Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Autot ja moottoripyörät » Renault Clio ja Kalle Pinomäki Arctic Lapland ralliin viikonloppuna

Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Renault Clio ja Kalle Pinomäki Arctic Lapland ralliin viikonloppuna

Tiedote.
Julkaistu: 25.01.2012 klo 16:13
Julkaisija: Nordic Automotive Services Oy/ Renault

Kalle Pinomäki ennustaa vauhdikasta rallia Renault Clion ratissa Lapin lumiränneissä

Rallin suomenmestaruutta puolustava Kalle Pinomäki odottaa viikonlopun Arctic Lapland Rallia mielenkiinnolla. Lietolainen oli hyvässä vauhdissa jo kauden avausosakilpailussa Riihimäellä, mutta johtopaikka vaihtui viidenteen sijaan pienen ulosajon seurauksena.

Kolmatta peräkkäistä mestaruutta tavoitteleva Pinomäki uskoo olevansa voittoiskussa Napapiirin lumiränneissä.

- Kaikki on ok. Riihimäen jälkeen laitettiin kamppeet kuntoon, ja täällä Rovaniemellä vedetään vielä torstaina vähän testierikoiskoetta. Tämä on nyt kahdeksas kerta täällä rallissa, joten odotukset ovat ihan kohdallaan. Pätkät ovat tuttuja, ja osan teistä muistaa melkein jo ulkoakin, Pinomäki sanoo.

Kilpailu on 2-päiväinen, ja perjantaina ja lauantaina ajetaan yhteensä 10 erikoiskoetta. Koko reitin pituus siirtymineen on kunnioitettavat 800 kilometriä.

- Tämä on täysin erilainen kilpailu kuin yhden päivän kisat ovat. Nyt pitää pysyä tiellä kaksi päivää eikä virheitä saa tulla. Tulos tulee vasta lauantaina. Malttia vaaditaan, Pinomäki tietää.

Aiemmin Arctic Rallyssä, joka rallikansan suussa kulkee nimellä tunturiralli, ajettiin erilliset SM-osakilpailut molempia päivinä. Nyt jaossa on pisteet vain kisan päätteeksi lauantaina.

- Reitti on nopeammassa kunnossa kuin koskaan. Ristilammen erikoiskoe on röykkyinen, mutta muuten pohjat ovat kunnossa. Ja vaikka tämä onkin talviralli, niin kyllä ne mutkat vaan suoristuvat pikkuhiljaa täälläkin. Vauhti tulee olemaan kova, Pinomäki ennustaa.

Pinomäki ajaa kartanlukijansa Matti Kaskisen kanssa Renault Cliolla etuvetoisten SM-luokassa. Rengassääntö rajaa viikonloppuun 16 uutta rengasta, ja niiden kanssa on tultava toimeen.

- Käytännössä otamme varmaan aina kaksi vararengasta auton takakonttiin, ja vaihdamme uudet renkaat eteen siirtymillä, Pinomäki laskee.

Etuvetoluokan SM-johdossa avauskisan jälkeen ajaa Jussi Vainionpää.

Kuva Riihimäen osakilpailusta, valokuvaajana Jani Kekoni.


Set Promotionin psta
Miiro Koivula / Livemedia Finland Oy
0400 539100

www.setpromotion.com
www.setpromotion.tv
www.rallism.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs