Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Tila-auto Lodgy on Dacian tähti Genevessä

Nordic Automotive Services Oy/ Dacia

Tila-auto Lodgy on Dacian tähti Genevessä

Tiedote.
Julkaistu: 06.03.2012 klo 12:00
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Dacia

Dacia esittelee Geneven autonäyttelyssä entistä laajemman autoperheen, jonka suomalaisittain tärkein tulokas on tila-auto Lodgy. Linjakas tilaihme vetoaa hinta-laatusuhteellaan varsinkin niihin perheautoilijoihin, jotka ovat aiemmin hankkineet ajokkinsa käytettynä.

 

Renault Groupiin kuuluva Dacia on yksi automarkkinoiden viime vuosien globaaleista menestystarinoista. Yhtiöstä on tullut järkiautoilun tiennäyttäjä, jonka tuotteissa korostuvat käytännöllisyys, konstailemattomuus, tekninen kestävyys sekä edullinen hankintahinta.

 

Geneven autonäyttelyssä Dacia jatkaa Logan-, Sandero- ja Duster-mallien viitoittamalla tiellä ja esittelee mallirivistön jatkoksi kokonaan uuden tila-auto Lodgyn. Linjakas ja moderni uutuusmalli antaa samalla osviittaa siitä, mihin suuntaan Dacia on muotoilun, tyylin ja viimeistelyn osalta suuntaamassa.

 

Aiempaa sofistikoidummasta muotokielestä, viimeistelystä ja paremmasta varustelutasosta huolimatta auton ”Dacia-DNA” on ennallaan. Lodgyn tavoitteena on tarjota asiakkaalle mahdollisimman paljon vastinetta rahalle ja olla selkeä vaihtoehto käytetylle autolle.

 

Tästä kertoo myös hinnoittelu, joka on erittäin kilpailukykyinen. Syksyllä myyntiin tulevan Lodgyn hinnat alkavat 9 900 eurosta (Ranska). Suomeen uutuuden odotetaan saapuvan alkuvuodesta 2013.

 

Tilava ja käytännöllinen

Ulkomittojensa puolesta C-segmenttiin sijoittuva, mutta sisätiloiltaan ällistyttävän avara Lodgy on 4,5 metriä pitkä ja 1,75 metriä leveä.

 

Viisi- tai seitsenpaikkaisena valmistettava uutuusmalli tarjoaa kokoluokkansa parhaimmistoon kuuluvat matkustamo- ja tavaratilat. Viisipaikkaisena kuljetuskapasiteettia on tarjolla huimat 827 litraa ja seitsenpaikkaisenakin vielä 210 litraa.

 

Perhekäyttäjiä on ajateltu tavaratilan ohella ohjaamoon sijoitetuilla lukuisilla säilytyslokeroilla, taskuilla ja juomapullotelineillä, joiden yhteiskapasiteetti on noin 30 litraa. Erilliset tilavat tavaralokerot löytyvät kojelaudasta ja matkustamon takaosasta.

 

Lodgy tarjoaa seitsenpaikkaisena luokkansa parhaat tilat myös takimmaisella penkkirivillä istuville. Esimerkiksi polvitilaa on 144 mm ja pääntilaa peräti 866 mm, mikä varmistaa mukavan matkanteon myös kahdelle aikuiselle.

 

Sisätilat ovat helposti muunneltavissa kulloistenkin käyttö- ja kuljetustarpeiden mukaan. Seitsenpaikkaisen version kolmas penkkirivi on taitettavissa keskirivin istuimia vasten tai nostettavissa kokonaan pois. Keskimmäiset istuimet on varustettu Isofix-kiinnikkeillä.

 

 

Tyyliä ja varusteita

Tila-auto Lodgy on ensimmäinen uuden sukupolven Dacia, jossa näkyvät valmistajan painotukset kohti entistä modernimpia ja viimeistellympiä tuotteita.

 

Lodgyn suunnittelussa on painotettu Dacian perinteisten vahvuuksien lisäksi sisätilojen käytännöllisyyttä ja mukavuutta, hallintalaitteiden selkeää sijoittelua ja ajoergonomiaa, entistä laadukkaampia verhoilumateriaaleja sekä yleistä laatuleimaa ja viimeistelyä.

 

Myös varustetasot on räätälöity vastaamaan mahdollisimman tarkasti asiakkaiden toiveita ja todellisia käyttötarpeita.

 

Yksi esimerkki uusista innovatiivisista ja käytännöllistä varusteista on Lodgyn yhteydessä lanseerattava Media Nav-multimediajärjestelmä. Dacian tapaan erittäin kilpailukykyisesti hinnoiteltu (430 €) Media Nav-järjestelmä koostuu cd-radiosta ja tehdasasenteisesta navigaattorista, josta löytyvät liitännät mm. MP3-soittimelle, iPodille ja älypuhelimille. Tarjolla on myös Bluetooth-valmius.

 

Järjestelmää hallitaan selkeältä 7-tuumaiselta kosketusnäytöltä tai ohjauspyörän kauko-ohjain painikkeista. Navigaattorista löytyvät sekä 2D- että 3D-grafiikat.

 

Viihde-ja infojärjestelmä on saatavissa myös ilman navigaattoria Dacia-Plug & Radio-nimellä. Järjestelmä sisältää isolla näytöllä varustetun radion, MP3-yhteensopivan CD-soittimen, Bluetooth-valmiuden, USB- ja plugi-liitännät sekä ohjauspyörään sijoitetut hallintapainikkeet.

 

Muita Dacian asiakaslähtöisestä varustefilosofiasta kertovia esimerkkejä ovat muun muassa nopeudenrajoitin ja tila-autoon oivallisesti sopiva peruutustutka.

 

 

Uudistuneet moottorivaihtoehdot

Uusi Lodgy tulee myyntiin kahdella bensiini- ja dieselmoottorilla.

 

Bensiinipuolella 1,6-litrainen MPI saa rinnalleen uuden turboahdetun ja suoraruiskutustekniikkaa käyttävän TCe 115-moottorin.

 

Lodgyn lisäksi myös uusiin Renault Mégane ja Scénic-malleihin tuleva 1,2-litrainen voimanlähde edustaa Renault Groupin parasta ja viimeisintä moottoriteknologiaa. TCe 115:n suunnittelun lähtökohtina ovat olleet hyvä polttoainetalous, pienet hiilidioksidipäästöt sekä perheautolle riittävä suorituskyky, joka omalta osaltaan tuo ajamiseen helppoutta ja turvallisuutta.

 

Dieselversiot pohjautuvat tuttuun 1,5dCi-moottoriin, joka on kerännyt vuosien mittaan maailmanlaajuisia kehuja luotettavuudestaan ja suorituskyvystään. Uudet dCi 90- ja dCi 110-voimanlähteet jatkavat tätä perinnettä. Lisäksi ne ovat entistä pieniruokaisempia ja vähäpäästöisempiä, josta kertoo myös Dacia eco2-merkintä.

 

Dacia on aina panostanut autojen luotettavuuteen ja niissä käytettyä tekniikkaa on testattu jo vuosien ajan eri Renault-malleissa. Uudessa Lodgyssä tähän perusominaisuuteen on pureuduttu entistäkin tiukemmin.

 

Tästä kertovat muun muassa autolla ajetut testikilometrit, joita on kertynyt haastavissa sää- ja ilmasto-oloissa lähes kaksi miljoonaa.

 

Suomen mallisto ja hinnat tarkentuvat lähempänä lanseerausta.

 

 

Alain Prostista Dacia-mestari

Konstailematon ja käytännöllinen Dacia on tuonut viime vuosina lisäväriä myös moottoriurheilun maailmaan. Merkki on osallistunut Ranskan Trophée Andros jäärata-mestaruuskisaan sekä Aicha des Gazelles-ralliin.

 

Tammikuun lopulla Dacian kolmas kerta Trophée Andros-kisassa myös palkittiin, kun F1-legenda Alain Prostin, Evens Stievenartin ja Nicolas Prostin muodostama autokunta kaasutteli uudella Lodgy Glace-mallilla ykköstilalle. Samalla siitä tuli historian ensimmäinen tila-auto(MPV), jolla on viety jääratakisan voitto.

 

Ajoitusta voi pitääDacian kannalta liki täydellisenä, käytiinhän kisa vain muutamaa viikkoa ennen Geneven autonäyttelyä ja Lodgyn ensimmäisen tuotantoversion esittelyä.

 

 

Lodgyn lisäksi Dacia tuo Genevessä näytille sporttisen ja runsaasti varustellun Delsey-version supersuositusta Duster-katumaasturista. Myös pienemmän kokoluokan perheauto Sanderosta esitellään värikäs ja persoonallinen Stepway 2-malli.

 

Alla linkin takana Dacia Lodgy sekä kilpa-auto Dacia Lodgy Glace.

 

Lisätietoa sekä kuvia: www.media.renault.com (vaatii rekisteröitymisen - mikäli  rekisteröityminen lehdistösivulle ei onnistu, otathan yhteyttä, kiitos.). Loppuviikosta lähetämme lisäkuvia suoraan Geneven autonäyttelystä.

 

Nordic Automotive Services Oy, Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki. Tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen, puhelin 050-568 7706, sähköpostiosoite jonna.nevalainen(at)renault.fi

 

Liitetiedostot

Renault- ja Dacia-henkilö- ja -tavara-autojen sekä varaosien maahantuojana Suomessa toimii 1.11.2010 lähtien Nordic Automotive Services Oy. Lisätietoa Dacia-mallistosta www.dacia.fi, www. facebook.com/Dacia.Suomi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs