Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Renault Frendzy: Auto niin hyöty- kuin perhekäyttöön!

Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Renault Frendzy: Auto niin hyöty- kuin perhekäyttöön!

Tiedote.
Julkaistu: 07.07.2011 klo 17:27
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Renault

* Renaultin ihmisen elinkaarta noudattavan uuden muotoilustrategian neljäs konseptiauto, Frendzy, kuvastaa aikaa työelämässä. Ensimmäinen, DeZir, esittelee ”rakkautta ensi silmäyksellä”, toinen, Captur, vie pariskunnan maailmanmatkalle ja kolmas, R-Space, on nuoren perheen tarpeisiin suunniteltu.

* Tämä Laurens van den Ackerin johdolla valmistettu viimeisin konseptiauto on varsinainen monikäyttöajoneuvo. Tavara-auto muuntuu helposti mukavaksi henkilöautoksi ja tyydyttää niin työn kuin perheenkin vaatimukset.

* Renaultin uutta muotoilukieltä esittelevä Frendzy on sähkötoiminen liikkuva toimisto, varustettuna BlackBerry PlayBookilla.

Auto esitellään syksyllä Frankfurtin autonäyttelyssä.

 

Ulkopuolelta…
Matkustajan puolella ei ole ikkunaa eikä keskipilaria, vaan tavallinen etuovi sekä takana liukuovi 37-tuumaisella näytöllä. Tämä puoli autosta on työelämän tarpeisiin. Kuljettajan puolella on sivuikkunat, ei keskipilaria mutta ”kaappari” takasivuovi, ja tämä puoli autosta on suunniteltu perhe-elämää varten. Helppokulkuinen ja helposti kuormattava kuljettajan puoli sopii tietenkin samalla molempiin tarkoituksiin.

Ulkopuolen suunnittelusta vastaava Deyan Denkov on suunnittelussaan saanut inspiraationsa muun muassa Airbus Belugasta sekä Antonov 224:stä.

Arkipäivisin Frendzy on ajoneuvo joka vastaa työelämän tarpeisiin ja suurella ulkopuolisella näytöllä varustettuna sitä voi käyttää näppärästi viestittämiseen (kuten “olen toimittamassa tavaroita” tai “takaisin viidessä minuutissa”) tai kertomaan esimerkiksi jäljellä olevasta latausajasta. Näyttö toimii myös mainostauluna, niin pysäköitynä kuin liikkeessäkin. Viikonlopuksi auto muuntautuu perhekäyttöön, mukavalla matkustajan istuimella ja isolla takapenkillä varustettuna. Lapset voivat katsoa elokuvaa tai pelata pelejä kuljettajan istuimen takaosasta löytyvän kosketusnäytön avulla sekä piirtää sivuoveen integroituun alustaan.

Kuljettajakin voi muuntaa autoa tarpeisiinsa vastaavaksi. Työkäytössä sivupeilit ovat pystysuorassa ja sisävalaistus on vihreä, perhekäytössä peilit kääntyvät vaakasuoraan ja sisätila kylpee oranssin väreissä. Etu- ja takavalot heijastavat missä käytössä auto on parhaillaan.

Frendzy konseptiauton avulla Renault - Euroopan markkinajohtaja tavara-autoissa jo kolmentoista vuoden ajalta – näyttää jälleen miten käytännöllisyys ja muunneltavuus on yhdistettävissä.

Sisätilat…
Sisätilojen käytännöllisyydestä kertoo muun muassa kuorman mukaan muotoutuva lattiamateriaali, kuorman magneettikiinnitykset sekä monipuoliset säilytystilat. Yhdessä osassa oleva takapenkki piiloutuu lattiaan ja matkustajan istuin kääntyy suoraan alas ja eteenpäin, tarjoten näin tarvittaessa paljon tavaratilaa.

Sisätilojen muotoilija Ana Zadnik kertoo: “Sisätilat kuvastavat hyvin auton kaksoisidentiteettiä tarjoten huomattavasti tavaratilaa ja toisaalta Frendzy toimii myös hauskana ja interaktiivisena neljän hengen autona.”

Älykäs liikkuva toimisto
Keskikonsoliin kytkettävä BlackBerry PlayBook (seitsentuumainen kosketusnäyttö, paino 425 g, mitat 130 mm x 194 mm x 10 mm), tuo internetin ja multimedian hyödyt työhön ja vapaa-aikaan.

Ovissa sijaitsevat sensorit pitävät kirjaa RFID (Radio Frequency IDentification) siruilla varustettujen tavaroiden toimitusosoitteista, painoista ja mitoista. Reaaliaikainen tieto kuormasta mahdollistaa parhaan hyötykäytön pitkin työpäivää.

Frendzy – sähkökäyttöinen hyötyajoneuvo
Kuten DeZir, joka esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä vuonna 2010, Frendzy on sähköauto. Siinä on sama voimasiirto kuin Kangoo Z.E sähköautossa, sillä erolla että latauspistoke sijaitsee Renault-logon alla auton etuosassa, ZOE Preview-konseptisähköauton tavoin.

Frendzyn parissa on tehty mittavaa työtä äänimaailman parissa, yhteistyössä IRCAM:n kanssa (Institut de Recherche et Coordination Acoustique / Musique). Sähköautot ovat hiljaisia, joten turvallisuuden vuoksi varsinkin alhaisilla nopeuksilla taajamissa, sähköauton äänimaailma on yksi niistä suurista haasteista joita Renault kohtaa. Yhteistyön tuloksena Frendzy tuottaa laajan skaalan eri ääniä muun muassa niin että kiihdyttäessä äänimaailma on selkeästi terävämpi.

Mitat (mm)
Pituus 4 091
Leveys 1 872 (ilman sivutaustapeilejä) 2 172 (peileillä)
Korkeus 1 743
Maavara (kuormattuna) 200
Akseliväli 2 691
Raideleveys edessä 1 640
Raideleveys takana 1 640
Tavaratila (litroissa) 2 250

Tekniset tiedot
Moottori: Sähkö
Teho: 44 kW / 60 hv
CO2 päästöt 0 g/km
Akut: Litium - ion
Suurin vääntö:  226 Nm
Huippunopeus 130 km/h
Vaihteensiirto Eteen ja peruutus
Renkaat Concept 205/45 R19
Paino 1 420 kg

Lisätietoa ja kuvia www..media.renault.com (vaatii rekisteröitymisen). Kuvat Renault Design.

Lehdistön yhteyshenkilö tiedotuspäällikkö Jonna Nevalainen, Nordic Automotive Services Oy, Laivalahdenkatu 8, 00880 Helsinki. Puhelinnro 050-568 7706, sähköposti jonna.nevalainen(at)renault.fi

 

 

Liitetiedostot

Renault- ja Dacia-henkilö- ja -tavara-autojen sekä varaosien maahantuojana Suomessa toimii 1.11.2010 lähtien Nordic Automotive Services Oy. Yhtiö on Bassadone Automotive Groupin tytäryhtiö ja Simetron Group Oy:n sisaryhtiö.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs