Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Suomen ensimmäiset ajoneuvomuotoilijat opiskelevat Lahdessa

Lahden ammattikorkeakoulu

Suomen ensimmäiset ajoneuvomuotoilijat opiskelevat Lahdessa

Tiedote.
Julkaistu: 20.02.2014 klo 14:11
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Ainoana Suomessa ja yhtenä harvoista myös Euroopassa, Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutissa opiskellaan ajoneuvojen muotoilua. Syksyllä 2014 alaa opiskelee täydet neljä vuosikurssia ja ensimmäiset ajoneuvomuotoilijat valmistuvat keväällä 2015.

Laadukas ajoneuvomuotoilun opetus perustuu Lahdessa pitkät ja menestyksekkäät perinteet omaavaan teollisen muotoilun koulutusohjelmaan. Ajoneuvomuotoilun erikoisopinnoista vastaavat ulkomailla ajoneuvomuotoilijoiksi opiskelleet ja tunnetuille ajoneuvomerkeille työskentelevät ajoneuvomuotoilijat, kuten Heikki Naulapää (BMW Motorcycles), Miika Heikkinen (Ford), Jukka Rautiainen (Pininfarina, Mini) ja Antti Savio (Skoda). Suurin osa ajoneuvomuotoilun asiantuntijoista on suorittanut ajoneuvomuotoilun maisteriopinnot tunnetussa ja arvostetussa Royal College of Arts -yliopistossa Lontoossa.

Ajoneuvomuotoilun koulutusohjelma tekee myös yhteistyötä suomalaisten ja kansainvälisten ajoneuvoja suunnittelevien ja valmistavien yhteistyökumppanien kanssa, joita ovat esimerkiksi Nissan Design Europe ja Rocla Oyj.

Opinnoissa käsitellään liikkumista ja erilaisia kulkuneuvoja monesta näkökulmasta. Yhtenä osa-alueena on erilaisten työ- ja hyötyajoneuvojen muotoilu. Merkittävä osa opiskelusta toteutetaan yhteistyössä alan yritysten ja asiantuntijoiden kanssa.

Lue lisää: http://blogit.lamk.fi/ajoneuvomuotoilu/

Lisätietoja antaa:
Lassi Kaikkonen
p. 044 708 1537
Lahden ammattikorkeakoulu
Muotoilu- ja taideinstituutti

Liitetiedostot

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs