Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Uusi Renault Clio sai Kultainen Ohjauspyörä-palkinnon

Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Uusi Renault Clio sai Kultainen Ohjauspyörä-palkinnon

Tiedote.
Julkaistu: 08.11.2012 klo 10:10
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Renault

- Uusi Clio otti voiton pienten autojen luokassa.

- Palkinnon jakavat saksalaiset lehdet BILD am SONNTAG sekä AutoBILD.

- Tuomaristo muodostuu molempien lehtien toimittajista, niiden 73 miljoonasta lukijasta sekä tunnetuista kuljettajista ja julkisuuden henkilöistä.

 

Kansainvälinen tunnustus

Uudelle Renault Cliolle luovutettiin tämä tunnustus vain pari viikkoa sen jälkeen kun uutuusmalli sai ranskalaisen RTL radiokanavan ja Auto Plus lehden jakaman ”paras tuotantoauto” – palkinnon Pariisin autonäyttelyssä. Kultainen ohjauspyörä (Golden Steering Wheel) -palkinnon vastaanotti Stefan Mueller, Renaultin varatoimitusjohtaja ja Euroopan markkina-alueen puheenjohtaja.

Kultainen Ohjauspyörä –tunnustuksen takana on Axel Springer yhtiöön kuuluva viikkolehti ja Saksan myydyin sunnuntaijulkaisu BILD am SONNTAG, sekä AutoBILD, maailman myydyin autojen erikoislehti. Eurooppalaisten sisarjulkaisujen lisäksi AutoBILD tuottaa lukuisia paikallisia painoksia Itä-Euroopassa ja Aasiassa. Kaikkia lukijoita, joita on 73 miljoonaa, kutsuttiin mukaan äänestämään suosikkimalliaan.

Kultainen ohjauspyörä –palkintoja on jaettu 37 vuoden ajan ja tänä vuonna mukana oli yhteensä 44 uutuutta jaettuna kuuteen eri kategoriaan. Lukijat valitsivat suoraan tila-auto- ja coupé/cabriolet-luokkien voittajat. Neljän muun kategorian voittajat valittiin rankkojen testiajojen perusteella Italiassa. Testattavana oli viisi finalistia jokaisesta neljästä kategoriasta.

Testejä suorittivat tunnetut kuljettajat kuten Mattias Ekström, Hans-Joachim Stuck, Walter Röhrl, Christina Surer ja Vanina Ickx, sekä AutoBILDin eurooppalaiset päätoimittajat. Julkisuuden henkilöistä auton ratissa nähtiin muun muassa Franz Beckenbauer ja Boris Becker.

Jo kymmenes “Kultainen Ohjauspyörä” Renaultille

Kultainen Ohjauspyörä-palkintoja on jaettu vuosittain vuodesta 1976, ja yhteensä kymmenellä voitolla Renault on yksi tämän tunnustuksen menestyksekkäimmistä autonvalmistajasta. Renault -mallit joille tämä palkinto on myönnetty ovat: Fuego Coupé (1980), Renault 9 (1981), Renault 25 (1984), Clio (1990), toisen-kolmannen ja neljännen sukupolven Espace (1991, 1997 sekä 2002), Renault 19 (1992), Scénic (2009) ja nyt uusi Clio (2012).

Uuden Clion muotoilu ja uudet moottorit ihastuttavat

Uusi Renault Clio keräsi runsaasti ääniä muotoilunsa sekä polttoainetehokkaiden uusien moottoreidensa avulla. Uusi Clio on ensimmäinen Renault joka ilmentää merkin uutta muotoiluidentiteettiä.

Uudet moottorit alentavat polttoaineen kulutusta jopa 20 prosentilla edelliseen sukupolveen verrattuna. Energy Tce 90 bensiiniturbomoottori kuluttaa ainoastaan 4,5 l/100 km, joka vastaa 104 g/km CO2-päästöjä. Uuden Energy dCi 90 dieselmoottorin alhainen kulutus 3,4 l/100 km (CO päästöt 90 g/km) on suoraan verrannollinen huomattavasti kalliimpien hybridiautojen kulutusten kanssa.

Rakenteen, jousituksen, pidennetyn akselivälin ja leveämmän raidevälin ansiosta uusi Clio asettaa kokoluokkansa kilpailijat koville. Malli on lisäksi saavuttanut huippupistein täydet viisi tähteä puolueettomassa EuroNCAP törmäystestissä.

Uudet multimediaratkaisut

Uusi Renault Clio esittelee valikoiman kokonaan uusia multimediaratkaisuja. Keskikonsoliin sijoitettu MEDIA NAV -järjestelmä tuottaa kaikki tavallisimmat multimediatoiminnot ja se on vakiovarusteena kahdessa kolmesta varustelutasosta. Seitsemäntuumaisella (18cm) kosketusnäytöllä multimediatoimintojen käyttö on sujuvaa. Bluetooth-yhteydellä onnistuu niin puhelut, kuin musiikin langaton suoratoisto. Kannettavat musiikkisoittimet voidaan yhdistää USB-portin tai AUX-liittimen kautta. MEDIA NAV sisältää Nav N Go -navigaattorin 2D ja 3D (lintuperspektiivi) näytöillä.

 

Lisätietoa Kultainen Ohjauspyörä -palkinnosta: http://www.goldensteeringwheel.com/award/

Lisätietoa Renault-mallistosta: www.renault.fi

Renaultin kansainvälinen mediasivusto (vaatii rekisteröitymisen): www.media.renault.com

 

 

Nordic Automotive Services Oy, Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki. Lehdistön yhteyshenkilö tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen, puhelin 050-568 7706, sähköposti jonna.nevalainen (at) renault.fi

 

Liitetiedostot


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs