Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Uusi Renault Clio - Huippumuotoilua täynnä uudistuksia

Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Uusi Renault Clio - Huippumuotoilua täynnä uudistuksia

Tiedote.
Julkaistu: 03.07.2012 klo 17:28
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Siitä saakka, kun alkuperäinen Renault Clio tuotiin markkinoille vuonna 1990, tätä mallia on myyty 11,5 miljoonaa kappaletta yli 115 maassa. Nyt Clion historiassa kääntyy uusi sivu, kun neljännen polven versio esitellään.

Mm. näistä piirteistä uusi Renault Clio tunnistetaan:
- Sensuelli, voimakas ulkomuoto, jossa näkyy Renaultin uusi muotoilu.
- Laaja valikoima yksilöllisiä ulko- ja sisätilaratkaisuja

 

Edullisia, innovatiivisia teknologioita:

- Peruutuskamera, handsfree-avain, Renault R-sound –järjestelmä*, Bass Reflex –äänentoistojärjestelmä
- Automaattinen kuusinopeuksinen EDC-kaksoiskytkinvaihteisto**
- Renault R-Link, integroitu kosketusnäyttötietokone internet-yhteydellä*
- Aidosti hauska ajettava laajan moottorivalikoimansa ansiosta, jotka kaikki ovat markkinajohtajatasoa myös polttoainekulutuksen ja CO2- päästöjen osalta:

         -Uusi kolmisylinterinen bensiinimoottori: Energy TCe 90** (4,3 l/100 km ja 99 g/km CO2),
         -Energy dCi 90** (3,2 l/100 km ja 83 g/km CO2).

 

*) R-Linkin internetyhteys, Live-toiminnot ja sovellukset eivät ole saatavilla Suomessa lanseerauksen yhteydessä

**) Suomen malliston moottori- ja vaihteistovaihtoehdot tarkentuvat myöhemmin

 

Uudessa Renault Cliossa toteutetaan uutta muotoiluidentiteettiä

Uusi Renault Clio on ensimmäinen tuotantomalli, josta saa täyden käsityksen Laurens van der Ackerin (Senior Vice-President, Corporate Design) innoittamasta Renaultin uudesta muotoilusta. Renaultilla luvattiin ottaa merkin viimeisimpien konseptiautojen tyyli ja tunteisiin vetoavuus ja siirtää ne ominaisuudet tehdasmalleihin. Renaultin uusi, pienikokoinen perheauto täyttää lupaukset.

Uuden Clion linjat ilmaisevat samanlaista dynamiikkaa kuin DeZir-konseptiautossa. Ei mitään jyrkkiä tai päällekäyviä kulmia, ainoastaan houkuttelevan sulavia linjoja”, kuvailee Laurens van der Acker.

 

Tasapainoiset, dynaamiset ulkoiset mittasuhteet

Uusi Renault Clio astuu ylpeänä esille uudistuneella keulan muotoilulla. Cliossa on DeZir-konspetiautosta tuttu ulkoneva Renault-logo, joka seisoo ylväästi kiiltävän mustalla taustalla. Keulan ilmettä korostavat alareunastaan kromiset ajovalot ja LED-päiväajovalot Ainoastaan viisiovisena mallina valmistettava uusi Clio tarjoaa urheilullisen sivuprofiilin, joka korostuu takavalojen läheisyyteen piilotettujen takaovien kahvojen myötä. Matalamman ajokorkeuden, laajemman raidevälin, aiempaa ulompana olevien pyörien, ja pyörien sekä lokasuojien matalamman välin ansiosta uusi Renault Clio uhkuu dynamiikkaa ja persoonallisuutta edeltäjiinsä verrattuna. Uuden Clion värin voi valita kahdeksasta eri vaihtoehdoista, joista lanseerausväri (Flamme Red, liekin punainen) on peräisin DeZir-konseptiautosta.

 

Raikas ja houkutteleva matkustajaystävällinen ohjaamo

Renault Clion sisustus täydentää hienosti mallin ulkoista tyyliä. Lentokoneen siiven muotoja mukailevan kojelaudan ansiosta mukavuus kulkee käsi kädessä nykyaikaisen tuntuman ja käyttäjäystävällisyyden kanssa. Tätä korostaa keskikonsoliin ihanteelliseen paikkaan sijoitettu multimediajärjestelmä, laaja värivalikoima, digitaalinen nopeusmittari, mukavat istuimet sekä kiiltävänmustat verhoiluviimeistelyt.

 

Kaikkien aikojen laajin yksilöllinen valintamahdollisuus (yksilöintiominaisuuksien määrä riippuu markkina-alueesta)

Jo aivan suunnittelun alusta saakka uuden Renault Clion muotoilukehitykseen liitettiin sekä korin että sisustuksen yksilölliset valintamahdollisuudet. Lanseerauksesta lähtien ostajilla on mahdollisuus yksilöllisiin valintoihin autonsa ulkonäön suhteen: sivupeilien kotelot, etusäleikön palkit, takapaneelin helmat, ovien alaosien suojat, pyörien viimeistelyt kuten myös katon erilaiset grafiikkavaihtoehdot. Sisutukseen saa yksilöllisyyttä valitsemalla mieleisensä kojelaudan, ovipaneeleiden, ohjauspyörän, ovien kädensijojen, vaihteiston ympäristön, ilma-aukkojen, istuinten pehmusteiden sekä mattojen vaihtoehdoista.

 

Uusi Renault Clio on täynnä innovaatioita

Uudessa Renault Cliossa ylläpidetään Clio-perinnettä innovaatioiden suhteen. Omassa segmentissään se on määritellyt uudelleen sille asetetut odotukset ja nostanut näin pienten autojen tasoa.

 

Renault R-Link – autoon ja internetiin liitetty kosketusnäyttötietokone*

Renault on ollut markkinoilla ensimmäisenä sellaisten keksintöjen kanssa kuin ohjauspyörään integroitu radiokontrollijärjestelmä (1982, R11 Electronic), autoon asennettu navigointijärjestelmä (1994, Safrane), suurtuotantoon otettu avaimeton ovenavaus (2001) ja GPS-navigaattori korkearesoluutionäytöllä (Carminat TomTom® Cliossa hintaan 490 € vuonna 2009). Myös Clioon on ollut saatavilla online-yhteydellä varustettu Carminat TomTom®LIVE navigaatiojärjestelmä (Live toiminnot eivät ole olleet käytössä Suomessa) ja uudella Renault R-Link järjestelmällä Renault jatkaa innovaatioiden sarjaansa.

 

Uuteen Clioon on mahdollista saada Renault R-Link*, joka yhdistää auton ulkopuolisen maailman kanssa:

- Laaja seitsemäntuumainen (18 cm) näyttö, intuitiiviset äänikomennot ja markkinoiden ensimmäisenä räätälöitävä etusivun näkymä, jonka toiminnot käyttäjä voi itse määritellä. Näin varmistetaan, että tärkeimmät toiminnot ovat helposti ja turvallisesti käytettävissä ilman, että kuljettajan täytyy irrottaa katsettaan tiestä.

- TomTom®iin yhdistetty navigointi sisältää Live-palvelut*. Se tarjoaa markkinoiden parhaat ajantasaiset liikennetiedot ja auttaa näin minimoimaan sekä ajoajan että polttonesteen kulutuksen.

- Muiden avujen lisäksi yhteys auton omaan elektroniseen järjestelmään sallii pääsyn edistyneeseen eko-ajotoimintoon (Driving eco²*), joka analysoi kuljettajan käyttäytymistä ja tarjoaa neuvoja polttoaineen kulutuksen vähentämiseksi.

- Renault R-Link Storen* ansiosta (autoilevan maailman ensimmäinen ohjelmistokauppa) käyttäjä voi helposti selata ja ladata kaikenkattavia sovelluksia suoraan autosta tai tietokoneella ’My Renaultin’ kautta

 

*) R-Linkin internetyhteys, Live-toiminnot ja sovellukset eivät ole saatavilla Suomessa lanseerauksen yhteydessä

 

Helppokäyttöisessä keskikonsolissa olevassa MEDIA NAV -järjestelmässä on seitsemäntuumainen (18 cm) kosketusnäyttö, radio ja Bluetooth®-toiminto musiikin suoratoistolla ja puhelimen handsfree-toiminnoilla. Kannettava musiikkisoitin voidaan kytkeä kojetaulussa olevaan USB- tai AUX-liitäntään. MEDIA NAV on saatavana 'Nav N Go'-navigoinnilla, jossa on sekä 2D, että 3D karttanäkymä. 'NAVTEQ'-kartat voidaan päivittää USB-portin avulla käyttämällä internet-pohjaista käyttöliittymää.

 

Maailman ensimmäinen: Bluetooth®-radioissa Renault Bass Reflex -järjestelmä

Kaikki uuden Renault Clio -versiot ovat saatavissa kehittyneellä äänijärjestelmällä, joka on integroitu etuovien kaiuttimiin. Järjestelmä tunnetaan nimellä Renault Bass Reflex ja se tuottaa saman äänenvoimakkuuden ja kuuntelunautinnon kuin kotikäytössä oleva 30-litrainen kaiutin. Järjestelmän avulla basson taajuustoisto on voimakkaampi ja saturaatio- sekä häiriökynnys on saatu nostettua korkeammalle.

Kaikki uuden Clion mallit on varustettu Bluetooth-radiolla, joissa on puhelimen handsfree toiminnot, sekä loistavan äänenlaadun omaava musiikin suoratoistotoiminto. Kaikissa radioissa on lisäksi USB- ja AUX-liitännät.

 

Uusi Renault Clio: miellyttävä ajaa ja tavoitteena paras polttoainetaloudellisuus ja matalimmat CO2-päästöt

Uudessa Renault Cliossa yhdistyvät matala polttoaineenkulutus ja miellyttävä ajettavuus, mikä johtuu onnistuneesta bensiini- ja dieselmoottoreiden päivityksestä. Kahdessa bensiinimoottorissa (Energy TCe 90 ja TCe 120)** yhdistyvät erittäin matala polttoaineenkulutus sekä CO2-päästöt herkästi reagoivaan suorituskykyyn ja keskialueen kiihtyvyyteen. Uuden Clion merkittävästi parannetut Energy dCi-moottorit tarjoavat entisen kaltaisen ajomukavuuden ennätysmatalalla polttoainekulutuksella.

 

Kaksi uutta Energy-moottoria: edistynyttä teknologiaa jokapäiväiseen autoiluun

Uusi Energy TCe 90 bensiinimoottori**

Uusi Clio on ensimmäinen Renault-malli, jossa käytetään uutta kolmisylinteristä turboahdettua Energy TCe 90-bensiinmoottoria.

- Tämä kolmisylinterinen, turboahdettu 899 cc:n moottori on varustettu Stop&Start -toiminnolla ja sen suorituskyky on sama kuin vapaasti hengittävällä 1,4-litraisella moottorilla.

- Erityisen matalainertiainen turbo toimii herkkäliikkeisyyden vuoksi hyvin myös alhaisilla nopeuksilla: 90 hv ja 135 Nm kierrosnopeudella 2000rpm (90 % huippuväännöstä saadaan kierrosnopeusalueella 1650 – 5000rpm)

- Taloudellisesti optimoidussa moottoriversiossa on suurempi välityssuhde ja polttoaineenkulutus 4,3 l/100 km, vastaa CO2-päästöjä 99 g/km

- 21 % pienempi polttonesteen kulutus ja CO2-päästöt kuin TCe 100 -moottorissa, jonka se korvaa.

 

Uusi diesel-moottori Energy dCi 90**

- Viimeisin tulokas Energy-moottoreihin on uusi 90 hevosvoimainen versio Stop&Start-toiminnolla varustetusta 1,5 dCi -moottorista:

- Nelisylinterisellä 1,5-litraisella moottorilla saadaan 220 Nm vääntö kierrosnopeudesta 1750rpm alkaen, mikä on 20 Nm enemmän kuin nykyisellä dCi 85:llä

- Taloudellisesti optimoitu versio suuremmalla välityssuhteella täyttää myös Renault eco2 –vaatimukset ja sen polttoaineenkulutus on vain 3,2 l/100 km, joka vastaa CO2-päästöjä 83 g/km.

 

Uusi TCe 120, jossa on kuusinopeuksinen EDC-automaattivaihteisto**

Ensimmäistä kertaa Renaultin B-segmentissä Uusi Clio tulee saataville uudella, dynaamisella TCe 120 –moottorilla**, sekä kuusinopeuksisella EDC-kaksoiskytkinvaihteistolla.

- Nelisylinterinen 1,2-litrainen moottori, jonka suorituskyky vastaa vapaasti hengittävää 1,6-litraista moottoria

- Polttoaineen suorasuihkutus ja turboahdin, joilla saadaan 120 hv:n huipputeho ja 190 Nm:n vääntömomentti kierrosnopeudella 1750rpm

Tämän moottorin tyyppihyväksyminen on parhaillaan käynnissä ja se on saatavissa vuoden 2013 alkupuolella**. Siitä tulee luokkansa voimakkain, mutta silti taloudellisin moottori.

Vuoden 2013 alkupuolella markkinoille tulevan EDC-kaksoiskytkinvaihteistolla varustetun dCi 90-moottorin ansiosta uusi Clio ottaa ison askelen tarjoamalla entistä miellyttävämpää ajomukavuutta. Sen tekee mahdolliseksi portaattomasti toimiva, automaattinen ja tarkka vaihteisto.

 

**) Suomen malliston moottori- ja vaihteistovaihtoehdot tarkentuvat myöhemmin

 

Suunniteltu edistämään taloudellista ajamista

Näiden teknisten yksityiskohtien lisäksi uusi Clio tarjoaa kuljettajalle tehokkaita ratkaisuja, jotka auttavat vähentämään sekä polttoaineen kulutusta että CO2-päästöjä:

- ECO-toiminto (varustetasosta riippuen) auttaa kuljettajaa vähentämään polttoaineen kulutusta jopa 10 %, muuttamalla auton parametrejä vain yhdellä napin painalluksella

- Kojelaudan ajotyyliä ilmaiseva monitori (vihreä, keltainen tai oranssi) sekä ajovaihteen osoitin (GCI) auttavat kuljettajaa parantamaan ajotyyliään polttonesteen kulutuksen vähentämiseksi

- Renault R-Linkin Driving eco² -sovellus* antaa kuljettajalle erittäin laajan valikoiman tietoja, joiden avulla kuljettaja pystyy analysoimaan omaa ajotyyliään sekä korjaamaan sitä, jolloin polttonesteen kulutus ja CO2-päästöt vähenevät.

 

*) R-Linkin internetyhteys, Live-toiminnot ja sovellukset eivät ole saatavilla Suomessa lanseerauksen yhteydessä

 

Uusi Renault Clio lupaa laatua ja turvallisuutta

Uusi Renault Clio, jota valmistetaan Ranskan Flinsissä sekä Turkin Bursassa, noudattaa Renaultin tarkkoja laatuvaatimuksia. Uusi Clio on rakennettu Renault-Nissan allianssin B-alustalle, jossa on optimoitu erinomainen mukavuus, helppo ohjattavuus ja matala melutaso.

Turvallisuus kuuluu Renault-autoihin: vuonna 2005 Clio III valittiin B-segmentissä ensimmäiseksi autoksi, jolle EuroNCAP antoi viisi tähteä kolaritesteissä. Uudessa Cliossa on myös tähdätty suurimpaan mahdolliseen turvallisuuteen sen tarjoaman monipuolisen turvaohjelman avulla.

 

Lisätietoa uudesta Renault Cliosta Pariisin autonäyttelyn yhteydessä syyskuussa.

 

Koe uusi Clio digitaalisesti

Renault juhlii Clion lanseerausta innovatiivisella, interaktiivisella digitaalistrategialla:

- Heinäkuun 4:nnestä päivästä alkaen internetin käyttäjät voivat tarkastella uutta Renault Clioa joka puolelta ja tutkailla sekä kuvia että videoita osoitteessa www.clio.renault.com

- Heinäkuun 12. päivänä nettisivuston kävijälle avautuu mahdollisuus virtuaaliseen koeajoon interaktiivisen filmin kautta

- Lopuksi käyttäjillä on mahdollisuus syyskuussa kokea kansainvälisen lanseerausohjelman viimeinen vaihe yllätyksellä, joka on kytketty myyntikampanjaa tukevaan filmiin.

 

Clion menestystarina kestänyt jo 22 vuotta ja jatkuu yhä

Vuonna 1990 esitellyn Clion 22-vuotista uraa voidaan tutkailla tyytyväisenä; mallia on myyty yli 115 maassa enemmän kuin 11,5 miljoonaa kappaletta. Ainoana autona Cliolle on myönnetty Vuoden auto -titteli kahdesti.

1990: Clio I tulee myyntiin ja voittaa Vuoden auto -tittelin vuonna 1991.

1991-1993: Clio Williams ja Clio Baccara esitellään, kumpikin korkeasti arvostettuja urheilu- ja premium-autoja

1998: Clio II:n lanseeraus. Autolle myönnetään oman segmenttinsä ensimmäisenä neljä tähteä EuroNCAP:n kolaritesteissä.

2000: Clio Renault Sport ja Clio V6 tunkeutuvat urheiluautojen sarjaan.

2005: Clio III:n debyytti. Se on ensimmäinen B-segmentin malli, joka saavuttaa EuroNCAP:n kolaritesteissä viisi tähteä. Renaultin handsfree-avainkortti leviää laajasti

2006: Clio III saa Vuoden auto -tittelin.

2007: Markkinoille tuodaan oman segmenttinsä ensimmäinen 1,2-litrainen turboahdettu bensiinimoottori.

2008: Ensimmäinen farmarimallinen Clio tulee markkinoille.

2009: Edullinen CarminatTomTom® -navigaattori esitellään Clion yhteydessä

2010: Clio juhlii 20-vuotista taivaltaan, kun myynti ylittää 11 miljoonan auton rajan.

 

Kuvia alla linkkien takana. Kuvat Renault/Anthony Bernier.

Lisäkuvia: www.media.renault.com (vaatii rekisteröitymisen)

 

Nordic Automotive Services Oy, Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki. Lehdistön yhteyshenkilö tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen, puhelin 050-568 7706, sähköposti jonna.nevalainen(at)renault.fi.

Lisätietoa Renault-mallistosta Suomessa www.renault.fi, www.facebook.com/Renault.Suomi

 

 

 

Liitetiedostot


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs