Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Uudistunut Renault Scénic ja Grand Scénic nyt liikkeissä

Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Uudistunut Renault Scénic ja Grand Scénic nyt liikkeissä

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2012 klo 12:40
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Renault Scénic ja Renault Grand Scénic ovat luokkansa ykköset Euroopassa. Nyt saapuneet viisi- tai seitsemänpaikkaiset kompaktit tila-autot ovat uudistusten jälkeen yhä halutumpia ja taloudellisempia autoja.

Renaultin uudet Energy-moottorit ovat taloudelliset ja matalapäästöiset, kuitenkin tehokkaat ja miellyttävät. Scénic ja Grand Scénic ovat ensimmäiset Renault-mallit, joissa esitellään uusi taloudellinen ja matalapäästöinen Energy dCi 110 S&S -dieselmoottori. Se pohjautuu suuren suosion saaneeseen 1,5-litraiseen dCi -moottoriin ja sen polttoaineen kulutus on ennätyksellisen pieni, vain 4,1 litraa/100 km.

Tämän moottorin yhteydessä on myös Start&Stop -toiminto.

Suomen mallistossa uuteen Scéniciin ja Grand Scéniciin on saatavissa myös 1,5-litrainen dCi EDC-automaattivaihteistolla sekä Energy dCi 130 Start&Stop (iskutilavuus 1,6l, CO2-päästöt 114g/km, yhdistetty kulutus 4,4 l/100 km, 20 prosentin polttoaineen kulutuksen säästö verrattuna 1,9 dCi 130 -moottoriin, jonka se korvasi) -dieselmoottorit.

Bensiinimoottoreita Suomen Scénic-mallistossa on kaksi. Myöhemmin tänä vuonna esitellään uusi Energy TCe 115 S&S, jonka pakokaasupäästöt ovat matalat (n. 135 g/km) ja polttoaineen kulutus 20 % pienempi kuin aiemman malliston 1,6 16V 110 hv -moottorissa (säästöä 1,6 l/100 km).

Toinen bensiinimoottoreista on TCe 130, jo aikaisemmista Renault-malleista tuttu turboahdettu voimanpesä.

Uutta tekniikkaa

Ulkomuoto- ja sisustusuudistusten lisäksi uusi Scénic ja Grand Scénic ovat saaneet uutta tekniikkaa, jonka tarkoituksena on tehdä niistä yhä turvallisempia ja käyttäjäystävällisempiä.
Scénic ja Grand Scénic saavuttivat heti esittelynsä jälkeen (2009) täydet viisi tähteä EuroNCAP-törmäystestissä ja sen jälkeen on uusien sukupolvien malleihin tullut yhä lisää aktiiviseen ja passiiviseen turvallisuuteen tähtääviä teknisiä innovaatioita.

Tänään Scénicistä ja Grand Scénicistä löytyvät (varusteluversiosta riippuen) muun muassa:

– Sadetunnistin
– Vakionopeussäädin
– Nopeudenrajoitin
– Bi-Xenon kaarreajovalot (saatavilla lisävarusteena)
– ABS yhdessä EBV-jarruvoiman jakojärjestelmän kanssa ja hätäjarrutustehostimella
– ESP yhdessä CSV-aliohjaututuvuusvalvonnalla
– Renaultin kolmannen sukupolven SRP-turvajärjestelmä, jossa turvavöiden altaliukumissuoja, kaksoisesikiristimet, voimanrajoittajat ja kaksitoimiset turvatyynyt
– Sivutörmäystunnistimet ja kaksitoimiset rintakehä/lantio/vatsa turvatyynyt
– Kolmen pisteen Isofix-lastenistuinten kiinnitysjärjestelmä kaikilla kolmella takaistuimella
– Renault Visio System ®: kaistavahti ja automaattinen kaukovalojärjestelmä (saatavilla lisävarusteena)
– Kaistanvaihtovilkku

Renault Visio System ® on järjestelmä, jonka toiminta perustuu tuulilasin ja taustapeilin välissä olevaan kameraan. Järjestelmä parantaa kuljettajan tarkkaavaisuutta ja yöllä/hämärässä näkemistä kaistavahdin ja automaattisen kaukovalojärjestelmän avulla.
Kaistavahti varoittaa kuljettajaa auton ajautuessa kaistaviivan (katkoviiva tai tien ulkoreunan merkkiviiva) yli tahattomasti, eli silloin kun vilkku ei ole käytössä. Kamera tunnistaa kaistaviivat ja auton asennon ja mikäli auto ajautuu viivan yli, varoitin antaa äänimerkin ja lisäksi kojetaulun TFT-näytölle ilmestyy varoitusmerkki.

Uudessa Scénicissä ja Grand Scénicissä on kattavan turvavarustelun lisäksi kaikissa versioissa vakiona muun muassa LED-päiväajovalot, automaatti-ilmastointi, 16” kevytmetallivanteet, nahkaverhoiltu ohjauspyörä sekä RadioSat Classic Bluetooth ® radio-CD-mp3 -soitin digitaalisella Plug & Music – audioliitännällä. Lisävarusteena on saatavilla edullinen ja helppokäyttöinen integroitu Carminat TomTom ® -navigaattori monipuolisine toimintoineen.

Scénic ja Grand Scénic valmistetaan Douaissa, Pohjois-Ranskassa. Yhdessä Scénic ja Grand Scénic ovat Euroopan myydyimpiä tila-autoja luokassaan ja niiden myynti on ylittänyt 400 000 kappaletta siitä kun nykyinen sukupolvi tuotiin markkinoille vuoden 2009 lopulla.

Ensiesittelystään, 1996, lähtien Scéniciä on myyty lähes 3,9 miljoonaa. Suomessa on vuodesta 1997 alkaen myyty lähes 14 000 Scéniciä ja Grand Scéniciä.

Suomessa Renault myöntää Scénicille ja Grand Scénicille, kuten koko henkilöautomallistolleen, 4 vuoden takuun/100 000 km.Uudistuneen Scenic-malliston suositushinnat alkaen 26 068 euroa
(1.4.2012 alkaen 25 979 €).

 

Liitteenä linkin kautta 16.3.2012 Scénic & Grand Scénic hinnasto sekä kuvia. Renault Scénic internetsivu päivittyy lähipäivinä osoitteessa www.renault.fi.

Lisäkuvia sekä videoita ladattavissa Renault mediasivustolta: www.media.renault.com (vaatii rekisteröitymisen).

 

Nordic Automotive Services Oy, Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki. Lehdistön yhteyshenkilö tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen, puhelin 050-568 7706 sähköposti jonna.nevalainen(at)renault.fi

   

Liitetiedostot

Renault ja Dacia henkilö- ja tavara-autojen sekä varaosien maahantuojana Suomessa toimii 1.11.2010 lähtien Nordic Automotive Services Oy. Lisätietoa mallistoista www.renault.fi, www.dacia.fi sekä www.facebook.com/Renault.Suomi, www.facebook.com/Dacia.Suomi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs