Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Tutkimus: Moottorikelkkaharrastajien kuluttajatottumukset verkkokaupassa

MIR Link

Tutkimus: Moottorikelkkaharrastajien kuluttajatottumukset verkkokaupassa

Tiedote.
Julkaistu: 14.04.2016 klo 09:45
Julkaisija: MIR Link

MIR Link Oy toteutti marraskuussa 2015 Moottorikelkkatutkimuksen. Tutkimuksen avulla pyrittiin keräämään tietoa moottorikelkkailun harrastajista ja selvittämään muun muassa keitä suomalaiset moottorikelkkailijat ovat ja heidän tiedonhaku- ja kulutustottumuksiaan. Tutkimuksen yhteenvedon ensimmäisessä osassa avattiin tutkimuksen tuloksia siitä, keitä moottorikelkkailijat ovat. Toisessa osassa keskitytään tarkemmin moottorikelkkailijoiden kulutustottumuksiin erityisesti verkkokaupan ja netin osalta.

Moottorikelkkaharrastajat ovat internetin käyttötottumuksiltaan monipuolisia, kuten jo moottorikelkkatutkimuksen ensimmäisessä osassa todettiin. Useimmin käytössä oleva nettiselain löytyy 52 % harrastajista älypuhelimesta. 33 % käyttää selaamiseen tietokonetta ja 15 % tablettilaitetta. 

Moottorikelkkaharrastajat ovat löytäneet netin yhdeksi ostokanavakseen. Jopa 94 % harrastajista on tehnyt hankintoja kotimaisesta alan verkkokaupasta ja 89 % ulkomaisista verkkokaupoista. Suosituimman verkkokaupan tittelistä taistelevat kotimainen motonet.fi ja ulkomainen sledstore.fi/24mx.fi. Kotimainen verkkokauppa jakautuu huomattavasti tasaisemmin eri kauppojen välille (motonet.fi  15 %) , kun taas Sledstore on napannut 34 % siivun ulkomailta ostettaessa.

Moottorikelkkaharrastajien suosimien kotimaisten verkkokauppojen kolmen kärki erottuu selkeästi tutkimustuloksissa. Kärkipaikkaa pitää motonet.fi, jossa on asioinut jopa 41 % harrastajista. Toinen ja kolmas sija menevät mc-scatter.comille (37 %) ja emc24.fille (34 %). Melko paljon kauppaa tehdään myös seuraavissa verkkokaupoissa: allrightshop.fi (26 %), storm-motor.fi (24 %) ja loukko.com (18 %). Lopuissa tutkimuksessa mainituista verkkokaupoista on käynyt kauppaa korkeintaan 10 % tai vähemmän harrastajista: koneliike.fi, kelkkakauppa.cm, janikaasalainen.fi, drivos.com, jumoto.fi, octane.fi, eurobiker.fi, svh.fi, mimoto.fi, mc-sport.fi, fixtreme.net, hanx.fi, ajovaruste.com, superbikers.fi, ja taistohirvonen.fi. On myös hyvä huomioida, että jopa 20 % kelkkaharrastajista ei ole koskaan ostanut mitään verkosta Suomessa.

Ulkomaisten verkkokauppojen kärki on yhtä suosittu kuluttajien keskuudessa kuin suosituimmat kotimaiset verkkokaupat. Hajonta suosituimman ja vähiten käytetyn kaupan välillä on kuitenkin suuri. Lähes 40 % vastaajista ei ole koskaan ostanut mitään ulkomaisista verkkokaupoista.Suosituimmat ulkomaiset verkkokaupat suomalaisten moottorikelkkailijoiden keskuudessa ovat sledstore.fi/24mx.fi (47 %), ridestore.com (21 %) ja Ebay (20 %). Loput tutkimuksessa mainitut ulkomaiset verkkokaupat olivat vain harvojen kauppakohteita: countrycat.com (4 %), theoutroodschopinc.com  (1 %) , kjmotorsports.com (1 %), motorhuset.com  (1 %), kalixmaskiner.se  (1 %), stenmarksmaskin.se ( 1 %) ja mc-boden.se (0 %).

Tutkimuksessa selvitettiin myös erilaisten moottorikelkkailuun liittyvien tuotteiden ja varusteiden ostosuunnitelmia. Kaikkien tuotteiden osalta oli nähtävissä heikon taloustilanteen heijastus. Valtaosa harrastajista ei aio hankkia mitään uutta tulevalle kaudelle. Poikkeuksen teki ainoastaan moottorikelkkaöljy, jota vai 11 % ei aikonut hankkia seuraavan 12 kuukauden aikana.

Lisätietoja: 

Tutkimuksen tekijä MIR Link Oy: 

www.mirlink.fi 

Jarkko Nieminen
sähköposti: jarkko@mirlink.fi

teksti:
Karoliina Lehtmets

Tutkimustulokset kokonaisuudessaan tilattavissa osoitteesta myynti@mirlink.fi

MIR Link auttaa kasvamaan

Vuosien kokemus liike-elämästä ja tapahtumatuotannosta on opettanut millainen tieto auttaa kehittämään toimintaa. Teemme tutkimuksia, mutta emme numeroiden vuoksi - vaan päätöksenteon avuksi. Tärkeintä on aina suora hyöty operatiiviselle ja kaupalliselle toiminnalle.

MIR Link Oy

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs