Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Tarkista renkaiden ilmanpaineet ennen lomamatkaa

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

Tarkista renkaiden ilmanpaineet ennen lomamatkaa

Julkaistu: 11.05.2010 klo 09:38
Julkaisija: Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

Ilmanpainemittarin lukemaan ei aina voi luottaa

Suomalaisperheet pakkaavat taas itsensä ja tavaransa autoon, kun kesä koittaa. Matkataan mökille, mummolaan ja nähtävyyksiin kauaksi ja lähelle.

Ajamisen turvallisuudesta huolehtivat kuljettajat tarkistavat ennen lomamatkaa paitsi auton yleisen kunnon myös renkaiden – vararenkaankin – kunnon ja varsinkin ilmanpaineen.

– Rengaspaineella on suuri merkitys ajomukavuuteen ja ajamisen turvallisuuteen. Liian pieni ilmanpaine myös lisää polttoaineen kulutusta eli aiheuttaa turhaa kuormitusta ympäristölle, Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen Rengasvalmistajien jaoston puheenjohtaja Pauli Mikkola Continental Rengas Oy:stä muistuttaa.

Autonvalmistaja ja renkaan valmistaja suosittelevat renkaille sopivaa painetta. Korjaamoissa ja huoltamoilla painetta kuitenkin saatetaan alentaa tästä.

– Me suosittelemme pysyttäytymistä valmistajien ilmoittamissa paineissa. Ilmanpaineet tulee säätää kuormituksen mukaan ja mittaus tehdä kylmistä renkaista, Mikkola sanoo.

Rengaspaineen voi itse tarkistaa helposti huoltamolla. Mittalaitteen antamaan tulokseen ei kuitenkaan aina voi luottaa. 

– Jos mittarin kalibroinnista on pitkä aika, ilmoitettu tulos ei välttämättä pidä paikkaansa, Mikkola huomauttaa.

Valveutuneella huoltamolla mittarin kalibroinnista pidetään huolta ja mittaria säilytetään hyvin. On parempi nähdä pieni vaiva ja noutaa mittari sisältä kuin luottaa maassa lojuvan mittarin lukemaan.

– Jos renkaiden paineissa on vaihtelua, ajovakaus huononee ja ajamisen turvallisuus kärsii, Mikkola sanoo.

Niin rengaspaineisiin kuin muihinkin renkaisasioihin liittyviin kysymyksiin löytyy vastauksia tänään avatulta www.rengasvalmistajat.fi -sivustolta. Sen on tuottanut Rengasvalmistajien jaosto.

Sivuston sisältöä päivitetään jatkuvasti. Sivusto teemoittuu vuodenaikojen mukaan. Kesäkaudella sivusto painottuu renkaanvaihtoon, rengaspaineisiin, vesiliirtoon ja lehtikeleihin. Talvikaudella käsitellään talviajamista yleensä ja talven lomamatkoihin varautumista.

– Toivomme autoilijoiden löytävän vastauksia rengaskysymyksiin sivustolta. Kehitämme sivustoa palautteen perusteella, Mikkola sanoo.

 

Lisätietoja:

 

Pauli Mikkola

Rengasjaoston puheenjohtaja

pauli.mikkola (at) conti.de

puhelin 0400 409 469

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs