Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Renault Kangoo Z.E Vuoden Tavara-auto 2012

Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Renault Kangoo Z.E Vuoden Tavara-auto 2012

Tiedote.
Julkaistu: 25.11.2011 klo 09:33
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Renault

22 tavara-autoihin erikoistunutta eurooppalaista toimittajaa ovat valinneet Kangoo Z.E.:n, Renaultin sähkötavara-auton, Vuoden Tavara-autoksi 2012. Äänestyksessä oli mukana perinteisellä polttomoottorilla varustettuja merkittäviä kilpailijoita ja tä...

22 tavara-autoihin erikoistunutta eurooppalaista toimittajaa ovat valinneet Kangoo Z.E.:n, Renaultin sähkötavara-auton, Vuoden Tavara-autoksi 2012.

Äänestyksessä oli mukana perinteisellä polttomoottorilla varustettuja merkittäviä kilpailijoita ja tämä onkin ensimmäinen voitto täysin sähkökäyttöiselle tavara-autolle.

Tuomaristo valitsi Renault Kangoo Z.E.:n voittajaksi sen nollapäästöisyyden*, käytännöllisyyden ja taloudellisuuden vuoksi.

Vuoden 2012 Tavara-auto -valinnan lisäksi Kangoo Z.E. on saavuttanut menestystä sekä Tanskassa että Irlannissa.

Kangoo Z.E. sai yhteensä 104 pistettä 168:sta mahdollisesta, jättäen taakseen Iveco Dailyn, Fiat Ducaton sekä VW Caddyn. Renaultin tavara-auto johtaja Jean-Marie Hurtiger vastaanotti palkinnon Belgiassa kansainvälisen Trailer Shown yhteydessä.

Tuomariston puheenjohtaja Pieter Wieman kommentoi: Renault tuo Kangoo Z.E.:n avulla sähköisen tavara-auton tavallisen eurooppalaisen ulottuville, ja myötävaikuttaa näin vahvasti kestävään ympäristökehitykseen, yksi tärkeimmistä aiheista tämän päivän tavarakuljetuksissa.

Tämä palkinto on hieno tunnustus niille henkilöille jotka ovat työskennelleet vuosia Kangoo Z.E.:n ympärillä, kiittää Jean-Marie Hurtiger.

Suomea tuomaristossa edustaa B Yhtiöt Oy:n julkaisujohtaja Heikki Laurell. Yhtiö julkaisee Ajolinja-, Auto, tekniikka ja Kuljetus-, Kone, työ ja ympäristö -lehtiä. Heikki Laurell kommentoi Renault Kangoo Z.E. sähkötavara-auton valintaa seuraavasti:

- Sähköauto vuokrattavilla akuilla on uudenlainen tapa tuoda ympäristöystävällisyyttä kaupunkien kaduille. Idea on hyvä ja useimmissa Euroopan maissa se toimii. Asiakkaan ei tarvitse investoida hintavaan akkupakettiin. Sähkökäyttöisten autojen lähivuosien tulevaisuus on juuri kaupunkien ammattimaisesti hoidetussa jakeluliikenteessä. Esimerkiksi postiautojen ajoreitti pystytään suunnittelemaan riittävän tarkasti etukäteen eli rajatun toimintasäteen omaava sähköauto sopii juuri tällaiseen ajoon. Renault Kangoo sopii hyvin sähköauton alustaksi - se on muutoinkin näppärä jakeluauto useaan tarkoitukseen. Toivon mukaan vuokrattaviin akkuihin liittyneet verotukselliset ongelmat saadaan Suomessa pian ohitetuksi.

Renault Kangoo Z.E.
Asettamalla akun lattian alle, Renault on säilyttänyt saman kuormauskapasiteetin ja mitat kuin polttomoottorisessa Kangoo-tavara-autossa. Kangoo Z.E-mallistoon kuuluu Kangoo Z.E., Kangoo Z.E. Maxi kaksipaikkaisena ja Kangoo Z.E. Maxi viisipaikkaisena. Kaikkia versioita valmistetaan Ranskassa, MCA Maubeugen tehtaalla, samalla linjalla kuin polttomoottorista sisarmalliaan. Valikoima vastaa hyvin erilaisiin tarpeisiin, sillä tavaratilaa löytyy 3 m3 ja 4.6 m3 välillä ja mallisto mahdollistaa sekä tavaroiden että matkustajien kuljettamisen.

Hinnoittelu
Kangoo Z.E., Renaultin ensimmäinen sähköauto, esiteltiin Renault-jälleenmyyjillä useilla Euroopan markkinoilla 28.lokakuuta. Euroopassa hinnat alkavat 20 000 eurosta (ilman arvonlisäveroa ja valtion tukia) Ranskassa hinnat alkavat 15 000 eurosta (ilman alv:tä), kiitos 5 000 euron suuruisen valtion tuen. Sähkötavara-auton akun sopimusvuokra 36 kuukaudelle ja 10 000 kilometrille/v on 72 €/kk (ilman alv:tä).

Suomeen mallin odotetaan saapuvan vuoden 2013 aikana. Hinnat ja mallisto vahvistuvat lähempänä esittelyä.

Ympäristöä suosiva
Ranskassa sähköautot tuottavat erittäin vähän elinkaaripäästöjä, sisältäen sähkönvalmistuksen. Lopputulema on ainoastaan 12 g/km CO2-päästöjä. Koska Kangoo Z.E on massatuotantoauto, se tekee Vuoden Tavara-auto-tuomariston mielestä siitä vieläkin tärkeämmän CO2 –päästöjen vähentämisessä.

Juuri esitelty ja niittää jo kunniaa
Valinta Vuoden Tavara-autoksi 2012 kulminoi Kangoo Z.E.:n palkintojanaa. Äskettäin tanskalaiset autotoimittajat valitsivat auton markkinansa vuoden tavara-autoksi ja Irlannissa kuljetusasiantuntijaraati myönsivät Kangoo Z.E:lle Fleet Transport Green Commercial-palkinnon.

Kangoo Z.E. muunnelmat
Kuten kaikkia Renault tavara-autoja, myös Kangoo Z.E.:tä voi muuntaa moneen eri käyttöön valtuutetuilla toimittajilla:

-Kangoo Z.E. Pick up (Durisotti)
-Kangoo Z.E. Ambulance, sairaala-alueen eri rakennusten välisiin kuljetuksiin ( BSE)
-Kangoo Z.E. ISO standardin mukainen kylmäkuljetus, nollapäästöisiin kaupunkikuljetuksiin ( ECP ja Gruau-Isberg)

Euroopan ostetuin
Renault on ollut Euroopan ostetuin kevyiden hyötyajoneuvojen merkki jo vuodesta 1998. Sen markkinaosuus on lähes 15 %. Suomessa Renault tavara-autojen rekisteröinnit ovat kasvaneet tänä vuonna 248 % ja mallisto pitää hallussaan 4,65 prosentin osuutta tavara-autojen markkinoista.

 

*ajossa

 

Lisätietoa http://van-of-the-year.com/ 

Korkearesoluutioisia kuvia Renault mediasivustolta (vaatii rekisteröitymisen) www.media.renault.com .

Lisätietoa Renault tavara-auto mallistosta www.renault.com ja www.renault.fi

Nordic Automotive Services Oy, Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki. Lehdistön yhteyshenkilö tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen, puhelin 050-568 7706, sähköposti jonna.nevalainen(at)renault.fi

Liitetiedostot

Renault- ja Dacia-henkilö- ja -tavara-autojen sekä varaosien maahantuojana Suomessa toimii 1.11.2010 lähtien Nordic Automotive Services Oy. Lisätietoa mallistoista www.renault.fi, www.dacia.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs