Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Renault Scénic uudistuu

Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Renault Scénic uudistuu

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2011 klo 14:58
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Euroopan suosituimpiin kuuluva tila-automallisto Renault Scénic ja Grand Scénic uudistuu tammikuussa 2012. Suomeen ensimmäiset autot saapuvat alkukeväästä.

Uudistuksen myötä mallisto saa uuden ilmeikkäämmän keulan LED-päivävaloilla sekä uusia suorituskykyisiä ja taloudellisia moottoreita.

Suorituskykyä ja polttoainetehokkuutta uusilla Energy-moottoreilla

Renault Scénicin ja Grand Scénicin kaksi uutta voimanlähdettä tuottavat entistä suuremman ajonautinnon ja silti polttoaineen kulutus on niukkaa. Renault on yhdistänyt teknisen F1-osaamisensa ja uusien Energy-moottoreiden kehittämisen (esimerkiksi Start&Stop-toiminto ja jarrutusenergian talteenotto).

Scénic ja Grand Scénic ovat ensimmäiset Renault-mallit joissa esitellään uusi taloudellinen ja matalapäästöinen Energy dCi 110 -dieselmoottori. Lisäksi saatavana on jo nykyisestäkin mallistosta tuttu dieselmoottori Energy dCi 130 (CO2 -päästöt 115 g/km, yhdistetty kulutus 4,4 l/100 km, 20 prosentin polttoaineenkulutuksen säästö verrattuna 1,9 dCi 130 -moottoriin, jonka se korvasi).

Vuoden 2012 aikana Scénic/Grand Scénic -malleihin on saatavana myös tuliterä bensiinimoottori, Energy TCe 115, jonka pakokaasupäästöt ovat matalat (n. 135 g/km) ja polttoaineenkulutus 20 % pienempi kuin 1,6 16V 110 hv -moottorissa (säästöä 1,6 l/100 km).

Suomen Scénic ja Grand Scénic vuosimalli 2012 mallisto tulee sisältämään seuraavat moottorit: Energy 1,5 dCi 110 Start&Stop, 1,5 dCi EDC, Energy 1,6 dCi 130 Start&Stop sekä myöhemmin Energy TCe 115 ja TCe 130.

Tarkemmat tiedot Suomen mallistosta ja hinnoista julkaistaan lähempänä esittelyä.

Uutta tekniikkaa

Scénic ja Grand Scénic ovat ensimmäiset Renault-mallit, joihin on saatavana Renault Visio System® -järjestelmä. Järjestelmän toiminto perustuu kameraan joka sijaitsee auton tuulilasin ja taustapeilin välissä. Järjestelmä parantaa kuljettajan tarkkaavaisuutta ja yöllä/hämärässä näkemistä kaistavahdin ja automaattisen kaukovalojärjestelmän avulla.

Kaistavahti varoittaa kuljettajaa auton ajautuessa kaistaviivan (katkoviivan tai tien ulkoreunan merkkiviivan) yli tahattomasti, eli silloin kun vilkku ei ole käytössä. Kamera tunnistaa kaistaviivat ja auton asennon ja mikäli auto ajautuu viivan yli, varoitin antaa äänimerkin ja lisäksi kojetaulun näytölle ilmestyy varoitusmerkki.

Automaattinen kaukovalojärjestelmä maksimoi kaukovalojen käytön jotta tien valaisu on kuljettajalle optimaalinen. Edessä oleva kamera analysoi auton edessä olevaa ympäristöä jonka perusteella kauko-/lähivalot kytkeytyvät automaattisesti päälle liikennetilanteesta riippuen.

Ajamisen ja matkustamisen mukavuutta on entisestään tehostettu uusilla vakiovarusteilla. Vakionopeussäädin ja nopeudenrajoitin on Suomen mallistossa vakiona jo Expression-varustetasosta lähtien. Kaistanvaihtovilkku on vakiovarusteena kaikissa versioissa – kevyellä vivun painalluksella vilkku välähtää kolmesti ja varoittaa siten muuta liikennettä kuljettajan aikeista vaihtaa kaistaa.

Renault Scénic ja Grand Scénic Euroopan ykköset luokissaan

Scénic ja Grand Scénic valmistetaan Douaissa, Pohjois-Ranskassa. Yhdessä Scénic ja Grand Scénic ovat Euroopan myydympiä tila-autoja luokassaan ja niiden myynti on ylittänyt 400 000 kappaletta siitä kun nykyinen sukupolvi tuotiin markkinoille vuoden 2009 lopulla.

Yhteensä lähes 3,9 miljoonaa Scéniciä on myyty ensiesittelyvuodesta 1996 lähtien.

Suomessa on vuodesta 1997 alkaen myyty lähes 14 000 Sceniciä ja Grand Sceniciä.

Renault myöntää Scénicille ja Grand Scénicille, kuten koko henkilöautomallistolleen, 4 vuoden takuun/100 000 km.

 

Renault Scénic ja Grand Scénic vm 2012 Twitterissä tänään alkaen klo 15.30  http://twitter.com/#!/Renault_live (hashtag #Scenic)

Lisätietoa ja korkearesoluutioisia kuvia: www.media.renault.com (vaatii rekisteröitymisen)

 

Nordic Automotive Services Oy, Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki. Lehdistön yhteyshenkilö tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen, puh: 050-568 7706, sähköposti jonna.nevalainen(at)renault.fi.

Liitetiedostot

Renault- ja Dacia-henkilö- ja -tavara-autojen sekä varaosien maahantuojana Suomessa toimii 1.11.2010 lähtien Nordic Automotive Services Oy. Lisätietoa mallistoista www.renault.fi, www.dacia.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs