Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Suomalaismenestystä kansainvälisillä kilpakentillä - Suomessa kovaa vääntöä SM-pisteistä

Moottoriurheilu.tv

Suomalaismenestystä kansainvälisillä kilpakentillä - Suomessa kovaa vääntöä SM-pisteistä

Tiedote.
Julkaistu: 17.07.2016 klo 21:37
Julkaisija: Moottoriurheilu.tv

Hyvä median edustaja,

Tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen koonti viikonlopun moottoriurheilutapahtumista. Kaikki Moottoriurheilu.tv:n artikkelit ovat vapaasti käytettävissänne heti niiden julkistamisen jälkeen. Päivitämme sivua jatkuvasti emmekä näin ollen erikseen ilmoita uusista artikkeleista median edustajille.

*****************************************************************************************************

Hallitsevalle E1-luokan maailmanmestari Eero Remekselle Italian MM-osakilpailuviikonloppu oli täysosuma. Kuva: ABC Communication

ITALIAN MM-OSAKILPAILU SYNTYMÄPÄIVÄSANKARI REMEKSEN JUHLAA

Kauden toiseksi viimeinen enduron MM-osakilpailu saatiin päätökseen hetki sitten Italian Acerbissa. E1-luokan maailmanmestaruustitteliä puolustava Eero Remes vei lopulta eilisen täysosuman jälkeen myös tämän päivän nimiinsä kasvattaen MM-pistejohtoaan.

Perjantaina Eero Remeksen 31-vuotissyntymäpäivänä käynnistynyt Enduron MM-sarjan Italian osakilpailuviikonloppu oli yhtä suomalaisjuhlaa. MM-sarjan E1-luokkaa johtava Remes jatkoi tänään eilen aloittamaansa voittokulkuaan juuri päättyneessä kauden toiseksi viimeisessä enduron MM-osakilpailussa. Eilisen tapaan pisimmän korren vienyt suomalainen jätti pahimman vastustajansa Britti Nathan Watsonin toiseksi. Kolmanneksi sijoittui Watsonin maanmies Daniel McCanney.

Nyt Remes kumppaneineen pääsee viettämään hetkeksi hyvin ansaittua kesälomaa, sillä enduron MM-sarjan viimeinen osakilpailu ajetaan 10.-11. syyskuuta.

Lue koko artikkeli tästä: http://www.moottoriurheilu.tv/italian-mm-osakilpailu-syntymapaivasankari-remeksen-juhlaa/
Johann Zarco otti täysosuman Saksan osakilpailusta. Kuva: Ajo Motorsport

AJON TIIMIN ZARCO VOITTOON HAASTAVISSA OLOSUHTEISSA SAKSAN GP:SSÄ

Tänään Sachsenringin radalla ajettu ratamoottoripyöräilyn Saksan MM-osakilpailu oli kaksijakoinen Ajo Motorsportille.

Niin Moto3- kuin Moto2-luokkakin oli täynnä tapahtumia, kun ratamoottoripyöräilyn kauden yhdeksäs MM-osakilpailu ajettiin tänään Sachsenringin radalla Saksassa erittäin märissä olosuhteissa.

Moto3-luokassa eilen uransa parhaan aika-ajosijoituksen ottanut Red Bull KTM Ajo -tiimin hollantilainen rookiekuljettaja Bo Bendsneyder aloitti kisan hienosti ja johti kisaa hetken aikaa. Lopulta mies jätettiin kuitenkin kahdenneksitoista. Voiton vesikelin kisasta poimi Malesian Khairul Idham Pawi, toiseksi sijoittui Italian Andrea Locatelli, joka samalla otti uransa ensimmäisen podiumpaikan. Myös kolmas sija meni Italiaan, kun Enea Bastiani ylitti maalilinjan maanmiehensä jälkeen.

MM-sarjaa johtava, kuudennesta ruudusta kisaan startannut Ajo Motorsportin Brad Binder sijoittui kahdeksanneksi. Etelä-Afrikkalainen Binder johtaa edelleen Moto3-luokkaa varmasti 159 pisteellä, kun toisena olevalla Jorge Navarrolla kasassa on 112 pistettä.

Moto2-luokassa sen sijaan Ajo Motorsport sai jättipotin, kun MM-sarjaa tasapistein Alex Rinsin kanssa johtanut Ranskan Johann Zarco voitti osakilpailun ja kärkikamppailussa mukana ollut Rins kaatui kilpailun viimeisillä kierroksilla joutuen keskeyttämään. Näin ollen Zarco kasvatti MM-pistejohtoaan 25 pisteeseen. Toiseksi sijoittui kotiyleisön edessä kisannut Jonas Folger ja kolmanneksi kukitettiin Espanjan Julian Simon.

Lue koko artikkeli tästä: http://www.moottoriurheilu.tv/ajon-tiimin-zarco-voittoon-sachsenringilla/
1. Checcini 2. Marzotto 3. Rantala. Kuva Sini Soivuori.

JANNE RANTALA FIM FLAT TRACK- PODIUMILLE TSEKEISSÄ

Seinäjoen Moottorikerhon kolmikko Herman Kenkkilä, Mikko Koskinen sekä Janne Rantala edustivat Suomea lauantaina FIM Flat Track Cupin ensimmäisessä osakilpailussa Tsekin Marianske Laznen maaradalla. Aamupäivän harjoitukset loivat synkän pilven suomalaisen Flat Track- väen ylle, Herman Kenkkilän kaaduttua siten, että hänet kuljetettiin paikalliseen sairaalahoitoon ja myöhemmin Prahaan saamaan parasta mahdollista hoitoa kaatumisen aiheuttamiin vammoihin.

 

Kilpailun alkuerissä suomalaiset hämmensivät jälleen kilpailevia tiimejä sekä yleisöä Koskisen ottaessa kaikki neljä ajamaansa alkuerää suvereenisti nimiinsä, Rantalan säestäessä erävoitolla ja kolmansilla sijoituksillaan. Näin molemmat Ilmajoen miehet saivat huoltojoukkoineen valmistautua kymmenen kierroksen finaaliin, joka jo viime vuoden perusteella tiedettiin tapahtumarikkaaksi taistoksi.

Lue koko artikkeli tästä: http://www.moottoriurheilu.tv/janne-rantala-fim-flat-track-podiumille-tsekeissa/
Hanna Reinola on menestynyt hienosti tällä kaudella Virossa. Kuva: Motorsport.ee

REINOLA JÄLLEEN PODIUMILLE VIROSSA

Hanna Reinola kisasi eilen lauantaina menestyksekkäästi Viron motocrossin mestaruussarjassa.

Eilen lauantaina ajettiin kauden toiseksi viimeinen motocrossin Viron Top200-mestaruussarjan osakilpailu Räpinassa Linten crossiradalla. Suomen Hanna Reinola sijoittui naisten luokassa eräsijat kaksi ja kolme nousten podiumille totaalin kolmannen sijan myötä.

– Päivä meni taas niin kuin pitikin, starteista pääsi kärkiporukan tuntumaan ja siellä pysyi hyvin. Kaatumisia ei taaskaan tullut yhtään ja ajoin omaa varmaa ajoa, Reinola kertaa.

Naiset ajoivat eilisessä kilpailussa yhdessä miesten kanssa.

– Koko luokassa miesten seassa ajoin eräsijat viisi ja kuusi, Reinola iloitsee.

Lue koko artikkeli tästä: http://www.moottoriurheilu.tv/reinola-jalleen-podiumille-virossa/
Filip Roms teki Formula1-venehistoriaa Evianissa ajetussa F1-veneiden Ranskan GP:ssa.

ROMS RÄVÄYTTI TOISEKSI – SELIÖ KESKEYTTI

Mad-Croc Baba Racingin Filip Roms ajoi lajihistorian nuorimpana kuljettajana Evianissa ajetussa F1-veneiden Ranskan GP:ssa toiseksi. Kilpailun voittoon ajoi italialainen Alex Carella, Suomen Sami Seliö joutui keskeyttämään.

Mad-Croc Baba Racingin Filip Roms, 22, ajoi F1-venehistoriaa Ranskan Evianissa, kun suomalaiskuljettaja ylsi uransa 25. F1-veneiden MM-osakilpailussa lajihistorian nuorimpana kuljettajana toiseksi. Vuosi sitten Roms nousi samassa MM-osakilpailussa kahden hylkäyksen jälkeen kolmanneksi, mutta tällä kertaa Romsin kakkossija syntyi loisteliaan ajon jälkeen.

Ruudusta kymmenen kilpailuun startannut Roms nousi kilpailun edetessä nopeasti kohti kärkeä. Kahdenkymmenen ajetun kierroksen jälkeen suomalaiskuljettaja oli jo kolmantena ja nousi jenkkikuljettaja Shaun Torrenten ajovirheen jälkeen toiseksi.

Tämän jälkeen Roms piti haastajansa kylmän viileästi takanaan ja juhli maalissa uransa parasta MM-tulosta.

– Tuntuu ihan hemmetin hyvältä! Tiukkaa kisaa (Shaun) Torrentea vastaan ja kun voittaa ajamalla noinkin kokeneen ja nopean kuljettajan niin hyvältä tuntuu. Maalissa tuli pieni tippa silmäkulmaan. Niin hieno ja tunteikas hetki se oli, iloinen Roms tunnusti kilpailun jälkeen.

Lue koko artikkeli tästä: http://www.moottoriurheilu.tv/roms-ravaytti-toiseksi-selio-keskeytti/Kuvassa Emil Westman. Kuva Santeri Lehtonen.

WESTMAN KIINNI PORSCHE-MESTARUUDESSA – NIEMELLE JA RINNE-LATURILLE HYVÄT PISTESAALIIT

Porsche GT3 Cup Challenge -sarjan neljäs osakilpailu ajettiin Relaa Racingin kotiradalla Jurvan Botniaringillä lauantaina 16. heinäkuuta. Tiimin kuljettajakolmikko Emil Westman, Raimo Niemi ja Roope Rinne-Laturi kirjoittivat kaikki tapahtumarikkaat kilpailutarinat omilla juonenkäänteillään.

Porsche GT3 Cupin Junior Program -ohjelmassa ajava Emil Westman jatkoi loistavia otteitaan jälleen kerran ja oli ensimmäisessä lähdössä yleiskilpailun kolmas ja toisessa lähdössä toinen. Lisäksi Westman keräsi aimo potin pisteitä oman luokkansa sisäisessä kamppailussa.

Kun kautta on jäljellä enää yksi kilpailu Alastarolla, johtaa Westman koko sarjaa 33,5 pisteen erolla Viron Raimo Kulliin.

– Ensimmäinen kisa oli ihan hyvä. Vähän siinä kuumeni takarenkaat ja en pystynyt sitten kärkikaksikkoa enää haastamaan, mutta kolmas sija oli hyvä suoritus ja menee asetettujen tavoiteraamien sisään. Toiseen lähtöön sain hyvän startin ja pystyin muutaman kierroksen hiillostamisen jälkeen pääsemään Westergårdista ohi ja nousemaan kilpailussa toiseksi. Yritin vielä päästä Kullistakin ohi, mutta siinä en onnistunut. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen kisapäivään ja tästä on hyvä lähteä Alastarolle, Westman kertoi Botniaringin varikolla.

Raimo Niemellä oli koko päivän ajan pientä hakemista Porschensa säätöjen kanssa.

– Nyt on hyväkeli ja tämä on hauskaa! Auto ei ole täysin säädöissä, mutta tulokset ovat ihan hyviä. Auton etupäässä on tällä hetkellä joku juttu ja auto meinaa vähän liitää sinne tänne. Pistetaisteluissa ollaan tiiminä todella hyvässä vauhdissa. Näyttäisi siltä, että Emil ajaa kohti mestaruutta ja myös tiimien välisessä kamppailussa mestaruus olisi tulossa Relaa Racingille, Niemi totesi tyytyväisenä.

Lue koko artikkeli tästä: http://www.moottoriurheilu.tv/westman-kiinni-porsche-mestaruudessa-niemelle-ja-rinne-laturille-hyvat-pistesaaliit/
Aki Manninen sinkosi itsensä Karkkilan osakilpailussa voittoon ja MX1-sarjan kärkeen.

MANNINEN NOUSI MOTOCROSSIN SM-SARJAN KÄRKEEN

Hyvinkään Moottorikerhon Aki Manninen voitti motocrossin MX1-luokan SM-osakilpailun Karkkilassa sunnuntaina. Samalla hän nousi SM-sarjan ykköspaikalle. MX2-luokassa hallitsi Tampereen Motocrossin Jere Haavisto. MXC/A-luokassa Sipoon Moottorikerhon Emil Weckman jatkoi koko kauden kestänyttä voittoputkeaan.

Aki Manninen kävi tiukan taiston MX1-luokan osakilpailuvoitosta Helsingin Moottorikerhon Toni Erikssonin kanssa Karkkilan Mansikin hienolla saviradalla. Kaksikosta kumpikin ajoi erävoiton ja kakkossijan, mutta Mannisen toisen erän voitto varmisti hänelle yhteistulosten ykköstilan. Eriksson oli tasapisteissä kakkonen. Kolmospaikan otti edellisen osakilpailun voittanut Rauman Seudun Moottorikerhon Joni Roos.

– Ajoin aika-ajossa pohja-ajan, mutta erissä ohittaminen oli vaikeaa. Olin ensimmäisessä startissa kolmas ja kun pääsin Mauno Hermusesta ohi, oli Eriksson jo ehtinyt liian kauas. Toisessa erässä johdin startista maaliin ja tällä kertaa Eriksson ei löytänyt ohituspaikkaa, Manninen kuvaili.

Lue koko artikkeli tästä: http://www.moottoriurheilu.tv/manninen-nousi-motocrossin-sm-sarjan-karkeen/
Sipoon Moottorikerhon oma poika Tim Blomqvist vei voiton MXB-luokassa. Kuva: Marko Lehtinen

SIPOON UUSI MX-RATA KORKATTIIN MENESTYKSEKKÄÄSTI

Sipoon uudella radalla ajettiin tänään sunnuntaina motocrossin sivuvaunuluokan SM-pisteistä sekä kansalliset luokat MX65, MXC/C ja MXC/B.

Tänään Sipoossa ajetun motocrossin sivuvaunuluokan kauden toisen SM-osakilpailun veivät nimiinsä myös avausosakilpailun Iisalmessa voittanut parivaljakko Roy Lindgren ja Trybom Christer. Toiseksi sijoittuivat niinikään jo toistamiseen Juha Tuominiemi ja Marko Dammert. Avausosakilpailussa podiumin alimmalle korokkeelle nousseet Paavo Leppänen ja Jenni Vähäkainu jätettiin nyt neljänsiksi ja väliin kiilasivat Stephan Kobbenof ja Jukka Hasari.

MX65-luokan totaalin voiton otti Kimi Tammi, toiseksi sijoittui Eelis Viemerö ja kolmanneksi Aaro Menna.

MXC/C-luokassa kovinta vauhtia piti yllä molemmat luokat nimiinsä vienyt Joakim Hidersson, joka jätti taakseen Leo Peltolan ja Hermanni Koskisen.

MXC/B-luokan top-kolmoseen nousivat Aleksi Vesanto, Antton Iivonen ja Tomi Tukiainen.

MXB-luokan voittoon ajoi oman kerhon Tim Blomqvist. Toiseksi nopeinta vauhtia piti Anton Kurkela ja kolmanneksi sijoittui Alex Tapio.

Lue koko artikkeli tästä: http://www.moottoriurheilu.tv/sipoon-uusi-mx-rata-korkattiin-menestyksekkaasti/


Lue myös: http://www.moottoriurheilu.tv/tonteri-ylivoimaiseen-voittoon-saksan-avoimissa-mestaruuskisoissa/

 

www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs