Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Varmista ajokuntosi laadukkaalla Dräger testivoittaja alkometrillä

Oy Kaha Ab

Varmista ajokuntosi laadukkaalla Dräger testivoittaja alkometrillä

Tiedote.
Julkaistu: 09.08.2016 klo 13:14
Julkaisija: Oy Kaha Ab

Niin vapaa-ajan rentoutumiseen kuin työelämän kokoontumisiin kuuluu yhä useammin hyvä ruoka ja juoma. Juoma-annosten laskeminen ja ajokunnon arvioiminen on erittäin vaikeaa ja epäluotettavaa. Ajokunnon tarkistaminen ennen ruoriin tai rattiin tarttumista on erittäin tärkeää, niin oman kuin muiden turvallisuuden takaamiseksi. Ajokunnon voi helposti ja nopeasti varmistaa laadukkaalla alkometrillä. Laitteen laatuun on hyvä kiinnittää huomiota, sillä kuluttajille suunnatuissa alkometreissä on suuria eroja. Hengitysilmaa analysoivat kuluttaja-alkometrit jaetaan kahteen ryhmään, joista luotettavammat mittarit toimivat elektrokemiallisella polttokennolla.

Kippari-lehti testasi alkometrit heinäkuun numerossa (7/2016) ja testivoittajaksi ylsi Dräger Alcotest 3820 -alkometri. Testissä oli mukana viisi helposti mukana kuljetettavaa polttokennosensori-alkometriä, jotka ovat käytössä halpamittareita luotettavampia. Testaajina toimi joukko veneilijöitä, jotka saivat vapaasti käyttää mittareita testipuhalluksia tehden. Testissä korostettiin helppokäyttöisyyttä ja luotettavuutta erityisesti veneilijän näkökulmasta, koska mittareita käytetään usein alkoholin vaikutuksen alaisena ja liikkuvassa käytössä. Alkometrin puhallustulos on saatava mahdollisimman nopeasti käyttäjän tietoon ja näytön selkeys on tärkeää vaihtelevissa olosuhteissa. Seuraavaan näytteenottoon aktivoitumisen tulee tapahtua kohtuuajassa, kun käyttäjä haluaa vesille lähdettäessä varmistaa ajokuntonsa.

Dräger 3820 sai kiitosta nopeasta testiin aktivoitumisesta ja näppärästä koostaan. Lisäksi selkeä näyttö ja testin ainoana suomenkieliset opastetekstit sekä selvät merkkiäänet tekevät laitteesta helpon käyttää vaativammissakin olosuhteissa. Puhallussuukappaleen suojakansi suojaa laitetta huonossa kelissä. Testivoittaja saavutti kokonaisarvosanaksi peräti 9,0 ja sitä kuvailtiin loppuarvostelussa ”laadukkaaksi, nopeaksi ja käyttövarmaksi kompaktin kokoluokan laitteeksi veneilijän käyttöön”.

Uuden sukupolven Dräger Alcotest 3820 edustaa tarkkuudeltaan ja kestävyydeltään viranomaistasoa. Muotoilu, käytettävyys ja toimintanopeus sitä vastoin ovat kehittyneet vastaamaan nykyaikaisen mobiiliajan henkeä. Taskuun mahtuva ja käteen täydellisesti sopiva laite on käyttövalmis hetkessä. Täysin uudenlainen suukappale on optimoitu helppoon puhallukseen. Alkometrin käyttö on helppoa valaistulla monitoiminapilla, jonka painalluksista saa haluttaessa myös äänipalautteen.

IP52-suojattu laite valmistetaan Saksassa Drägerin tarkkuuslaitteita koskevia tiukkoja laatukriteereitä noudattaen. Taustavalaistu 32 x 22 mm LCD-näyttö ja -5…+50 °C käyttölämpötila merkitsevät hyvää käytettävyyttä haastavimmissakin oloissa. Sisäänrakennettu CR123A-paristo riittää 1500 mittaukseen ja pitää muistissa laitteen asetukset sekä 10 viimeisintä mittaustulosta. Koko Suomen kattava Dräger-huoltoverkosto varmistaa laitteen huolettoman käytön vuodesta toiseen.

 

Lisätietoja:
Tuotepäällikkö Kaj Tötterman
09 615 68 268
kaj.totterman@kaha.fi

 

Liitetiedostot

Oy Kaha Ab

Suomen suurimpiin autovaraosien, ajoneuvojen ja veneiden lisävarusteiden maahantuonti- ja tukkuliikkeisiin kuuluva Kaha on toiminut alalla jo vuodesta 1934.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs