Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Renault ZOE sähköistää näyttelyvieraat Genevessä

Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Renault ZOE sähköistää näyttelyvieraat Genevessä

Tiedote.
Julkaistu: 06.03.2012 klo 15:30
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Renault ensiesittelee Geneven 82. autonäyttelyssä kaikkia kaupunkiasujia kiinnostavan ZOEn, joka on alusta asti suunniteltu pelkästään sähköautoksi. Mielenkiintoinen ensituttavuus on myös uudessa Cliossa esiteltävä kolmisylinterinen bensiinimoottori.

 

Renault valitsi Geneven autonäyttelyn ZOE-sähköauton lopullisen ilmeen paljastavaksi ensiesittelyareenaksi. Kokonaan sähköautoksi suunniteltu uutuus on profiloitu ensimmäiseksi jokapäiväiseen käyttöön tarkoitetuksi ajokiksi, joka kilpailee markkinoilla myös edullisuudellaan – hinnat Ranskassa alkaen 15 700 euroa (hinnasta vähennetty Ranskassa myönnettävä  5 000 euron tuki sähköautoille. Sveitsissä jossa ei tällä hetkellä myönnetä verohelpotuksia ZOEn hinta alkaa 18 900 eurosta).


Yksi Renaultin ”Drive the Change” –ohjelman tavoitteista on tehdä päästöttömästä liikkumisesta tavallisen autoilijan arkipäivää.


Twizyssä on hauskuutta ja sähköä
ZOEn ohella pieni Renault Twizy sähköistää kaupunkiliikkumista. Auto vai moottoripyörä? – Ei kumpikaan, vaan uudenlainen hieman yli kaksimetrinen urbaaniajokki, joka lyhentää matka-aikoja ennen muuta näppärän pysäköitävyytensä avulla.


Twizy näyttää kaksipyöräiseltä, mutta se on nelipyöräinen ja kulkee kuin auto. Vain 450 kiloa painavassa ajokissa on turvavarusteina  turvavyöt ja kuljettajan turvatyyny. Akkujen täyslataukseen kuluu vain 3,5 tuntia.


Uudet puhtaat Energy-moottorit
Geneven autonäyttely esittelee myös Renaultin F1-teknologiasta osaamistaan ammentavaa moottoritekniikkaa. Kiivastahtinen julkaisuohjelma sisältää peräti kahdeksan Energy-moottoria 16 kuukauden aikana. Näistä kuusi on dieseleitä ja kaksi bensiinimoottoria.


Bensiinikäyttöinen TCe 90 ja dieselversio Energy dCi 90 ovat Renaultin Energy-perheen uusia ajamisen nautintoa korostavia, vähäpäästöisiä voimanlähteitä. TCe 90 on kiinnostava edeltäjäänsä pienemmän iskutilavuutensa (0,9 litraa) ja kolmisylinterisyytensä vuoksi ja on saatavissa ensimmäisenä uuteen Renault Clioon joka esitellään syksyllä.


Mégane Collection 2012
Mégane on Renaultin laatuajattelun maailmanlaajuinen ykkösmalli, jossa tätä ideologiaa viedään läpi auton elinkaaren eri vaiheissa: suunnittelussa, myynnissä ja asiakkaalla. Esimerkiksi saksalainen ADAC on nostanut Renault Méganen yhdeksi luokkansa luotettavimmista autoista.
Etu- ja takaosan ilmeeltään uudistuneeseen Méganeen on tulossa kolme uutta moottorivaihtoehtoa ja varusteparannuksia. Energy dCi 110 –dieselmoottorisesta Méganesta on tulossa luokkansa taloudellisin malli, jonka yhdistetty kulutus on vain 3,5 l/100 km. CO2-päästöt putoavat 15 prosenttia arvoon 90 g/km.ZOE madaltaa sähköautoilun kynnystä
Renault tuo päästöttömän* sähköauton yhä useamman asiakkaan ulottuville. ZOE on lajissaan ensimmäinen, joka on alusta pitäen suunniteltu vain sähköautoksi.

 

2012 Geneven autonäyttelyssä esiteltävä Renault ZOE täyttää kaikki sähköautojen massatoimitusten edellytyksinä olleet kriteerit. Lanseerauksen myötä sähköautot tuodaan kaikkien autoilijoiden ulottuville. Renault kuvaa ZOEa ensimmäiseksi edulliseksi, tavallisen autoilijan ulottuvilla olevaksi sähköautoksi. Sen hinta on Ranskassa alkaen 15 700 € (sis. 5 000 € verohelpotuksen). Ensimmäisenä volyymimallina se on yltämässä yli 210 km (NEDC) toimintasäteeseen.  Asiakas vuokraa erikseen ZOEn akun alkaen 79 €/kk (36 kuukauden sopimus, 12 500 ajokilometrillä/vuosi).


ZOEn lopullinen muotokieli paljastuu Genevessä. Alusta asti sähköautoksi suunniteltu ZOE on kompakti viistoperä, jolla on virtaviivaiset ja aaltomaiset linjat. Ulkomuoto antaa ketterän ja dynaamisen vaikutelman. Keulaosan ominaispiirteisiin kuuluvat ilmanottoaukon viereisiä syvennyksiä jatkuvasti valaisevat LED-huomiovalot.

 

Sisätilojen muotoilua hallitsee moderni eko-ilme kirkkaine väreineen. Kojelaudan lista on muotoiltu kuvastamaan tuulimyllyn turbiinisiipeä.

 

Uutuus pullollaan ominaisuuksia
ZOEn vakiovarusteisiin kuuluu Range OptimiZEr –järjestelmä, jonka avulla toimintasädettä voidaan kasvattaa kaupunkiliikenteessä jopa 25 prosenttia.

 

Ensimmäisenä sähköajoneuvona sitä voidaan ladata Chameleon-laturin (suom. kameleontti) valinnaisilla varaustasoilla latausaikojen vaihdellessa 30 minuutista aina yhdeksään tuntiin. ZOElle on myös helppo luoda edullisesti kattavia, kaupallisia  pikalatausasemien verkkoja.

 

ZOE on ensimmäinen Renault, jossa on R-Link-multimediajärjestelmä varustettuna seitsemän tuuman kosketusnäytöllisellä tietokoneella, navigaattorilla sekä ajonhallinta- ja lisäsovelluspalveluilla.


Nelimetrisessä ZOEssa on viisi istuinta ja 338 litran tavaratila. Moottorissa on tehoa 65 kW ja 220 Nm huippuvääntö. Ranskan Flinsissä valmistettavan uutuuden huippunopeus on 135 km/h.

 

ZOEn toimitukset alkavat syksyllä. Suomen tuontiohjelma käynnistyy vuonna 2014.


*ajossa

 

Uudet puhtaammat Renault-moottorit
Renault esittelee Genevessä kaksi uutuusmoottoria. Energy TCe 90 bensiinimoottori on turboahdettu ja kolmisylinterinen. Energy dCi 90 diesel on jalostettu Energy dCi 110 –moottorista, joka esiteltiin 2011 Frankfurtin autonäyttelyssä. Uutuudet kasvattavat 16 kuukauden aikana julkaistun Energy-perheen moottoreiden kokonaismäärän kahdeksaan.

 

Renault näyttää pitkää F1-osaamistaan myös volyymimallien Energy-moottoreissa. Ranskalaismerkillä on 10 valmistajamestaruutta F1-sarjassa. Se on myös yksi sarjan johtavista moottoritoimittajista. Yhtiön yli 100 vuoden innovaatiokyky auttaa kehittämään luotettavia ja huipputehokkaita moottoreita, joiden ominaisuuksiin kuuluvat sekä ajamisen nautinto että polttoainetehokkuus.

 

Energy TCe 90 on kolmisylinterinen talousihme
Renault esittelee Genevessä ensimmäisen kolmisylinterisen moottorinsa. TCe 90 on markkinoita mullistava, erittäin taloudellinen voimanlähde. Se on kooltaan pieni, mutta edistyksellisen teknologiansa puolesta suuri.

 

Renaultin suunnittelema uutuus on täysalumiininen, 899-kuution kolmisylinterinen bensiinimoottori. Yhtiön moottorispesialistit saivat tuotekehitykseen selkeän toimeksiannon: maksimoikaa ajonautinto ja pitäkää kulutus kaikin keinoin kurissa käyttökulujen alentamiseksi.

 

Markkinoiden matalakierroksisimpaan turboon yhdistettiin muuttuva venttiilinajoitus (VVT) ja tulokseksi saatiin Energy TCe 90 -moottori, joka tarjoaa parhaan ajonautinnon ja kulutuksen suhteen. Energy TCe 90 lanseerataan tulevassa Cliossa ja se korvaa asteittain TCe 100 –moottorin.

 

Energy dCi 90 tekee Kangoosta luokkansa piheimmän
Energy dCi 90 –diesel on jalostettu dCi 110 –versiosta. Ensimmäiseksi se tulee Kangoo- ja Kangoo Express -malleihin. Voimanlähde sopii täydellisesti Renaultin Energy-sarjan strategiaan, koska se tarjoaa erinomaisen polttoainetalouden ja alentaa reilusti käyttökustannuksia.

 

Kangoo loistaa kuluttamalla vain 4,4 l/100 km (NEDC yhdistetty) ja CO2-arvolla 115 g/km. Käyttökulujen alentamiseksi öljynvaihtoväliä on kasvatettu 40 000 kilometriin tai kahteen vuoteen. Stop&Start-järjestelmällä varustetussa 1,5 litran dCi 90 hv –moottorissa on kiinteäsiipinen turboahdin. Se on muunnos Energy dCi 110 –moottorista  joka tulee saataville uudistuneisiin Mégane ja Scénic-mallistoihin. 1750 kierrokselta alkava 200 Nm:n vääntö varmistaa ripeän kiihtyvyyden jo alhaisilta kierroksilta.


90 hv:n moottori tulee Keski-Euroopan markkinoille toukokuussa ja sitä seuraa kesäkuussa tuleva Energy dCi 75 (75 hv), jossa on 180 Nm:n vääntö.

 

Mégane Collection 2012 – Quality Made
Méganen kolme uutta moottoria ja uudet ominaisuudet tekevät Renaultin laatukampanjan ykkösmallista yhä houkuttelevamman.

 

Mégane on merkittävä suunnannäyttäjä Renaultin valmistamille ajoneuvoille. Erinomainen luotettavuus ja laatutaso on saavutettu parannuksissa mallin jokaisessa kehitysvaiheessa. Mégane on määritetty kaikkien Renault-autojen maailmanlaajuiseksi laadun mittapuuksi”, painottaa laadusta vastaava varatoimitusjohtaja Jean-Pierre Vallaude.

 

Uudistuneessa Mégane-mallistossa menestyksekkään muotoilun ilmettä on tuoreutettu hienovaraisesti. Kaikki muutokset kertovat huomion kiinnittyvän laatuun, joka nähdään Renaultilla ensisijaisena päämääränä. Auton etuosan ilmeessä erottuvat selkeästi uudet LED-huomiovalot (vakio- tai lisävaruste versiosta riippuen). Puskuria on viimeistelty kiiltävällä mustalla ja kromisomisteilla. Myös takaosan ilmettä on uusittu.Sisustusta on päivitetty uusilla verhoiluvaihtoehdoilla, joihin kuuluvat kaksivärinen nahka/Alcantara-paketti.

 

Mukavuuden ja turvallisuuden teknologiaa
Renault panostaa enemmän kuin koskaan jokapäiväiseen turvallisuuteen tekemällä ajamisesta helpompaa ja matkanteosta mahdollisimman mukavaa. Uutta teknologiaa edustaa Visio System, joka hyödyntää sisäpeilin taustan kameraa yönäkemiseen ja kuljettajan valppaana pitämiseen. Järjestelmä vaihtaa automaattisesti koko/puolivaloille sekä hälyttää kuljettajaa, jos auto ajautuu ajoradan ulkopuolelle.

 

Mukavuuttakaan ei ole unohdettu. Meganen uusia toimintoja on muun muassa peruutuskamera.

 

Luokkansa taloudellisin
Uuden Stop&Start-tekniikalla varustetun Energy dCi 110 –dieselmoottorin myötä Méganesta tulee luokkansa taloudellisin ja pienipäästöisin malli. Yhdistetty kulutus on vain (NEDC) 3,5 l/100 km. CO2-päästöt putoavat 15 prosenttia arvoon 90 g/km.

 

Mallistoon kuuluvat myös markkinoiden tehokkain 1,2 litran Energy TCe 115 (119 g/km) bensiinimoottori ja diesel-versio Energy  dCi 130 (104 g/km). Uudet Méganet saavat ensimmäisinä vaihtoehdoikseen kaikki uutuusmoottorit. Jokainen niistä tarjoaa nautintoa ajoon ja taloudellisia tankkausvälejä.


Voimanlähteet on varustettu Stop&Start- ja moottorijarrutuksen/jarrutusenergian talteenottojärjestelmillä.
Tarkkaan suunnitellun äänimaailman ansioista moottorit käyvät huomaamattoman pehmeäkäyntisesti. Melutasot ovat puolittuneet edeltäjiinsä verrattuna.

 

Uudistunut Mégane saapuu Suomeen vaiheittain loppukevään ja alkusyksyn aikana. Suomeen tuotava mallisto tarkentuu kevään aikana.

 

 

Alla linkkien takana Renault Zoe, kuva uudistuneesta Mégane-tuoteperheestä, piirros TCe90 & TCe 115 moottoreista sekä Renaultin kansainvälinen tiedote.


Lisätietoa ja korkearesoluutioisia kuvia: www.media.renault.com (vaatii rekisteröitymisen - mikäli  rekisteröityminen lehdistösivulle ei onnistu, otathan yhteyttä, kiitos.). Loppuviikosta lähetämme lisäkuvia suoraan Geneven autonäyttelystä.


Nordic Automotive Services Oy, Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki. Lehdistön yhteyshenkilö tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen, puhelin 050-568 7706, sähköposti jonna.nevalainen(at)renault.fi.

Liitetiedostot

Renault ja Dacia henkilö- ja tavara-autojen sekä varaosien maahantuojana Suomessa toimii 1.11.2010 lähtien Nordic Automotive Services Oy. Lisätietoa mallistoista www.renault.fi , www.facebook.com/Renault.Suomi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs