Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Vientirekisteröinnit edelleen laskussa

Trafi

Vientirekisteröinnit edelleen laskussa

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2011 klo 10:30
Julkaisija: Trafi

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi merkitsi vuoden 2010 aikana vientirekisteriin 483 ajoneuvoa. Edellisenä vuonna vientirekisteröityjä ajoneuvoja oli 590.

Vientirekisteröityjen ajoneuvojen määrät ovat olleet laskussa koko 2000-luvun. Poikkeuksena on ollut vain vuosi 2007, jolloin vientirekisteröintien määrä nousi sitä edeltävästä vuodesta 23 %. Laskusuunta jatkui myös vuonna 2010, jolloin vientirekisteröinnit vähenivät 18 % vuodesta 2009.

Suurin osa vientirekisteröinneistä tehdään autoille, joita ulkomaankomennukselle lähtevät suomalaiset ostavat verovapaasti Suomesta ja vievät mukanaan kohdemaahan. Vientirekisteröidyn auton hankkiminen Suomesta kannattaa muun muassa siksi, että silloin auto täyttää Suomessa rekisteröitävien autojen tekniset vaatimukset, mikäli ajoneuvo tuodaan myöhemmin Suomeen rekisteröitäväksi. Autoverolaissa säädetyin edellytyksin ajoneuvo voidaan tällöin verottaa Suomessa muuttotavarana, jolloin sille myönnetään määrältään enintään 13 450 euron suuruinen veronalennus.

Vientirekisteröidyistä ajoneuvoista uusia oli 434, kun niitä edellisenä vuonna oli 558. Käytettyjä ajoneuvoja vientirekisteröitiin viime vuonna 49.

Kaikista vientirekisteriin merkityistä ajoneuvoista henkilöautojen osuus oli perinteisesti suurin. Niitä oli 463. Kuorma-autoja merkittiin vientirekisteriin 7, moottoripyöriä 6, pakettiautoja 5 ja perävaunuja 2.

Suosituin ulkomaille viety automerkki on jo kahdeksana peräkkäisenä vuotena ollut Audi, joita vientirekisteröitiin 93 kappaletta vuonna 2010. Muita suosittuja vientiautoja olivat BMW (79), Volkswagen (57), Volvo (42) ja Mercedes Benz (38). Viisi suosituinta merkkiä kattoivat vuonna 2010 yhteensä noin 67 % vientirekisteröidyistä autoista.

Ulkomailla käytettävä ajoneuvo Suomen rekisteriin
Vientirekisteröinnissä ajoneuvo merkitään Suomen ajoneuvoliikennerekisteriin, vaikka sitä ei käytetä Suomessa. Yleensä vientirekisteröitävät ajoneuvot ovat uusia rekisteröimättömiä henkilöautoja, jotka myydään Suomessa verovapaasti ja jotka viedään Suomesta ulkomailla käytettäväksi. Vientirekisteröinnin voimassaoloaika uusilla ajoneuvoilla on runsaan vuoden mittainen.

Myös liikennekäytöstä poistettu käytetty ajoneuvo voidaan vientirekisteröidä. Tällöin vientirekisteröinti on voimassa vain Suomesta kohdemaahan suoritettavan siirtokuljetuksen ajan.

Vientirekisteröintitilastot

Lisätietoja   

lakimies Reijo Jälkö, puh. 020 618 5306, reijo.jalko(at)trafi.fi
palveluesimies Tiina Takalammi, puh. 020 618 5329, tiina.takalammi(at)trafi.fi

Liitetiedostot

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi vastaa liikennejärjestelmän sääntely- ja valvontatehtävistä, kehittää aktiivisesti liikennejärjestelmän turvallisuutta ja edistää liikenteen ympäristöystävällisyyttä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs