Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Renault Clio ja Set Promotion rallicrossin Euroopan mestari

Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Renault Clio ja Set Promotion rallicrossin Euroopan mestari

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2011 klo 14:19
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Renault Clio ja Set Promotion on jälleen euroopanmestari

Andreas Bakkerud varmisti Super1600-luokan mestaruuden Jussi-Petteri Leppihalme ajoi Puolassa kakkoseksi

Set Promotion on rallicrossin euroopanmestari 2011. Tallin norjalaiskuski Andreas Bakkerud varmistui EM-tittelin Super1600-luokassa kauden viimeisestä edellisessä osakilpailussa Puolassa viime viikonloppuna. Suomalaistallin riemua lisäsi Jussi-Petteri Leppihalmeen hieno ajo osakilpailun kakkoseksi. Näin Set Promotioninin Renault Cliot valtasivat jälleen kaksi paikkaa palkintokorokkeelta.

Bakkerudin euroopanmestaruus varmistui jo alkuerien jälkeen, kun hän selvisi A-finaaliin.  Bakkerudin pistesaldo on nyt 132, kun Puolan osakilpailussa B-finaaliin jääneellä on Ulrik Linnemanilla (Den) on

104 pistettä. Hän ei voi enää Bakkerudia tavoittaa.

- Aivan mahtava fiilis. Kauden tavoitteemme on täyttynyt. Ei tässä oikein mitään järkevää osaa nyt sanoa. Huikea kausi ja pirusti ollaan töitä tämän eteen tehty viimeisen vuoden aikana. Jotenkin on tässä kohtaa se sellainen perinteinen tyhjä olo. Varmaan menee muutama tunti tai päivä, että tajuaa mitä ollaan saatu aikaan. Tämä tiimi on aivan mielettömän hieno, tallipäällikkö Jussi Pinomäki iloitsi.

Tiimi teippasi Bakkerudin, 19, auton kullan väriseksi A-finaaliin. 

Sininen kuosi sai väistyä kultajuhlien alla.

- Tuli sellainen idea, että mistä jos vedetään auto kullanväriseksi. Selvitin säännöistä, että se käy. Vähän oli kiire. Normaalisti auton yliteippaus kestää koko päivän. Nyt oli aikaa jokseenkin pari tuntia.. Ihan hyvin se onnistui, ja ajatushan on tärkein, Pinomäki hykerteli.

Bakkerudilla oli paikanpäällä Puolassa lähes sata norjalaisvierasta, mikä teki mestaruusjuhlista entistä makeamman.

- Eihän tämä paljon paremmin olisi voinut mennä. Sekä Andreas ja Jussi-Petteri onnistuivat niin kuin etukäteen sovimme, eli ehjä ja oma ajo, sillä pääsee pitkälle, Pinomäki korosti.

Set Promotionille EM-titteli oli jo viides. Jussi Pinomäki ajoi mestariksi vuosina 2004, 2005 ja 2008. 2010 tiimin Renaultilla mestaruuten ajoi Timur Timerzyanov (Rus).

Parkanolaisen Leppihalmeen kilpailukausi päättyi Puolaan. Juuri 19 vuotta täyttänyt Leppihalme sivusi uransa parasta EM-tulosta. Hän ajoi kakkoseksi myös Hollannissa. Kaiken kaikkiaan Leppihalmeen kauteen mahtui kuusi osakilpailua, ja nuorukainen pomppasi palkintokorokkeelle peräti kolme kertaa.

- Erittäin hyvä ajo. Oli itse asiassa todella lähellä, ettei hän olisi jopa voittanut tänään. Tästä jäi varmasti nälkää tulevaan. Oikein lahjakas kaveri. Näin vähällä EM-kokemuksella kovaa jälkeä, Pinomäki sanoi.

Leppihalme on EM-sarjan pisteissä kuudentena. Teoriassa hänellä olisi mahdollisuus vielä jopa EM-pronssiin. Tsekin finaalikisa ei kuitenkaan kuulu enää Leppihalmeen kalenteriin.

Set Promotionin Renault Twingolla alkukauden kilpaillut Ildar Rakhmatullin ei ollut mukana Puolassa äkillisen työesteen vuoksi.

SuperCars-luokan kilpailun Puolassa voitti Sverre Isacshen (Nor) Ford Focuksessa. Toomas Heikkinen oli Saabillaan kilpailun neljäs. Isacshen varmisti voitollaan kolmannen peräkkäisen euroopanmestaruutensa.

Kauden päätöskilpailu ajetaan syys-lokakuun vaihteessa Tsekin Sosnovassa.

EM-rallicross 9/10 osakilpailu

Slomczyn, Puola, 11.9., Super1600:

1. Krzysztof Skorupski, Pol, VW Polo

2. Jussi-Petteri Leppihalme, Fin, Renault Clio 3. Andreas Bakkerud, Nor, Renault Clio 4. Johan Larsson, Swe, Citroen C2 5. Stanislav Susta, Cze, Skoda Fabia 6. Julien Debin, Fra, Peugeot 206

 

EM-pistetilanne, 9/10 osakilpailua, Super1600:

1. Andreas Bakkerud, Nor, 132 p.

2. Ulrik Linnemann, Den, 104 p.

3. Johan Larsson, Swe, 84 p.

6. Jussi-Petteri Leppihalme, Fin, 72 p.

9. Ildar Rakhmatullin, Rus, 57 p.

 

Kuvat: erc24.com / Jan Kåre Rafoss

 

Set Promotionin psta

Miiro Koivula / Livemedia Finland Oy

0400539100

 

www.setpromotion.com

www.setpromotion.tv

www.erc24.com

www.jp-motorsport.net

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs