös tasanopeusluokka eli kyseessä on HRRT-sarjan ensimmäinen osakilpailu.

Kausi korkattiin helmikuun alussa Pohjola-rallin merkeissä Historic Rally Trophy-sarjan ja HRCF Nuottisarjan osalta. Tuolloin HRT-sarjan eli ilman ennakkotutustumista ajaneiden historic-kuljettajien koitoksen vei nimiinsä Oulun Kari Karhu. Nuottisarjassa kilpailleiden nopeinta vauhtia piti yllä Veli-Matti Saarelainen.

Sarjojen pistetilanteet ensimmäisen osakilpailun jälkeen tästä.

20.2. Pohjanmaa-Ralli, Seinäjoki           
Kilpailun lähtö klo 11.01           
Kilpailun maali n. klo 17.00    
Lisätietoa: Historic Rally Club Finland

Rallisprint

Rallisprintin toisessa osakilpailussa mukana koko Suomen kärki

Rallisprintin SM-kausi jatkuu sunnuntaina Lopella. HF Autohuolto SM-sprintiin on ilmoittautunut 138 kilpailijaa. Mukana on lajin koko kotimainen kärki.

Sarja käynnistyi kaksi viikkoa sitten Lapualla, jossa kilpailun voittoon ajoi Laihian Joni Nikko. Viime kauden nelivetoisten Suomen mestari aikoo puolustaa titteliään tänä vuonna ja hänet tullaan varmasti näkemään kärkikahinoissa myös Lopella.

Sunnuntain kisa on toinen ja viimeinen talviosakilpailu ennen siirtymistä kevään asfalttipoluille. Kilpailun reitti on asiantuntijoiden mukaan yksi vaativimmista Suomessa, joten luvassa on varsin mielenkiintoisia kamppailuja.

Kilpailussa ajavat yleinen luokka, juniorit, nuorten luokka, naiset, seniorit, V1600- ja Trophy-autot sekä Historic-kalusto. Reitin avaavat yleisen luokan nelivetoiset turbotykit.

21.2. HF-Autohuolto sprint Rallisprint SM Jokiniemi, Loppi
Eskolankuja 20, Jokiniemi Loppi.       
Kilpailu Joentaan radalla käynnistyy sunnuntaina 21.2. kello 12.   
Lisätietoa
Lähtöluettelo

Kooste Lapuan SM-Rallisprintistä MTV Max kanavalla. To 18.2 klo 22.15 ja uusinnat Pe 19.2 klo 22.45, Su 21.2 klo 20.00 ja Ti 23.2 klo 17.10.

Rallisprintuutisia: Moottoriurheilu.tv/Rallisprint

Ralli

Rallijuniorit ajavat SM-pisteistä Limingan ympäristössä

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan ensi lauantaina Limingan ympäristössä. Lakeuden Urheiluautoilijoiden järjestämässä Neste Oil Revonlahti rallikilpailussa jaetaan junioreiden SM-pisteiden lisäksi myös Pohjois-Suomen alueen aluemestaruuspisteitä. Kilpailuun ilmoittautui määräaikaan mennessä 113 autokuntaa.

Reitti on kokonaisuudessaan 196 kilometriä sisältäen kuusi erikoiskoetta Limingan, Lumijoen, Siikajoen ja Siikalatvan kuntien alueella. Päivän ensimmäinen erikoiskoe ajetaan Limingan keskustan tuntumassa.

Tammikussa Heinolan seudulta korkattu Juniorimestaruussarja tarjosi varsin vauhdikasta menoa, joten kovaa taistoa on varmasti luvassa nyt kauden toisessa talvikilpailussa. Luokkaa 1 johtaa Heinolassa tiukkaa sekuntikamppailua Tuomo Vanhalan kanssa käynyt Jarkko Mäkelä. Kolmantena Vanhalan jälkeen on Lauri Joona. Luokassa 2 tultaneen jälleen näkemään kovaa taistelua kärkikaksikon Henri Hokkalan ja Tuomas Välilän kesken, kun taas luokassa 3 pistejohdossa Liminkaan lähtee Antton Laurén. Lähtijämäärältään suurinta luokkaa neljä pitää nimissään Tampereen Olli Pollari Laukaan UA:n Tomi Hämäläisen ollessa toisella sijalla ja Laihian UA:n Petri Koskisen kolmannella.

21.2. Neste Oil Revonlahti Ralli, Liminka      
Kilpailukeskus sijaitsee Liminganlahden yhtenäiskoululla Limingassa.       
Lähtö: klo 11.         
Maali: noin klo 16.30 alkaen    
Reaaliaikaisesti päivittyvät tulokset 
Lopputulokset ovat myös nähtävissä samalla sivulla kilpailun jälkeen: www.ajaksi.fi > Kilpailut
Lisätietoa: http://www.rsjm.fi/

 

www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs