Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Vauhdikas moottoriurheiluviikonloppu paketissa

Moottoriurheilu.tv

Vauhdikas moottoriurheiluviikonloppu paketissa

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2016 klo 21:46
Julkaisija: Moottoriurheilu.tv

Mestareita meiltä ja muualta. Kotimaisissa ratasarjoissa saatiin jälleen tukku mestareita selville, mutta kirkkaimpana kruununa tälle viikonlopulle voidaan pitää Eero Remeksen toista perättäistä MM-kultaa.

MAAMME-LAULU SOI RANSKASSA – REMES VOITTI MAAILMANMESTARUUDEN!

Suomen Eero Remes voitti tänään sunnuntaina enduron E1-luokan maailmanmestaruuden Ranskan Cahorsissa.

Maamme-laulu kajahti tänään ilmoille Ranskan Cahorsissa, kun Eero Remes kruunattiin toistamiseen enduron E1-luokan maailmanmestariksi. Viime vuonna ensimmäisen mestaruutensa saavuttanut suomalainen on ollut vahva läpi kauden ja varma meno jatkui myös tänä viikonloppuna kauden finaalissa.

Lue lisää: moottoriurheilu.tv/maamme-laulu-soi-ranskassa-remes-voitti-maailmanmestaruuden/

 

KALLIOKOSKET, KLEMOLA JA PUUSKAMÄKI KRUUNATTIIN RALLICROSSIN SUOMENMESTAREIKSI

Rallicrossin SM-kausi päättyi lauantaina 10. syyskuuta Kaanaan radalla Tampereella. Ennen kilpailua oli jo selvää, että Roni Kalliokoski on Crosskart-luokan suomenmestari ja Jussi Klemola SRC-luokan suomenmestari. SuperCar- ja Autokrossi-luokassa mestaruudet olivat vielä avoinna.

SuperCarien osalta mestaruus oli Kaanaan alkuerien jälkeen enää kahden kauppa. Pistejohdossa ennen Kaanaata ollut Jere Kalliokoski ja toisena häntä hiillostanut Aki Karttunen olivat ainoat nimet, jotka pystyivät enää finaalissa taistelemaan SM-kullasta.

Karttunen voitti lopulta Kaanaan osakilpailun, mutta Kalliokoski ajoi kolmanneksi ja se riitti varmistamaan mestaruuden, kun toiseksi ajanut Niclas Grönholm ei ajanut SM-pisteistä.

19-vuotias Jere Kalliokoski oli syystäkin iloinen Kaanaan varikolla mestaruuden varmistuttua.

Lue lisää: moottoriurheilu.tv/kalliokosket-klemola-ja-puuskamaki-kruunattiin-rallicrossin-suomenmestareiksi/

 

RATA-SM-SARJAN MESTARUUDET RATKAISTIIN AHVENISTOLLA

Rata-SM-sarja päättyi tältä kaudelta helteisissä tunnelmissa Ahveniston moottoriradalla. Mestaruudet ratkesivat Xtreme Race -luokassa sekä V1600-luokassa vasta viimeisissä kilpailulähdöissä. Radalla nähtiin kilpailijoita yhteensä kahdeksasta eri maaasta, kun Formula 4 ja Ruotsin V8 Thunder -luokat vierailivat rata-ajon kuninkuusluokassa. Viikonloppuna jaettiin myös Legends-sarjan NEZ-mestaruudet.

Eilen V8 Thunder -luokan neljännen mestaruuden varmistanut Jari Nurminen joutui tämän päivän kilpailussa taipumaan kahdelle Ruotsin kilpaveljelle huonon startin tuloksena.

“Tänään oli vaikea kilpailu, tiesin jo etukäteen että tästä tulee vaikeampi”, totesi Nurminen. “Ruotsalaisten leveämpi rengas kestää pidempään ja rengas- sekä tehoero teki tänään sen, että ruotsalaiset pääsivät viivalta paremmin liikkeelle ja jäin itse jokaisessa pitkässä kiihdytyksessä hieman jälkeen. Yritin ajaa täysiä omaa vauhtia ja pysyä siinä tuntumassa”, kertaili Nurminen kilpailun kulkua ja oli silminnähden tyytyväinen mestaruuteensa.

Lue lisää: moottoriurheilu.tv/rata-sm-sarjan-mestaruudet-ratkaistiin-ahvenistolla/

 

SUOMI KUUDES TRIALIN MM-JOUKKUEKISAN TROPHY LUOKASSA

Suomen nuori joukkue ajoi ennakkoluulottomasti ja etukäteisasetelmia isommin miettimättä oman urakkansa odotuksia paremmin.

Suomi pääsi matkaan ensimmäisenä joukkueena, eikä siten voinut kovin paljon seurata toisten joukkueiden ajolinjoja, vaan joutui miettimään itselleen sopivimmat suoritustavat. Kisan aikataulu oli laadittu melko tiukaksi ja poikien oli edettävä tasaisesti, ettei aikapisteitä pääsisi kertymään.

Lue lisää: moottoriurheilu.tv/suomi-kuudes-trialin-mm-joukkuekisan-trophy-luokassa/

 

SEINÄJOEN MOOTTORIKERHON KULJETTAJAT YLIVOIMAISIA ÖREBRON MAARADALLA

Lauantaina ajettu Skandinavian Long Track Trophy meni täysin suomalaisten tahdissa Mariebergsin nopealla, kilometrin mittaisella radalla. Varsinkin Flat Track – luokka oli Seinäjoen Moottorikerhon kuljettajien ylivoimaista näytöstä ja jätti varmasti paljon mietittävää länsinaapurin kuljettajille.

Paluumatkalta tavoitettu Flat Track- luokan voittaja Mikko Koskinen kertoo kisan menneen ongelmitta.

Lue lisää: moottoriurheilu.tv/seinajoen-moottorikerhon-kuljettajat-ylivoimaisia-orebron-maaradalla/

 

JOONAS LAPPALAINEN VOITTI MOLEMMAT NÜRBURGRINGIN KILPAILUT: “VAIKEA KÄSITTÄÄ”

Joonas Lappalainen, 18, ajoi tuplavoittoon Audi Sport TT Cupin osakilpailuissa Saksan Nürburgringillä. Vantaalainen voitti sekä lauantain että sunnuntain kilpailustartit. Voittojensa ansiosta hän nousi myös sarjan kärkeen.

Molemmat startit olivat värikkäitä, ja turva-autoa tarvittiin radalla. Sekä lauantaina että sunnuntaina jouduttiin myös uusintastarttiin. Audi Sport arvioi omassa tiedotteessaan, että lauantain kilpailu oli ehkäpä Audi TT -historian kaikkien aikojen huimin, ja kehui vilpittömästi suomalaisnuorukaisen ajoa.

Kolmannesta ruudusta startannut Lappalainen sai heti alussa takaapäin kaksikin kovaa osumaa, ja putosi sijalle kymmenen. Sieltä hän kuitenkin raivasi tiensä takaisin voittotaisteluun ohituksia tekemällä, ja nousi lopulta viimeistä edellisellä kierroksella johtoon.

Lue lisää: moottoriurheilu.tv/joonas-lappalainen-voitti-molemmat-nurburgringin-kilpailut-vaikea-kasittaa/


****************************************************************************************************

Tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen koonti viikonlopun moottoriurheilutapahtumista. Kaikki Moottoriurheilu.tv:n artikkelit ovat vapaasti käytettävissänne heti niiden julkistamisen jälkeen. Päivitämme sivua jatkuvasti emmekä näin ollen erikseen ilmoita uusista artikkeleista median edustajille.

*****************************************************************************************************

www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle. 
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Ttwitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää tai kommentoitavaa, ota yhteyttä: media@moottoriurheilu.tv

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.

Mainosmyynti: 
Nostemedia Oy
Harri Virtanen
040-3533090
harri@nostemedia.fi

Lähderekisterinä käytetään AKK:n ja SML:n jäsenrekistereitä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs