Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Uuden Hyundai i30-mallin ennakkomyynti käynnistyy

Hyundai Motor Finland Oy

Uuden Hyundai i30-mallin ennakkomyynti käynnistyy

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2012 klo 10:07
Julkaisija: Hyundai Motor Finland Oy

Pian markkinoillemme saapuvan Hyundain uusimman mallin ennakkohinnasto on julkistettu tänään. Hyundai i30 5-ovisen hinnat alkavat 18 719 eurosta.


Runsaasti varusteltu
Jo Classic perusvarustetaso sisältää kattavan turvavarustuksen lisäksi mm. manuaalisen ilmastoinnin, radio-cd:n MP3-toiminnolla, iPod-yhteensopivan, AUX- ja USB-liitännän, monipuolisen ajotietokoneen sekä 60:40-suhteessa jaettavan takaistuimen. Comfort varustetaso tarjoaa vielä esimerkiksi etumatkustajan istuimen korkeussäädön, syvyyssäädettävät pääntuet etuistuimilla, ulkopeileihin integroidut LED-sivuvilkut, sähköisesti koria vasten taittuvat ulkopeilit, nahkaisen ohjauspyörän ja vaihdekepin nupin sekä polviturvatyynyn.


Uuteen i30-malliin on nyt saatavana kääntyvät ksenon valot. Navigointijärjestelmän (7,0” TFT- kosketusnäyttö) yhteydessä samaan lisävarustepakettiin kuuluu peruutuskamera sekä pysäköintitutka edessä ja takana. Lisämukavuutta ajamiseen tuovat lisävarusteiset vakionopeudensäädin ja nopeudenrajoitin ohjauspyörän säätimin sekä ääniohjauksella toimiva Bluetooth-handsfree sekä kaksivyöhyke automaatti-ilmastointi.


Turvallisuus on Hyundaille tinkimätön perusarvo
Aktiivista turvallisuutta tuovat vakiovarusteiset ajovakauden hallintajärjestelmä (ESC), lukkiutumattomat ABS-jarrut, hätäjarrutustehostin (BAS), mäkilähtöavustin (HAC) sekä hätäjarrutustilanteessa vilkkuvat jarruvalot. Hyvä näkyvyys on yksi turvallisen matkanteon avaintekijä. i30:ssä päiväkäytössä on LED-valot.
Passiivisen turvallisuuden parantamiseksi i30:n korirakenteessa ja kynnyskoteloissa on käytetty aiempaa enemmän suurlujuusterästä. Korin jäykkyyttä ja kolariturvallisuutta lisäävät myös kolme uutta etu- ja takajousituksen yhdistävää pitkittäistukea. Lisäksi etuovien palkkeja on vahvistettu ja B-pilarin ja katon välistä liitosta laajennettu.


Jokainen i30 on varustettu kuudella turvatyynyllä, joita on sekä etu- että takamatkustajille. Comfort-varustetasolta löytyy lisäksi kuljettajan polviturvatyyny.


Tarjolla neljä voimanlähdettä ja luokkansa parasta polttoainetaloutta
Suomen markkinoille Hyundai i30:een on tarjolla neljä moottorivaihtoehtoa, kaksi dieseliä, 1.4 CRDi 66 kW sekä 1.6 CRDi 94 kW, ja kaksi bensiinimoottoria 1.4 MPI (73 kW) ja 1.6 GDI (99 kW).
1.6 CRDi 128-hevosvoimaisen dieselmoottorin 260 Nm:n vääntö on tarjolla jo 1 900 kierroksella. Kiihdytys 0-100 km/h sujuu alle 11,5 sekunnissa ja huippunopeudeksi luvataan 185 km/h. Hyvän suorituskyvyn lisäksi myös taloudellisuus on huippuluokkaa. Yhdistetty kulutus on 3,7 l/100 CO2-päästöt ainoastaan 97 g/km.


Uuden sukupolven GDI-bensiinimoottorissa on teknisesti erittäin edistynyt polttoaineen suoraruiskutusjärjestelmä. Se maksimoi tehon ja väännön, mutta minimoi polttoaineen kulutuksen ja päästöt. Tämä 1 591-kuutioinen moottori kehittää 135 hevosvoimaa 6 300 kierroksella. Mukava 164 Nm:n vääntö irtoaa 4 850 kierroksella ja kiihtyvyys 0-100 km/h on 9,9 sekuntia. Yhdistetty kulutuslukema on 5,0 l/100 km ja CO2-päästö vain 118 g/km.


Niin manuaali- kuin automaattivaihteistot ovat kuusinopeuksisia. Automaattivaihteiston saa 1,6-litraisella moottorilla varustettuihin malleihin.


Sekä diesel- että bensiinimalleihin tarjolla olevat tekniset ratkaisut sisältävät manuaalivaihteisissa versioissa ISG:n (Stop & Start-järjestelmän), matalan vierintävastuksen renkaat sekä latauksen optimointijärjestelmän (AMS).


Uusi FLEX STEER -ohjausjärjestelmä
Osana aiempaa dynaamisempaa kokonaisuutta i30 tarjoaa uuden FLEX STEER-järjestelmän. Comfort-, Normal- ja Sport-vaihtoehtojen avulla kuljettaja voi valita itselleen sopivimman ohjaustehostuksen tehon ja tuntuman. Järjestelmä vaikuttaa ohjauksen keveyteen ja palautukseen. Kuljettaja voi tehdä valintansa vallitsevien ajo-olosuhteiden ja omien mieltymystensä perusteella.


Matkustusmukavuutta
Uuden sukupolven i30 on pidempi, leveämpi ja matalampi kuin edeltäjänsä. Kokonaispituus on kasvanut 20 mm (4 300 mm), leveyttä on 5 mm enemmän (1 780 mm) ja autoa on madallettu 10 mm (1 470 mm). Yksi luokkansa pisimmistä akseliväleistä (2 650 mm), on sama kuin edeltävässä i30-mallissa, mutta koria on kasvatettu matkustajien ja matkatavaroiden hyväksi. Edessä istuvilla pääntila on kasvanut 30 mm ja jalkatila 11 mm. Tilaa on myös hartioille hieman aiempaa enemmän (14 mm).
Takana matkustavien mukavuutta lisää se, että keskitunnelia on madallettu alle puoleen entisestä. Tavaratila on kasvanut 38 litraa ja tarjoaa nyt 378 litran kuljetuskapasiteetin. Takaistuin alas taitettuna tavaratilaa on jopa 1 316 litraa.


Käytännöllisyyttä on ajateltu myös ovilokeroissa, joiden pullopidikkeet on mitoitettu etuovissa 1,5-litraisille ja takana 0,75-litraisille juomapulloille.


Värinä- ja melutasoa on pudotettu muun muassa uusilla moottorin kiinnityksillä, ovien tuplatiivisteillä, vahvistamalla kynnysten ja B-pilarien välisiä hitsaussaumoja, lisäämällä A-pilareihin äänieristystä sekä muotoilemalla ovien ulkopuoliset kahvat uudelleen.


Luonto tyylin innoittajana
Hyundai Motor Europen tekniikkakeskuksen pääsuunnittelija Thomas Bürkle toteaa: “Uutta i30-mallia suunniteltaessa käytimme voimakkaita aaltomaisia linjoja. Annoimme autolle arkailemattoman asenteen, joka viestii sporttista itseluottamusta ja dynaamista tasapainoa. Tässä suhteessa i30 on hyvin lähellä uutta i40-mallia. Hyundain muotoilun piirteet ovat kaikille helposti tunnistettavia molemmissa malleissa.”
Avaintekijä uuden i30:n ilmeessä on kasvanut raideleveys. Pohjalevy on 5 mm aiempaa leveämpi, mutta raideleveyttä kasvatettiin edessä 17 mm ja takana 24 mm, mikä tuo sekä vanteita että renkaita ulospäin pyöränkoteloiden linjaan. Lopputuloksessa korostuu sekä atleettinen ulkonäkö että parantunut ote tiehen.


Tuulilasi on siirtynyt aiemmasta 84 mm eteenpäin ja 26 mm alemmas. Tuulilasin kulma on aiempaa virtaviivaisempi pienentäen ilmanvastuskertoimen arvoon 0,3.


Uuden i30:n näkyvyyttä liikenteessä on parannettu etusumuvalojen yhteyteen sijoitetuilla LED-päivävaloilla. Mallin keulaosan ilme istuu muiden Hyundai-perheen mallien piirteisiin, kuusikulmaiseen jäähdyttäjän säleikköön.


Viiden vuoden takuu
Hyundain viiden vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta on yksi tärkeä erottautumisvaltti tässä erittäin kilpaillussa autoluokassa. Takuu sisältää myös tieturvan sekä määräaikaishuoltojen välillä tehtävät kausitarkistukset.


Hyundai i30 valmistetaan Tsekin Nošovicessa joka on yksi nykyaikaisemmista tehtaista Euroopassa.


Hyundai Motor Companyn kansainvälisiä tiedotteita voi tilata sähköpostiinsa osoitteessa: http://www.cisionwire.com/hyundai-motor-company/subscribe-by-email
 
Hyundai Motor Finland Oy, Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki. Lehdistön yhteyshenkilö tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen, puhelin 050-568 7706, sähköposti jonna.nevalainen(at)hyundai.fi.


 
Hyundai Motor Finland Oy
Vuonna 2001 perustettu Hyundai Motor Finland Oy on osa Simetron Groupia.
Yhteensä 4 466 kappaleen rekisteröinnillä Hyundai lisäsi myyntiään 54 prosentilla, kasvatti markkinaosuuttaan prosenttiyksiköllä ja saavutti 3,6 prosentin markkinaosuuden vuonna 2011. Myynti kasvoi yli 1500 kappaleella edellisvuoteen verrattuna. Suosittu i30-mallisto kasvoi 27 % yhteensä 1818 kappaleeseen.Lisätietoa www.hyundai.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs