Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » SD-korttinavigaatio Boschilta: Uusia tietoviihdetoimintoja Opelille

Robert Bosch Oy

SD-korttinavigaatio Boschilta: Uusia tietoviihdetoimintoja Opelille

Tiedote.
Julkaistu: 05.09.2011 klo 10:25
Julkaisija: Robert Bosch Oy

  • ekologisen reitin näyttö vähentää polttoaineen kulutusta
  • erinomainen vastaanotto kaksoisvirittimellä
  • laaja valikoima erilaisia liitäntöjä ulkoisille äänilähteille
  • ajoneuvon sähköinen loki.

 

Bosch on suunnitellut uudelleen Opel Insigniaan, Astraan ja Merivaan tarkoitetut modulaariset tietoviihdejärjestelmänsä. Uudistusten myötä järjestelmien ominaisuuksia on kehitetty ja järjestelmiin on lisätty uusia toimintoja, jotka parantavat niiden käytettävyyttä ja ajomukavuutta. Uusi tietoviihdejärjestelmä asennetaan myös syksyllä 2011 julkaistavaan Opel Zafira Toureriin. Uuden sukupolven laitteesta on kaksi mallia, Navigation 900 ja Navigation 600, joissa yhdistyvät navigaattori, autoradio, musiikkisoitin ja matkapuhelimen hands free -toiminto. SD-korttinavigaattorin avulla voidaan valita ekologinen reitti, joka optimoi polttoaineenkulutuksen. Molemmissa laitteissa on kaksoisvirittimellä varustettu autoradio, jossa on erinomainen vastaanotto. Laitteet toistavat myös CD-levyjä ja CD-levylle, USB-tikulle tai MP3-soittimeen tallennettuja MP3-tiedostoja.

Suuntasymbolit kuljettajan näkökentässä
Tietoviihdejärjestelmän värinäyttö on helppolukuinen, ja eri valikot näkyvät siinä selkeästi – voit valita haluamasi radioaseman asemaluettelosta tai selata äänitiedostojen nimiä, puhelinluetteloa tai navigaattorin karttoja. Navigaattorin ajosuositukset näkyvät myös nuolisymboleina kojetaulun keskellä eli suoraan kuljettajan näkökentässä.

Navigation 900: Kätevä ääniohjaus
Pienikokoiseen pääyksikköön yhdistettyjä ääni-, navigointi- ja viestintätoimintoja voidaan käyttää useilla tavoin: käyttämällä kätevästi sijoitettua säädintä, ohjauspyörässä sijaitsevaa kauko-ohjainta tai järjestelmän paneelissa olevia painikkeita. Uuden sukupolven tärkein ominaisuus on kuitenkin Navigation 900 -mallin sisältämän ääniohjauksen tuoma käyttömukavuus. Järjestelmän radiota, CD-soitinta ja USB-porttiin tai AUX-in-liitäntään kytkettyjä laitteita voidaan ohjata äänikomennoilla seitsemällä kielellä. Lisäksi ääniohjauksen avulla voidaan syöttää määränpää navigaatiojärjestelmään. Määränpää voidaan syöttää sanomalla kaupungin postinumero tai nimi sekä katu ja talon numero. Tämän jälkeen järjestelmä laskee nopeasti reitin ja antaa reittiehdotuksia.

Yli 30 Euroopan maan navigointitiedot
Navigointitiedot on tallennettu SD-kortille, joten CD-soitinta voidaan käyttää musiikin kuunteluun. Navigation 900 -järjestelmän SD-kortissa on yli 30 Euroopan maan kartat ja digitaalinen matkaopas. Karttamateriaali sisältää myös tietoja kausikohtaisista teistä, jotka voidaan huomioida reitinlaskennassa. Kartoissa on tietoja useista kiinnostavista kohteista (POI), joita ovat muun muassa ravintolat, läheiset pysäköintialueet tai lähin huoltoasema – navigaattori neuvoo tien. Luetteloon voidaan myös lisätä omia kiinnostavia kohteita (MyPOI), joita voidaan päivittää milloin tahansa. Navigation 900 voi muistuttaa henkilökohtaisista kiinnostuksen kohteista merkkiäänellä, jotta ne eivät jää välistä.

Entistä pienempi polttoaineenkulutus
Navigation 900 -huippumallissa on kaksi- ja kolmiulotteiset näkymät lintuperspektiivistä. Karttatietojen tueksi näkyvissä on myös suuntanuolet ja tarkat ajo-ohjeet sekä etäisyystiedot. Nopeimman ja lyhimmän reitin lisäksi opastusjärjestelmästä voidaan molemmissa tiloissa valita myös ekologisin reitti. Tällöin järjestelmä hakee ja suosittelee reittejä, joilla kuluu vähiten polttoainetta ja syntyy vähiten hiilidioksidipäästöjä. Reitin laskennassa voidaan ottaa huomioon myös kuljetuslaatikot, perävaunut ja muut lisävarusteet.

Erilaiset toiminnot, kuten automaattinen zoomaus risteyksiin, ajokaistaopastus ja moottoriteiden kaistasuositukset sekä suuntanuolten ennakoiva näyttö vähentävät kuljettajan stressiä ja rasitusta ja varmistavat, että ajoneuvo on oikealla kaistalla oikeaan aikaan.

Ajoneuvon loki työmatkoja ja autokannan hallintaa varten
Navigation 900 -järjestelmän uusi ominaisuus on ajoneuvon sähköinen loki. Kun tämä toiminto on aktivoitu, käyttäjä voi valita yksityisen matkan tai liikematkan. Järjestelmä tallentaa automaattisesti muun muassa lähtöajan ja sijainnin, mittarin kilometrilukeman lähtöhetkellä, saapumisajan ja kilometrilukeman määränpäässä. Tiedot voidaan ladata helposti ja kätevästi USB-portin kautta ja arvioida tavallisella taulukkolaskentaohjelmalla.

Kaksoisviritin, jossa on erinomainen vastaanotto
Kaksi uutta järjestelmää takaavat parhaan mahdollisen äänenlaadun. Digitaalisen kaksoisvastaanottimen ansiosta radion kuuluvuus on erinomainen, minkä lisäksi käytettävissä on lukuisia muita äänilähteitä. Järjestelmässä on laaja valikoima erilaisia liittimiä, joiden avulla käyttäjä voi toistaa musiikkikokoelmiaan CD-levyltä tai MP3-soittimista esimerkiksi tavallisen CD-aseman, USB-portin tai AUX-in-liitännän kautta.

TMC-liikennetiedot Traffic Message Channel -kanavalla tekevät navigoinnista dynaamista, joten voit kiertää edessä olevat ruuhkat helposti. Liikennetiedot näkyvät näytössä kuljettajalle, minkä lisäksi järjestelmä kuvailee ongelman puhuttuna. Tämän jälkeen kuljettaja voi päättää, haluaako hän kiertää ruuhkan vai ajaa "ongelma-alueen" läpi ja joutua mahdollisesti pysähtelemään tai ajamaan hitaasti.

Bluetooth-yhteys turvallista puhelimen käyttöä varten
Insignian, Astran, Merivan ja uuden Zafira Tourerin tietoviihdejärjestelmään on saatavilla vaihtoehtoinen Bluetooth-yhteys matkapuhelimille, joissa on hands free -toiminto ja ääniohjaus. Puhelinta voidaan käyttää myös ohjauspyörässä olevan kauko-ohjaimen avulla, jolloin ajoneuvon näytössä näkyvät puhelin- ja soittoluettelot.

Lisätietoja: Robert Bosch Oy, Hanna Räisänen, p. 010 480 8225, hanna.raeisaenen@fi.bosch.com

Liitetiedostot

Bosch-konserni on maailman johtavia teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittajia. Ajoneuvo- ja teollisuustekniikkaa, kulutustarvikkeita sekä rakennusteknisiä tuotteita valmistavan konsernin vuoden 2010 liikevaihto oli 47,3 miljardia euroa, ja sen palveluksessa oli noin 285 000 työntekijää. Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen runsaat 300 tytäryhtiötä yli 60 maassa. Myynti- ja palveluyhteistyökumppanit mukaan lukien Bosch on edustettuna noin 150 maassa. Maailmanlaajuinen kehitys-, tuotanto- ja myyntiverkosto on Boschin jatkuvan kasvun perusta. Bosch käytti vuonna 2010 tutkimus- ja tuotekehitystoimintaan noin neljä miljardia euroa ja teki maailmanlaajuisesti yli 3 800 patenttihakemusta. Tuotteidensa ja palvelujensa avulla Bosch parantaa elämänlaatua ja tarjoaa innovatiivisia ja hyödyllisiä ratkaisuja. Bosch viettää 125-vuotisjuhlaansa vuonna 2011. Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Bosch-yhtymän taloudellinen riippumattomuus ja yrittäjänvapaus perustuvat poikkeukselliseen omistusrakenteeseen, jonka ansiosta yhtiö kykenee toteuttamaan merkittävät investointinsa ja kantamaan yhteiskunta- ja ympäristövastuunsa perustajansa Robert Boschin hengessä. 92 prosenttia Robert Bosch GmbH:n pääomasta omistaa yleishyödyllinen säätiö, Robert Bosch Stiftung. Teollisesta toiminnasta vastaa äänivaltaa käyttävä Robert Bosch Industrietreuhand KG. Yritystoiminnan omistajuustoiminnoista huolehtii säätiö. Jäljellä olevat osakkeet ovat Boschin perheen ja Robert Bosch GmbH:n omistuksessa. www.bosch.fi, www.125bosch.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs